این مقاله در مورد فواید و مضرات سویا و معرفی انواع محصولات سویا و ارزش غذایی سویا است. سویا از جمله مواد غذایی بحث برانگیز بوده است. در واقع سویا یه منبع عالی با ارزش غذایی بخصوص پروتئین باکیفیتبویژه برای افراد گیاهخوار است چون برخلاف اکثر پروتئین های گیاهی ، سویا هر ۹ اسید آمینه ضروری را دارا است. اما بدلیل تراریخته بودن بعضی نگران مضر بودن آن هستند با این وجود شواهد علمی نشان می دهد که مصرف متعادل سویا برای اکثر افراد بی خطر و حتی مفید است و ارزش غذایی خوبی دارد. در این مقاله ابتدا به بررسی مطالعات علمی بر روی سویا می پردازیم و سپس به ارزش غذایی آن ازجمله محتوای کالری، پروتئین، کربوهیدرات، چربی، ویتامین ها و املاح، ایزوفلاون ها یا فیتواستروژن های تمام محصولات موجود سویا از جمله لوبیای سویا، آجیل سویا، پروتئین بافت دار سویا، شیر سویا و پروتئین ایزوله سویا را ذکر می کنیم. فواید و خطرات سویا نگرانی ها در مورد مضرات مصرف سویا سویا و سرطان پستان: پیش از آنکه به ارزش غذایی سویا بپردازیم خوب است که بدانیم سویا حاوی ایزوفلاوان هایی است ، که شبیه ۱۷بتا-استرادیول (استروژن) هستند و به گیرنده های استروژن متصل می شوند و آنها را فعال می کنند. اما بعضی مطالعات نشان داده اند مصرف سویا در رژیم غذایی می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را با کاهش تولید استروژن ، مهار تکثیر سلولی و کاهش تولید گونه های فعال اکسیژن کاهش دهد. بتازگی یک متاآنالیز روی ۱۲ مقاله و ۳۷۲۷۵ زن مبتلا به سرطان پستان انجام شده است. نتایج نشان داد که مصرف سویا قبل از تشخیص سرطان با کاهش خطر مرگ و میر و عود همراه است. این کاهش خطر بیشتر برای بیماران بعد از یائسگی بود، همچنین دریافت سویا بعد از تشخیص سرطان ارتباطی با خطر مرگ و میر نداشت. در حقیقت گیرنده های استروژن دو نوع آلفا و بتا دارند . بتا اثرات ضد سرطانی دارد در حالی که آلفا اثر سرطان زایی. ایزو فلاونهای سویا ترجیحاً گیرنده بتا را فعال می کنند تا آلفا. که این امر ممکن است توضیح دهنده این باشد که چرا سویا تأثیرات سودمندو ارزش غذایی بالائی دارد (۱). تأثیر سویا بر عملکرد تیروئید سویا حاوی موادی است که در جذب ید از تیروئید تأثیر منفی دارد. ایزوفلاوون های سویا ، از جمله جنستئین ، ممکن است تولید هورمون های تیروئیدی را کم کنند. اما این یافته ها بیشتر در آزمایشگاه و روی حیوانات است . از طرف دیگر ، مطالعاتی در مورد تأثیر سویا بر عملکرد تیروئید در انسان نشان می دهد سویا تأثیر معنی داری بر تیروئید ندارد. افراد مبتلا به کم کاری تیروئید تنها زمانی که میزان ید بدنشان کم است باید از مصرف سویا خودداری کنند (۲). تأثیر سویا بر هورمونهای جنسی مردانه از آنجا که سویا حاوی فیتواستروژن است، مردان ممکن است از مصرف آن در رژیم غذایی خود نگران باشند. با این حال ، مطالعات نشان نداده اند که سویا بر تولید تستوسترون در مردان تأثیر منفی دارد (۳). از این گذشته ، سویا ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان را کاهش دهد که این هم یکی دیگر از ارزش غذایی سویا است (۴). سویا تراریخته است. در حقیقت بیش از ۹۰٪ سویا در دنیا از نظر ژنتیکی اصلاح شده است. بحث های زیادی درباره خطرات مواد غذایی اصلاح شده ژنتیکی وجود دارد. مطالعات طولانی مدت بیشتری برای تعیین تأثیرات آنها بر انسان و میزان بی خطری آنها ضروری است. البته باید توجه کنیم که FDA ، که تمام غذاهای ژنتیکی را کنترل می کند و می گوید تحقیقات نشان داده اند که آنها بی خطر هستند. از سویی مطالعاتی که روی سویا انجام میشود از همین سویاهای موجود در بازار است. تأثیر سویا بر هضم و جذب مواد غذایی برخی ترکیبات غیر مغذی موجود در سویا میتوانند بر سلامتی گوارش تأثیر منفی بگذارند. آگلوتینینهای سویا با تأثیر بر ساختار و عملکرد روده ممکن است بر هضم غذا اثر بگذارد. آنها همچنین ممکن است روی باکتریهای مفید دستگاه گوارش تاثیر منفی داشته باشند. سویا همچنین حاوی چندین ماده غیر مغذی دیگر از جمله مهارکننده های تریپسین، عوامل مهار کننده آلفا-آمیلاز، فیتاتها و موارد دیگر است. البته پخت و پز، جوانه زدن، خیساندن و تخمیر محصولات سویا قبل از مصرف میتواند به کاهش محتوای غیر مغذی و افزایش قابلیت هضم کمک کند. بطور خلاصه: بعضی مطالعات حیوانی نشان می دهد که سویا بر روی سرطان پستان، عملکرد تیروئید و هورمونهای مرد تأثیر منفی میگذارد ، اما در مطالعات انسانی دیده نشده است. گذشته از این سویا ممکن است اثرات مثبتی هم داشته باشد. در نهایت اکثر مطالعات فعلی نشان میدهند که مصرف متعادل سویا برای اکثر افراد بی خطر و حتی بدلیل ارزش غذایی بالا مفید است. البته حساسیت به سویا امری شایع است که باید به آن توجه کرد. ارزش غذایی سویا و فواید آن سویا منبع خوبی برای بسیاری از مواد مغذی مهم است. همانطور که گفته شد سویا از منابع مهم پروتئین در رژیم گیاهخواری است. سویا منبع آهن خوب (در ۱۰۰ گرم پخته ۵.۱ میلی گرم) برای گیاه خواران محسوب میشود. البته توجه داشته باشیم آهن بخوبی از منابع گیاهی جذب نمیشود. سویا حاوی پتاسیم بالایی (در صد گرم پخته ۵۱۵میلی گرم) است که برای سلامت قلب، کلیه و اعصاب ضروریی میباشد. هر ۱۰۰ گرم سویا ۶ گرم فیبر دارد. فیبر هم فواید زیاد از جمله کاهش کلسترول دارد. ایزوفلاون های سویا ممکن است به سلامت استخوان در خانم های یائسگی کمک کند. ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم سویا (لوبیای سویا، پخته، جوشیده) به شرح زیر است: کالری: ۱۷۲ کربوهیدرات: ۸.۴ گرم پروتئین: ۱۸.۲ گرم چربی: ۹ گرم فیبر: ۶ گرم است. همچنین دارای: ویتامین C ویتامین K تیامین ریبوفلاوین فولات آهن منیزیم فسفر پتاسیم روی منگنز مس و نیز مقادیری ویتامین E ، نیاسین ، ویتامین B6 و اسید پانتوتنیک دارد. سویا یکی از منابع ویتامین کا است. همچنین سویا حاوی اسید لینولنیک یا امگا ۳ گیاهی می باشد. سویا دارای فیبر پری بیوتیک و چندین ماده مفید مانند استرولهای گیاهی و ایزوفلاونهای دائیدین و جنستئین است. بنابراین سویا می تواند منبع ارزشمندی از این مواد مغذی برای بدن و افزایش دریافت پروتئین گیاهی باشد و نیز فوایدی از جمله کاهش کلسترول و فشار خون، کاهش علائم یائسگی و در صورت مصرف متعادل تاثیر مثبت در باروری زنان داشته باشد. حتی مصرف سویا موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری ام اس میشود. در ادامه ارزش مواد مغذی تمام محصولات سویا از جمله لوبیای سویا، آجیل سویا، پروتئین بافت دار سویا، شیر سویا و پروتئین ایزوله سویا را ذکر می کنیم. مقایسه مواد مغذی محصولات مختلف سویا جدول ارزش غذایی سویا / مقایسه مواد مغذی محصولات مختلف سویا
لوبیا سویا پخته، جوشیده
سویا بو داده شده پروتئین بافت دار سویا خشک شیر سویا غنی نشده پروتئین سویا ایزوله انرژی، کیلو کالری ۱۷۲ ۴۴۹ ۳۲۷ ۵۴ ۳۳۵ کربوهیدرات، گرم ۸.۳۶ ۲۸.۹۸ ۳۳.۹۲ ۶.۲۸ ۰ قند، گرم ۳ – ۱۶.۴۲ ۳.۹۹ ۰ فیبر، گرم ۶ ۸.۱ ۱۷.۵ ۰.۶ ۰ چربی، گرم ۸.۹۷ ۲۱.۶۲ ۱.۲۲ ۱.۷۵ ۳.۳۹ پروتئین، گرم ۱۸.۲۱ ۴۳.۳۲ ۵۴.۴۶ ۳.۲۷ ۸۸.۳۲ ویتامین سی، میلی گرم ۱.۷ ۴.۶ ۰ ۰ ۰ تیامین، میلی گرم ۰.۱۵۵ ۰.۴۲۷ ۰.۶۹۸ ۰.۰۶ ۰.۱۷۶ پانتوتنیک اسید، میلی گرم ۰.۱۷۹ ۰.۴۷۳ – ۰.۳۷۳ ۰.۰۶ ریبوفلاوین، میلی گرم ۰.۲۸۵ ۰.۷۵۵ ۰.۲۵۳ ۰.۰۶۹ ۰.۱ نیاسین، میلی گرم ۰.۳۹۹ ۱.۰۵۶ ۲.۶۱۲ ۰.۵۱۳ ۱.۴۳۸ ویتامین ب۶، میلی گرم ۰.۲۳۴ ۰.۲۲۵ .۵۷۴ ۰.۰۷۷ ۰.۱ فولات، میکروگرم ۵۴ ۲۰۵ ۳۰۵ ۱۸ ۱۷۶ ویتامین آ، واحد بین المللی ۹ ۰ ۲ ۳ ۰ ویتامین ای، میلی گرم ۰.۳۵ – ۰.۱۲ ۰.۱۱ ۰ ویتامین کا، میکروگرم ۱۹.۲ ۳۷ ۴.۱ ۳ ۰ کولین، میلی گرم ۴۷.۵ – ۱۱.۳ ۲۳.۶ ۱۹۰.۹ بتاکاروتن، میکروگرم ۵ – ۲۴ ۲ ۰ کلسیم، میلی گرم ۱۰۲ ۱۴۰ ۲۴۱ ۲۵ ۱۷۸ آهن، میلی گرم ۵.۱۴ ۳.۹۵ ۹.۲۴ ۰.۶۴ ۱۴.۵ منیزیم، میلی گرم ۸۶ ۲۲۸ ۲۹۰ ۲۵ ۳۹ فسفر، میلی گرم ۲۴۵ ۶۴۹ ۶۷۴ ۵۲ ۷۷۶ پتاسیم، میلی گرم ۵۱۵ ۱۳۶۴ ۲۳۸۴ ۱۱۸ ۸۱ سلنیوم، میکروگرم ۷.۳ ۱۹.۳ ۱.۷ ۴.۸ ۰.۸ سدیم، میلی گرم ۱ ۲ ۲۰ ۵۱ ۱۰۰۵ روی، میلی گرم ۱.۱۵ ۴.۷۷ ۲.۴۶ ۰.۱۲ ۴.۰۳ مس، میلی گرم ۰.۴۰۷ ۱.۰۷۹ ۴.۰۶۵ ۰.۱۲۸ ۱.۵۹۹ پروتئین بافت دار سویا پروتئین بافت دار سویا که در ایران در بسیاری از اوقات، «پروتئین سویا» یا «سویا» خوانده میشود و بیشتر در تهیه ماکارونی از آن استفاده می شود، از دانه سویا که روغن آن طی فرایندی گرفته میشود، تهیه میشود و ظاهری بافت دار و زبر دارد. ارزش غذایی ۱۰۰ گرم خشک پروتئین بافت دار سویا به شرح زیر است: ۳۲۷ کیلوکالری انرژی کربوهیدرات ۳۳.۹ گرم قند ۱۶.۴ گرم فیبر ۱۷.۵ گرم چربی۱.۲ گرم پروتئین۵۱.۵ گرم است. آجیل سویا آجیل سویا یا سویا بوداده شده که ممکن با طعم های مختلف عرضه می شود. ارزش غذایی ۱۰۰ گرم خشک آجیل سویا به شرح زیر است: ۴۴۷ کیلوکالری انرژی کربوهیدرات ۲۹ گرم قند ۱۶.۴ گرم فیبر ۸.۱ گرم چربی ۲۱.۶ گرم پروتئین ۴۳.۳ گرم است. سس سویا سس سویا چاشنی مایع با نمک بالایی است که از تخمیر سویا و گندم درست میشود. ارزش غذایی ۱ قاشق غذاخوری (۱۶ میلی لیتر) سس سویا به شرح زیر است: ۸.۵ کیلو کالری انرژی ۰.۸ گرم کربوهیدرات ۰ گرم چربی ۱.۳ گرم پروتئین ۸۷۹ میلی گرم سدیم (بسیار بالا) است. شیر سویا شیر سویا از خیساندن دانههای سویا در آب و له کردن آنها تولید میشود. شیر سویا در صورتی که با کلسیم غنیسازی شده باشد جایگزین خیلی خوبی برای لبنیات است. ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم شیر سویای غنی نشده به شرح زیر است: ۵۴ کیلوکالری انرژی کربوهیدرات ۶.۳ گرم قند ۴ گرم فیبر ۰.۶ گرم چربی ۱.۷۵ گرم پروتئین ۳.۲۷ گرم است. پودر پروتئین سویا پودر پروتئین سویا، پروتئینی است که از سویا جدا می شود. پروتئین سویا ایزوله نوعی پروتئین سویا بسیار تصفیه شده و خالص با حداقل پروتئین ۹۰٪ است. این ماده از آرد سویا چربی گرفته شده تهیه می شود که بیشتر اجزای غیر پروتئینی یعنی چربی ها و کربوهیدرات ها گرفته شده است. بنابراین محصول بسیار مناسبی برای تأمین پروتئین بخصوص در ورزشکاران گیاهخوار است. پروتئین سویا کنسانتره دارای حدود ۷۰٪ پروتئین سویا است و با حذف کربوهیدرات (قندهای محلول) از سویا تولید می شود. توفو توفو مادهٔ غذایی است که با شیر سویای غلیظ شده تهیه میشود. شیر غلیظ شده را تحت فشار به شکل قطعات محکم و سفیدرنگی در میآورند که فرایندی شبیه به تهیه پنیر دارد. در هر صد گرم آن ۷۶ کیلوکالری، ۸.۱ گرم پروتئین، ۱.۹ گرم کربوهیدرات و ۴.۸ گرم چربی دارد. تمپه تمپه یکی از فراوردههای سنتی سویا است که بیشتر در اندونزی تولید میشود. این محصول با کشت طبیعی و فرایند تخمیر کنترل شده سویا در ظاهری شبیه به کیک تولید میشود که شباهتی به برگرهای تولید شده برای گیاهخواری دارد. هر صد گرم آن ۱۹۲ کیلوکالری، ۲۰.۳ گرم پروتئین، ۷.۶ گرم کربوهیدرات و ۱۰.۸ گرم چربی دارد. میزان ایزوفلاووان ها یا فیتو استروژن های محصولات مختلف سویا ارزش غذایی و میزان ایزوفلاون ها یا فیتواستروژن های لوبیای سویا، آجیل سویا، پوتئین بافت دار سویا، خشک، شیر سویا و پروتئین سویا ایزوله در جدول زیر آمده است کالری پروتئین کربوهیدرات چربی ایزوفلاوان، میلی گرم لوبیای سویا
پودر پروتئین سویا سلطان پروتئین گیاهی و استخراج شده از لوبیای سویا میباشد، هر چند که تا حدی در مورد آن بی عدالتی شده و به اشتباه در بسیاری از موارد جزء پروتئینهای بیکیفیت طبقهبندی میشود.
و لی سعی کنید این مقدار را میتوانید حتی به نسبت ۳/۱گوشت به سویا برسانید و لی بیاد داشته باشد که این مقدار گوشت را کمتر نکنید .چون اساسا سگ حیوان گوشتخواری است و در ضمن سویا متیونین ندارد و گرجه کامل ترین پروتوین گیاهی میباشد و لی یاز هم نمی تواند جایگزین کامل گوشت شود و همچنین باید همانطور که در بحث ابتدایی تغذیه توضیح دادم باید سعی شود با غلات هم میکس شود تا بتواند غذایی کمل برای سگ و یا گربه شما شود .
شیر همراه برنج و عسل بپذید و به سگ دهید. شیر را همراه ذرت پرک شده با کمی ماست مخلوط کنید ویک قا شق عسل در آن بریزید وبه سگ دهید .
{ارزش غذایی سویا پخته|ارزش غذایی دانه سویا}در باتدای این بخشس لازم اشست توضصیح دهم که مخلوط سویا با گوشت سفید و یا قرمز را میتواند بهترین غذا ها برای سگها باشد .
"سویا چقدر پروتئین دارد"غذای دریایی و مرغ بهترین منابع پروتئین میباشند و همچنین به دلیل چربی کمتر نسبت به پروتئین گوشت سالم تری هستند . سیب زمینی را همراه تخم مرغ خوب بپذید کاملاَ رنده کنید همراه با پنیر خامه ای و ما ست به سگتان بدهید.
پنیر خامه ای را با موز به طور کامل له کنید همراه با نان تست خرد شده به سگ دهید. نان ، پنیر ، کمی کره را با هم مخلوط کنید و به سگ دهید.
جدول ارزش غذایی سویاشیر را با نان تست شد همراه با پنیر مخلوط کنید تا بصورت نیمه جامد شود و به سگتان بدهد .می توانید برای خوشمزه تر شدن غذا کمی گیاه آواکادو به آن اضافه نمایید. ارزش غذایی سویا
پخت غذا های مخلوط . در بعضی از موارد نزدیک به ۲۰ درصد ترکیبات انرژیزای آن به هنگام پخت از دست میرود، اما باید به خاطر داشته باشیم که ماکارونی هیچگاه به تنهایی و بدون چاشنی خورده نمیشود.
به علاوه، بعضی از پروتئینهای سویا میتوانند جذب آهن را مهار کنند. بعضی از انواع حبوبات مانند لوبیا، نخود، لوبیا قرمز، لپه، دانه سویا و لوبیا سفید تا زمانی که بر روی گیاه هستند رشد کامل خود را به پایان میرسانند و خشک میشوند درحالیکه بعضی دیگر،از جمله انواع نخود سبز رامیتوان قبل از مرحله رشد کامل و خشک شدن از گیاه جدا نمود.حبوبات دارای دامنه وسیعی از انواع فیتونوترینتهای موثر در مبارزه با بیماریها میباشند.
"ارزش غذایی سویا"افراد همه چیز خوار می توانند پروتئین لازم خود را با مصرف انواع گوشت تأمین نمایند اما اگر شما گیاهخوار باشید منابع پروتئینی قابل دسترس برای شما چه موادی خواهد بود و آیا کیفیت این پروتئین ها درمقایسه با پروتئین های حیوانی نازل تر است؟
روشهای عملآوری شامل: خام، پخته شده به مدت ۱۰ و ۲۰ دقیقه و خیسانده شده به مدت ۲۴ و ۴۸ ساعت بود.
فرق سویا با لوبیا سویامخلوط گوشت قرمز و سویا را مخلوط کنید بهمراه آب مقداری برنج پخته نمک ید دار و مقداری هویج رنده شده مخلوط کنید .و بگذارید حدود ۴۰ دقیقه پخته شود .
"ارزش غذایی سویا ماکارونی"ماست را با عسل مخلوط نمائید همراه با پنیر خامه ای و موز به سگتان بدهید. حبوبات سفید نیز به عملکرد طبیعی ریه و روده بزرگ کمک می کنند.حبوبات قهوه ای وسیاه نیز برای مثانه و حبوبات سبز مثل نخود سبز برای کبد و مثانه مفید هستند. ارزش غذایی ماکارونی با سویا
فوائد کلیدی:موثر در کاهش بروز بیماری های قلبی عروقی-کمک کنترول سطح قند خون-کاهش خطر ابتلا به برخی از سرطان ها-کمک به حفظ سطح طبیعی آهن و کلسیم.
ارزش غذایی سویا آجیلیلوبیا سبز: این لوبیا منبع بسیار غنی فیبر محلول است ونسبت به سایر انواع لوبیا دارای کلسیم بیشتری است. در مرحله اول تولید کوجی ، شرایط هوازی به کپک ها اجازه می دهد تا بر روی سوبسترا ارشد نموده و انواع مختلفی از انزیم های هیدرولیتیک لازم جهت مصرف ترکیبات ماکرو مولکولی موجود را تولید نمایند.
ایالات متحده آمریکا بزرگترین تولید کننده سویا میباشد و تقریباً دو سوم محصول کل دنیا را تولید میکند.
مصارف سنتی در طب چینی معتقدند که حبوبات به علت خاصیت دیورتیک برای کلیه ها مفید هستند.تصور می شود که حبوبات قرمز بر روی عملکرد قلب و روده کوچک موثرند و حبوبات زرد رنگ مثل لپه زرد دو دانه سویا به عملکرد طحال،پانکراس ومعده کمک می کنند.
این هورمون علاوه بر کاهش احتمال ابتلا به سرطان پروستات موجب افزایش سطح هورمون استروژن در مردان نیز میشود، همین امر موجب کاهش قدرت باروری و تأثیر منفی بر روی سلولهای جنسی آنها خواهد شد.
غنی از اسیدفولیک: ماکارونی غنی شده با اسیدفولیک میتواند بخش قابل توجهی از اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تامین کند و برای زنانی که در سن باروری قرار دارند، غذای مناسبی است.
تخم مرغ را کاملا بپزید شیر بدون لاکتوز همراه با نصف قاشق روغن زیتون را با مقدار بسیار کمی نمک مخلوط و به خوبی حل کنید تا غذای نیمه جامدی شود -بعد از اینکه دمای آن حدود ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتی گراد رسید .به سگتان بدهید .
اگر هم مایل نبودید که عسل به آن اضافه نمایید می توانید از مرغ پخته شده (سینه مرغ بصورت ریش ریش) استفاده نمایید .
نخود: نخود نیز مانند لوبیا سویا حاوی فیتونوترینتی به نام ایزوفلاون است که احتمالا می تواند در پیشگیری از سرطان موثر باشد. در حقیقت، غذاهای کامل سویا مانند سویا، تمپه و توفو دارای پروتئینهای کامل هستند، به این معنی که آنها حاوی ۹ اسید آمینه ضروری هستند که بدن به آن نیاز دارد، اما به تنهایی قادر به تولید آن نیست.
آجیل سویا یا خمان سویا تفت داده شده در کارگاههای تولیدی شرکت سویا بهسوی با طعم های مختلف تولید و عرضه میشود. هدف از انجام این آزمایش تعیین ارزش غذایی و مناسبترین شیوه عملآوری و سطح استفاده از نخود در جیره طیور گوشتی بود.این آزمایش به منظور تعیین ارزش غذایی و مطالعه اثرات استفاده از سطوح مختلف نخود با روشهای عملآوری متفاوت بر عملکرد جوجههای گوشتی انجام شد.
بیشترین مقدار اضافه وزن در دورههای سنی ۷ تا ۴۲ و ۷ تا ۵۶ روزگی مربوط به جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی ۳۰ درصد نخود و با شیوه عملآوری ۴۸ ساعت خیساندن بود که تفاوت آن معنیدار شد .
اثر شیوه عملآوری بر درصد فسفر و مقدار تانن نخود معنیدار بود. نخود در سطوح ۰ ، ۱۰ ، ۲۰ و ۳۰ درصد جایگزین ذرت و کنجاله سویا شد.
میتوانید برای غذا های ب شیرمقداری بلغور گندم را در شیر بپزید وبا کمی شکر مخلوط کنید .
حال زمان ان رسیده است که گوشت قرمز و یا مرغ و یا سنگدان مرغ و حتی قلب مرغ را را بصورت خام با گوشت چرخ کن و یا میکسر مخلوط کنید.
تخم مرغ را در روغن ذرت سرخ کنید مقداری اسفناج و سبزیجات دیگر در آن مخلوط کنید و مقداری گوشت چرخ کرده پخته شده با آ ن مخلوط کنید وسرخ کنید و با ماست مخلوط و به سگتان بدهید.
در ابتدا سعی نمایید فقط ۴/۱ سویا و ۴/۳ گوشت در ابتدا با هم مخلوط میکنیم و اگر سگ اسهال نگرفت این نسبت را به ۳/۱ سویا و ۳/۲ گوشت مخلوط نمایید و لازم به توضیح است که این مقدار را در طول هفته ها میتوانید به نسبت نصف به نصف برسانید .
حتی در این افراد فقط تنفس غبار از پوسته بادام زمینی می تواند منجر به بروز علائم شود.
میزان کالری: یک فنجان شاهی فقط ۵ کالری دارد. با وجود کالری زیاد ، سویا می تواند کمک خوبی در کاهش وزن باشد. یک توضیح دیگر در این جا لازم است باز هم توضیح دهم سگ به واسطه گوشت خوار بودنش ممکن است بردباری کمی برای تحمل سویا داشته باشد و در صورتی که مقدار سویا را یک مرتبه اضافه کنید باعث وجود /آمد ن اسهال شود .
۱۰ گرم کره گیاهی(مارگارین)سشیر را همراه پودر سیب زمینی و کره گیاهی و کمی نمک مخلوط کردئبه سگ بدهید .
مصرف این غذای گیاهی به کاهش سطح کلسترول، استرس اکسیداتیو و اشتها کمک کرده و سلامت استخوان را بهبود می بخشد. شیوههای مختلف عملآوری با حذف یا غیرفعالکردن مواد سمی از نخود و یا با تغییر ساختمان نشاسته به بهبود دسترسی گرانولهای نشاسته به آنزیمهای هاضم کمک میکنند.
مقدار نشاسته در ارقام مختلف نخود بین ۵۰ تا ۶۰ درصد و پروتئین آن بدلیل عوامل ژنتیکی و محیطی بسیار متغیر (۲۱ تا ۲۶ درصد) گزارش شده است.
از سایرحبوبات است و معمولا با برنج مصرف می شود.ترکیب این لوبیا با برنج باعث افزایش ارزش پروتئینی غذا می شود.ضمنااین لوبیا حاوی مقادیر بسیار با ارزشی از عنصر روی است.
نگران نباشید و در منزل غذای بسیار خوشمزهای را با سویا طبخ نمایید. عوامل ضدتغذیهای نخود شامل: ممانعتکنندههای تغذیهای پروتئاز و آمیلاز که با آنزیمهای گوارشی تقابل دارند، موادی که بصورت غیرمستقیم در عمل هضم و جذب دخالت میکنند از جمله: لکتین، تانن، آلفا- گالاکتوسیدها و پلیساکاریدهای غیرنشاستهای محلول.
فیبر برای سلامت روده بزرگ مفید است ، اما می تواند باعث مشکلات گوارشی ، از جمله نفخ در برخی از افراد شود.
ماکارونی از گندم درست می شود لذا فیبر بالایی دارد و فیبر موجود در این ماده غذایی باعث پیشگیری از یبوست و بروز هموروئید می شود.
عدس: منیزیم،آهن،روی وکلسیم از جمله مواد معدنی موجود درعدس هستند.عدس قرمزحاوی مقادیراندکی کاروتن است. عوارض یائسگی از جمله پوکی استخوان به دلیل کمبود یا عدم ترشح هورمون استروژن در بدن اتفاق می افتند.
برای کاهش چربی در هر قسمت از بدن خود می بایست بصورت مداوم در نظر داشته باشید که کالری کمتری نسبت به مقداری که در فعالیت های خود می سوزانید، مصرف کنید.
تیروئید یک غده بزرگ است که رشد را تنظیم می کند و میزان مصرف انرژی بدن را کنترل می کند. آنالیز ۱۴ مطالعه هیچ تاثیر بدی از مصرف سویا در عملکرد تیروئید را در افراد بالغ نشان نمی دهد، اگرچه نوزادانی که با کمبود هورمون تیروئید متولد می شوند در خطر هستند.
براساس مطالعه دانشمندان دانشگاه هاروارد، این رنگدانه زمینه خطر ابتلا به سرطان و حمله قلبی را کاهش میدهد.
لوبیا کرهای: این لوبیا به خنثی سازی اسید معده که به دنبال مصرف غذاهای گوشتی افزایش مییابد ،کمک می کند.
اگر به دنبال اضافه کردن پروتئین بیشتر با صرفه اقتصادی هستید می توانید از این پروتئین استفاده کنید .
لوبیا چشم بلبلی: این لوبیا وهمچنین نخود از غنی ترین منابع پروتئینی در میان حبوبات محسوب می شوند. ارزش پروتئینی سویا چه مقدار است؟ در مقایسه با پروتئین غلات، پروتئین نخود حاوی لیزین بیشتر و اسیدهای آمینه متیونین و سیستین کمتری است.
میتوانید برای این منظور مقدار کمی گوشت قرمز پخته را در ماست مخلوط نمایید .وکمی نمک هم به آن اضافه نمایید .
لازم به توضیح است که از این پس منظر ازگوشت این مخلوط میباشد . از گوشت چرخکده آماده برلای سگتان استفاده نکنید نکنید چون میزان چربی آن مشخص نیست لازم به توضیح است حتی گوشت کبابی هم ۲۳% چربی دارئد .
همانطور هم که قبلا ذکر شد از اطز ترکیبات شکلات دار تحت هیچ شرایطی استفاده نکنید .
این روغن درمحدوده نسبتاً وسیع حرارتی به صورت مایع است و ترکیبات غیر اشباع بالایی دارد.
دانه های سویا به دلیل داشتن لسیتین که یک ماده ضروری برای مغز می باشد می تواند باعث افزایش هوش افراد شود. اوره، لسیتین نیز مواد مرطوب کننده به شمار می آیند.
متأسفانه ممکن است طعم شیر سویا بهنظرتان عجیب بیاید. طبق تحقیقات انجام گرفته در آمریکا مشخص شده است ک مصرف روزانهٔ آجیل سویا ممکن است به کاهش فشارخون کمک کرده و میزان گرگرفتگی در زنان یائسه را کاهش دهد. {ارزش غذایی سویا آجیلی|میزان کالری سویا|ارزش غذایی پودر سویا}
گذشته از این دو ماده مهم شیر سویا دارای موادی مانند روی و آهن است که به قوی کردن سیستم ایمنی بدن کمک میکنند و حتی سرعت بهبود زخم را افزایش میدهند.
مقداری در صبحانه، بخشی را در ناهار، مقداری را در شام و باقی را قبل از رفتن به رختخواب مصرف میکردند. در این مطالعه افرادی که از غذاهای جایگزین مبتنی بر پروتئین سویا استفاده کردند نسبت که افرادی که از رژیم غذایی استاندارد پیروی کردند، به صورت میانگین با دو کیلوگرم کاهش وزن بیشتری مواجه شدند.
همچنین در این تحقیق پس از اظهارنظر زنان مشخص شد که میزان گرگرفتگی در آنها به مقدار ۵۴ درصد کاهش یافته ست که این مقدار بسیار قابل توجه است.
هر سه نمونه در بررسی های فیزیکی ،شیمیایی و میکروبی در محدوده استاندارد بودند و در بررسی در دوره هفت روز ماندگاری خوبی در دمای یخچالی داشتند .
{۱۰۰ گرم سویا چقدر است|میزان پروتئین موجود در سویا|ارزش غذایی ماکارونی با سویا}
سویا، منبع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی مختلف است. نکته ی بسیار مهم دیگر این که تمام مواد غذایی اگر در حد متعادل مصرف شوند اثر مفیدی دارند اما اگر همین مواد غذایی مفید را زیاد مصرف کنیم، می توانند مضر باشند.
{تفاوت سویا و آجیل سویا|کربوهیدرات سویا|پروتئین آجیل سویا}
البته نکتهٔ دیگری که نباید فراموش شود این است که اگر نگران افزایش وزن خود هستید، آجیل سویا را به مقدار زیاد مصرف نکنید. {کالری پروتئین سویا|فواید و مضرات سویا|سویا چقدر کالری دارد}
امروزه ثابت شده کسانی که به مقدار زیاد از فراوردههای گوشتی بهره میبرند بیشتر مستعد ابتلاء به بیماریهای قلبی، کلیوی و سرطانها هستند.این ماده همچنین دارای عوارض جانبی مانند سرطان پروستات است و به دلیل داشتن فیبر غذایی زیاد از یبوست و سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند.
۳. برای داشتن مو صاف و زیبا دانه سویا نیز استفاده می شود. همچنین دانه سویا برای درمان لکه های قهوه ای پوست که با افزایش سن ظاهر می شوند، مفید می باشد.
همچنین مالیدن سس سویا بر روی ناخن ها آن ها را مرطوب کرده و عفونت قارچی ناخن را درمان می کند. باعث کاهش قند خون دیابتی ها و پیشگیری و درمان دیابت نوع دو می شود.
معمولا روغن دارای دو منبع اصلی است . یافت می شود. همچنین در تهیه برخی مکمل ها از این پروتئین استفاده شده است. برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص لوبیا سویا آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
{مقدار پروتئین سویا|شیر و سویا|ارزش غذایی سویا}
پس از فرایند حرارتی، پودر جوانه گندم را اضافه نموده در انتها نمونه در یخچال نگهداری شد و کلیه آزمونها فیزیکی شیمیایی میکربی مطابق استاندارد دسر لبنی در روزهای ۱ و ۳ و ۵ و ۷ انجام می شود. {ارزش غذایی پروتئین سویا|سویا را چگونه استفاده کنیم|جدول ارزش غذایی کنجاله سویا}
سویا از انواع حبوبات است که محل کشت اولیه آن در آسیا بوده اما تولید انبوه آن در ایالات متحده آغاز شد. بهعنوان مثال میتوان آجیل سویا با روکش شکلات و آجیل سویا با روکش ماست تولید کرد.در آجیل سویا با روکش ماست، دانههای سویای بوداده را به مدت طولانی درون ماست خامهای نرم میخیسانند تا طعم فوقالعادهای به این آجیل بدهند. {ایا سویا پروتئین دارد|تفاوت سویا ماکارونی با دانه سویا|میزان پروتیین سویا}
آنها توسط باکتریهای روده بزرگ تخمیر میشوند و منجر به تشکیل اسید چرب زنجیره کوتاه مانند بوتیرات میشوند که می تواند به سلامت روده کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
عادت کودکان به طعم این ماده غذایی باعث می شود که در بزرگسالی از مصرف این ماده غذایی لذت ببرند.لذتی که به حفظ سلامت آنها نیز کمک می کند.اخیرأ مطالعات نشان داده که اگر یک شخص در دوران کودکی سویا مصرف نماید بدن او قادر به استفاده کردن بهتر از آن و پیشگیری بیماری هایی مانند سرطان است.
{ارزش غذای سویا|مضرات سویا برای مردان|مواد موجود در سویا}
در این پژوهش سعی شده تا با تحقیق به فرمولاسیونی دست پیدا کرد که از نظر مقبولیت حسی مناسب باشد و در عین حال کم کالری باشد.در این پژوهش سه فرمولاسیون مختلف شیر سویا با مقدار های متفا وت ۵۰ و ۶۰ و ۷۰ درصدو مقدار ثابت اینولین ۶ درصد،شهد توت ۵ درصد ،فروکتوز ۵ درصد ،جوانه گندم ۱ درصد و ژلاتین ۰/۵ درصدمورد بررسی قرارگرفت.
میزان پروتئین سویا آجیلی مشابه با پروتئین حیوانی در نظر گرفته میشود که شامل ۹ نوع اسیدآمینه ضروری برای استخوانها و ماهیچههای سالم است. از نظر طب سنتی لوبیای سویا دارای طبع معتدل است و بو داده آن کمی گرم است.
در تهیهٔ این آجیل از موادی چون شکر، پودر شیر کامل، کره کاکائو، لیستین و شکلات مانع برای پوشش شکلاتی و وانیلین و شربت ذرت و صمغ نشاسته و روغن سویا و شکر قنادی برای بو دادن سویا استفاده میشود.
برای تهیهٔ آجیل سویای شکلاتی دانههای بودادهٔ سویا را در ظرفی از شکلات نرم میخیسانند تا یک لایه صاف و یکنواخت شکلاتی روی آنها ایجاد شود.
در حقیقت زمان مصرف، مقدار مصرف، میزان تحرکات فردی، نوع رژیم غذایی افراد و تجویز متخصص تغذیه میتواند، خواص سویای آجیلی را در تعیین تناسب اندام تعیین کند.
نیز وجود دارد یک رژیم غذایی برای گوشت سویا، و مانند یک رژیم غذایی حتی متخصصان تغذیه تأیید کند، اما به شرطی که گوشت با مقدار کافی از میوه ها، سبزیجات و آب ترکیب شده است.
اما شما میتوانید آجیل سویای ساده را به آسانی در منزل تهیه کنید. بله با وجود سایت های اینترنتی رادین می توانید بسیاری از محصولات مورد نیاز خود را در زمینه آجیل و خشکبار از طریق این سایت اینترنتی معتبر تهیه نمایید و از خرید های اینترنتی و کم هزینه لذت ببرید. توجه داشته باشید که بهتر است روغن سویا را ارگانیک تهیه کنید که هیدروژنه و تصفیه نشده باشد و با روغن های دیگر ترکیب نشده باشد.
به واسطهٔ حضور ترکیب جادوئی ایزوفلاوین میتوان گفت که آجیل سویا یک میان وعدهٔ عالی است.
فیتات ترکیبی است که دسترسی به آهن و روی سویا را کاهش می دهد. این تحقیق روی ۶۱ زن یائیسه که ۱۲ نفر از آنها دارای فشارخون بالا و میانگین سنی ۵۸ سال و ۴۹ نفر دارای فشارخون نرمال با میانگین سنی ۵۳ سال بودند، صورت گرفت. {میزان پروتئین سویا در ۱۰۰ گرم|سویا ارزش غذایی|کالری یک قاشق آجیل سویا}
اگرچه تفاوت های زیادی بین “مگس” هاو انسان وجود دارد ، محققان بر این باورند که نتایج این آزمایشات در مورد طیف گسترده ای از حیوانات و انسان ها اعمال می شود. {ارزش غذایی سویا خشک|ارزش غذایی سویا گوشت|کالری سویا خشک}
به این ترتیب بر اساس کشف جدید، مردم بدون نیاز به کاهش میزان کالری که در طول روز مصرف میکنند میتوانند با مصرف کمتر مواد پروتئینی مانند گوشت، ماهی و…
با اینکه در پیش گرفتن رژیم گیاهخواری به شیوههای گوناگونی امکانپذیر است اما وجه مشترک تمام این شیوهها پرهیز از خوردن گوشت جانور خونگرم است.
فشارخونشان بررسی شد. این زنان آجیل سویا را در تمام طول روز مصرف میکردند. بسیاری از پروتئین های بیان شده در این محصولات تراریخته دارای تاریخچه مصرف سالم بوده و یا مشابه پروتئین طبیعی غیر تراریخته بوده است.
طبق انجمن رژیم های غذایی آمریکا (ADA) ، رژیم های گیاهی ، از جمله رژیم های غذایی کامل یا گیاهی ، سالم هستند.
دانه سویا را به صورت آجیل سویا به صورت خام یا بوداده یا روکش دار و در طعم های گوناگون دیگر مصرف میکنند.همچنین دانه سویا معمولا بهعنوان جایگزین گوشت استفادهمیشوند.
درست است که هر یکچهارم فنجان آن ۱۲۰ کالری دارد که شاید مقدار زیادی نباشد، اما اگر مقدار مصرف روزانه سه تا چهار برابر این مقدار برسد کالری زیادی را به بدن شما میرساند که میتواند باعث افزایش وزن شود.
کل مواد پس از وزن کردن در یک فلاسک مخلوط شد. بر طبق این بررسیها، کاهش مصرف مواد پروتئینی مانند گوشت میتواند روند پیر شدن را در انسان کاهش داده و امید به زندگی را نیز بهطور قابل توجهی افزایش دهد.
البته سرپرست گروه تحقیق دکتر فرانسین خاطرنشان میسازد که یافتههای بهدست آمده باید در تعداد بیشتری از زنان و در زمان طولانیتر از آنچه در این تحقیق صورت گرفته است انجام شود تا بتوان با قدرت بیشتری به آن استناد کرد.
{فرق سویا با لوبیا سویا|میزان کربوهیدرات سویا|ارزش غذایی مواد غذایی}
این تحقیق که در زمینهٔ استفاده از سویای فرآوری نشده صورت گرفته در نوع خود بینظیر است. اما والتی معتقد است که در حین فرآوری سویا بعضی از خواص آن از بین میرود بهطوری که در این تحقیق چیزهائی مشاهده شد که در تحقیقات قبلی مشخص نشده بود.
این خوراکی لذیذ، برای ساخت غذاهای فرآوری شده از جمله غذاهای گیاهی و گوشتی و همچنین ماست و پنیر مورد استفاده قرار میگیرد.
مانند سایر غذاهای گیاهی، حبوبات کلسترول ندارند و در صورت وجود، چربی و سدیم کمی به رژیم شما اضافه می کنند. اکثر افراد به مصرف غذاهای تقویتشده با ویتامین دی و، با اندکی شبهه، قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیاز دارند تا وضعیت ویتامین دی آنها در حالت سالم باقی بماند.
دکتر ماتیو پایپر از دانشگاه کالج لندن در این باره گفت: رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاهخواری یکی از روشهای رسیدن به این هدف است. یکی از انواع بقولات است که امروزه به یکی از رایج ترین مواد غذایی در دنیا تبدیل شده است. {سویا در رژیم کتوژنیک|سویا پخته شده|خاصیت آجیل سویا}
با این حال مشخص نیست که آیا کاهش به طور مستقیم میزان بروز بیماری های قلبی را در افراد سالم کاهش می دهد. سویا در ایران بنام (لوبیا روغنی ) ، ( لوبیا چینی ) سوژا و دانه سویا معروف است.
میزان پروتئین دانه سویا بسیار بیشتر از سایر دانه های روغنی است. بیشتر بخوانید: کالری لوبیا چیتی : یک فنجان لوبیا چیتی چند کالری دارد ؟
او با بیان اینکه در خصوص سلامت و آثار بد روغن هایی که ردپای محصولات تراریخته در آن دیده می شود، هنوز تردید وجود دارد افزود : این موضوع در حال بررسی است اما بیشتر کارشناسان پیشنهاد می کنند ؛مردم روغن آفتابگردان ، زیتون و کنجد بخرند.
روغن های گیاهی کالری کمتری داشته و به همین جهت چاق کننده نیستند و به همین خاطر بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند .
بهازای هر قاشق غذاخوری روغن گیاهی سویا، ۱۲۰ کالری به غذای شما اضافه میشود. کالری لوبیا سویا بوداده ؛ مقدار کالری یک قاشق لوبیا سویا بوداده چقدره همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
طبق این مطالعات ، کاهش مصرف مواد پروتئینی مانند گوشت می تواند روند پیری را در انسان کاهش دهد و امید به زندگی را به طور قابل توجهی افزایش دهد.
{کالری سویا آجیلی|سویا ماکارونی چقدر پروتئین دارد|پروتئین موجود در سویا}
این نوع آجیل به عاشقان شکلات این امکان را میدهد که میل خود را به شکلات به سالمترین روش برطرف کنند. این به آن معنی است که آجیل سویا در سلامت فشارخون برای همگان میتواند مؤثر واقع شود.
{کالری یک قاشق سویا پخته|کالری سویا گوشتی}
دوباره هم بزنید. بعد از این به مدت یک دقیقه حرارت داده و دوباره هم بزنید.
عزیزی افزود: هر سال حدود ۱۰ میلیون تن ذرت دامی وارد کشور میشود که تقریباً همه آن تراریخته است و برای خوراک دام در دامداریهاست، میزان واردات ذرت معمولی برای مصرف انسانی که البته تراریخته هم نیست کم است.
چربی سویا چیست
معاون رئیسجمهور چندی پیش هم اذعان کرد که ۷۰ درصد محصولات وارداتی کشور تراریخته است. اولین جاندار تراریخته در سال ۱۹۷۳ توسط استنلی کوهن و هربرت بویر تولید شد.
Protein In Soya
گزارش میدانی خبرگزاری علم و فناوری نیز از مغازه ها و فروشگاه نیز نشان میدهد که برچسب تراریخته در هیچ محصول غذایی از جمله روغن ها وجود ندارد.
کالری سه محصول تقریبا ۹۰ کیلوکالری می باشد و محصول دسر کم کالری می باشد. نوبت دهی|همه چیز درباره خواص و مضرات سویا ، از فواید سویا چه می دانید؟
دانه سویا حاوی مقادیر بالای ویتامین B و اسید فولیک است که برای زنان باردار مفید بوده همچنین منبع غنی از ویتامین های C و E و K و مواد معدنی مانند کلسیم، منگنز، فسفر، منیزیم، آهن و مس است که برای رشد جنین در دوران بارداری مفید می باشد. {ارزش غذایی ماکارونی با سویا|تفاوت سویا و آجیل سویا|مقدار پروتئین سویا آجیلی}
سویا منبع فوقالعاده آهن، فسفر، منیزیم، زینک، کلسیم و ویتامینهای B1 ،B2 و B6 میباشد. علاوه بر این شیر گاو حاوی ویتامینهای بیشتری از جمله ویتامین B12 و ویتامین D است.
مردان نیز از فواید سویا در این زمینه بی بهره نیستند، زیرا مصرف آن استخوان ها را محکم کرده، کمبود مواد معدنی را جبران می کند و باعث کاهش بیماری آرتروز می شود.
از آنجایی که شما با جایگزین کردن شیر سویا از پروتئین گیاهی به جای پروتئین حیوانی استفاده میکنید، حتی میتوانید به جلوگیری از پوکی استخوان نیز کمک کنید.
اما طبق مطالعه ای، استفاده از روغن سویا تا ۲۵ درصد به کاهش رسوبات LDL و فشار خون کمک می کند. جنبهی منفی سویا این است که میتواند باعث مشکلات گوارشی شود و عملکرد تیروئید را در افراد مستعد، سرکوب کند.
همچنین اکثر شامپوهایی که باعث درخشندگی موها می شوند حاوی این روغن و یا مشتقات سویا هستند.
همچنین جوانه ها دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند و می تواند به مقابله با هورمون کورتیزول یا هورمون استرس در بدن پرداخته و کاهش وزن را به خصوص در ناحیه دور شکم برای ما امکان پذیر کنند.
یکی از عواملی که باعث افزایش میزان چربی های اشباع نشده و تجمع کلسترول بد (LDL) در خون می شود، مصرف روغن های تصفیه نشده به هنگام آشپزی است.
همچنین، اسیدهای چرب اشباع موجود در این روغن باعث تجمع چربی در بافت ها شده و در نهایت منجر به چاقی می شود.
"{فرق سویا با لوبیا سویا|طرز تهیه لوبیا سویا بوداده|ارزش غذایی مواد غذایی}"
از سوی دیگر شیر سویا چربیهای اشباع کمتری دارد و فاقد کلسترول است. در مورد مطالعات انجام شده بر موش ها و تأثیرات سویا براین جانوران بحث های زیادی وجود دارد زیرا منتقدان معتقدند مطالعات انجام شده بروی موش ها مطابقت کامل با انسان ندارد و از سوی دیگر دوزی که در موش ها استفاده می شود نسبت به مقداری که انسانها می خورند بیشتر است.
مطالعات انجام گرفته نشان میدهد که سرطان سینه ، پروستات و روده کوچک در آمریکا که به میزان کمتری از فرآورده های سویا استفاده می شود بیشتر شایع است.
{ارزش غذایی سویا گوشت|مضرات سویا برای مردان|ارزش غذایی سویا}
این نظریه در سال ۱۹۹۹ در آمریکا ثابت شد و اداره بهداشت حق ترویج و تبلیغ سویا را بر روی اتیکت های غذایی به شرکت های آمریکایی واگذار کرد.
این کیفیت پروتئینی تحت تاثیر پروتئین های ضد تغذیه ای و سطوح پائینی از اسیدهای آمینه گوگرددار می باشد. طبق تحقیقات صورت گرفته بر روی حیوانات، روغن حاصل از سویا علائم ناشی از التهاب را کاهش می دهد و خطر ابتلا به پوکی استخوان را نیز می کاهد. {ارزش غذایی سویا خشک|جدول غذایی سویا|ارزش غذایی سویا در ۱۰۰ گرم}
مصرف زیاد سویا باعث معده درد نیز میشود. به گزارش سلامت نیوز به نقل از تبیان،احتمالاً شما هم در مقالات مختلف در مورد خواص و فواید سویا و توفو (همان پنیر تهیهشده از شیر سویا) زیاد شنیدهاید؛ اما برخی از متخصصان و مصرفکنندگان، مخالف مصرف زیاد این مادهی غذایی هستند. {ارزش غذایی پودر سویا|میزان پروتئین سویا ماکارونی|میزان پروتئین سویا آجیلی}
برخی افراد به دلیل فواید شیر سویا برای درمان یبوست و مشکلاتی که باعث اختلال در هضم و دستگاه گوارش میشود این نوشیدنی را انتخاب میکنند.
در این بیماری تمام ارتباطات عصبی از بین می روند و فرد دیگر قادر به یادآوری خاطرات گذشته نمی شود. این پروتئینها به کنترل دیابت و کلسترولخون کمک میکند و در کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال و بیماریهای قلبی عروقی موثر است.
{شیر و سویا|کربوهیدرات سویا|پروتئین گیاهی سویا}
منیزیوم موجود شیر سویا هم به کاهش میگرن و سردرد کمک میکند. تمپه منبع خوبی از کلسیم است که به همین دلیل به استحکام و تراکم استخوان ها کمک می کند.
سویا همچنین در رنگ و مواد پلاستیکی کاربرد فراوانی دارد. همچنین به علت مشکلاتی که این پروتئین برای آنها به وجود میآورد، به کودکانی که دارای آسم یا مشکلات سینوسی هستند نیز توصیه میشود از نوشیدن شیر پرهیز کنند.
همچنین این آژانس مصرف سویا را برای کودکان زیر ۵ یا ۶ ماهه ممنوع کرده است. آژانس فرانسوی امنیت سلامت مواد غذایی بر اساس نتایج آزمایشهای انجامشده روی حیوانات آزمایشگاهی، مصرف سویا را به ۱ میلیگرم برای هر کیلوگرم وزن افراد محدود کرده است.
ولی با توجه به این نتایج گفته شده باز هم برای نتیجه گیری دقیق از تاثیر جوانه ها بر روی دیابت و کنترل سطح قند خون نیاز به تحقیقات بیشتری است.
اما هر روز صحبتها و نتایج مطالعات ضد و نقیضی در مورد این ماده ارزشمند در مجلات و سایتهای بدنسازی منتشر میشود.
محققان دانشکدهی سلامت عمومی هاروارد نیز در خصوص مضرات احتمالی سویا بررسیهایی انجام داده و به این نتیجه رسیدند که زیادهروی در مصرف سویا به میزان اسپرم مردان آسیب زده و کمیت و همچنین کیفیت آنها را به طور چشمگیری کاهش میدهد.
سلامت نیوز:راجع به سویا حرف و حدیث زیاد است برای همین سوالی اساسی در ذهن شکل میگیرد که آیا سویا یک مادهی غذایی معجزهگر است یا اینکه خطراتی نیز برای سلامتی دارد.
ویتامین E؛ از آنتی اکسیدان های قدرتمند که اغلب در مقادیر زیاد در غذاهای چرب یافت می شود.
"{جدول ارزش غذایی سویا|کالری پروتئین سویا|سویا در رژیم کتوژنیک}"
هر چند این ایزو فلاونها در غلات، حبوبات و گندم یافت میشود اما بیشتر در سویا و محصولات سویایی متمرکز است. اگر این ماده در بدن انسان به عنوان استروژن عمل کند، ما باید رشد سینه را در کودکان ببینیم و شاهد بلوغ زودرس در دختران و تاخیر آن در پسران باشیم.
البته باید به این موضوع اشاره کنیم که به طور معمول شیر گاو از شیر سویا کلسیم بیشتری دارد.
موارد مصرف این کشک مانند کشک سفید است، اگرچه به سبب رنگ تیره آن برای آرایش ظرف غذا یا اضافه کردن به آش و مانند آن مناسب نیست.
پس تمامی این موارد نسبی است و ما باید سعی کنیم با رعایت حداکثری سبک زندگی سالم ٬ سلامت خود را در محیط آلوده زندگی مدرن شهری و صنعتی حفظ نمائیم و حداقل این مورد تضمین میشود که با رعایت چنین نکاتی نسبت به افرادی که آنها را رعایت نمیکنند قطعا بدن و زندگی سالمتری خواهیم داشت .
"{ارزش غذای سویا|فواید و مضرات سویا|مواد موجود در سویا}"
از این رو برای زنان در دوره های مختلف قاعدگی،بارداری و یاءسگی بسیار مفید است. آن ها منبع غنی از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفید مانند ایزوفلاون ها هستند.
{کالری تفاله سویا|تفاوت سویا ماکارونی با دانه سویا|کالری دانه سویا}
برخی دیگر هم ممکن است بگویند که لب ها، زبان، حلق و صورت آن ها گزگز می کند و یا دچار آبریزش از بینی هم می شوند.
بنابراین میتواند به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) در بدن کمک کند. دکتر Daniesهشدار می دهد سویا ممکن است دربسیاری ازمواد غذایی بسته بندی شده که انتظار ندارید وجود داشته باشد بنابراین درهنگام خرید غذاهای بسته بندی یا فرآوری شده ، شربت و تمام اقلام غذایی، به برچسب آن دقت کنید.
آجیل سویا از لحاظ بافت و طعم شبیه به بادام زمینی است و در طعمهای مختلفی همچون نمکی و فلفلی وجود دارد.
"{کالری یک قاشق آجیل سویا|پروتئین آجیل سویا|میزان پروتیین سویا}"
بسیاری از مردم به صورت روزانه، شیر سویا را به عنوان بخشی از رژیم غذایی معمولی خود مصرف میکنند. باغبان با بیان اینکه تبلیعات این شرکت بازی با شعور مردم و به ضرر آنها است، یادآور شد: تمام ذرتها و سویاهایی که به کشور وارد میشود با شانس بسیار بالا تراریخته هستند مگر آنکه خلاف آن ثابت شود.
"{سویا چقدر کالری دارد|پروتئین موجود در سویا|ارزش غذایی لوبیا سویا}"
آلزایمر نوعی بیماری که مردم در سراسر دنیا با آن مواجه می شوند. لذا این ویتامین از آسیب رسیدن به سلول های عصبی جلوگیری می کند.
با اینحال تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است. سویا در حدود ۵۰۰۰ سال به عنوان یک محصول غذایی در آسیا مورد استفاده قرار گرفته است، اما تا قرن نوزدهم به ایالات متحده راه نیافت.
در نهایت روغن تولید شده توسط دانه های سویا به طور گسترده توسط تولید کنندگان محصولات غذایی و کالاهای تولیدی صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
لذا برای جلوگیری از پیامدهای بالینی می توانید میزان استفاده از این روغن را کاهش دهید و با پزشک متخصص خود مشورت کنید. گذشته از این دو ماده مهم شیر سویا دارای موادی مانند روی و آهن است که به قوی کردن سیستم ایمنی بدن کمک میکنند و حتی سرعت بهبود زخم را افزایش میدهند.
به همین دلیل است که پزشکان برای کودکانی که هنگام سرماخوردگی دچار عفونت گوش یا برونشیت مزمن میشوند مصرف شیر را توصیه نمیکنند. برای همین مصرف روغن های گیاهی چون سویا، کلاژن و الاستین موجود در پوست را حفاظت می کنند و در نهایت پوستی نرم و مرطوب، بدون چین و چروک خواهید داشت.
"{ارزش غذایی سویا آجیلی|میزان کربوهیدرات سویا|میزان پروتئین موجود در سویا}"
شیر سویا این واکنش پذیری را بهبود می بخشد و قلب را قوی نگه می دارد.
بااینحال سوسکهای خیار علاقه شدیدی به خوردن این نوع کدو نشان داند. با توجه به جدول، مقدار لایزین این دو ماده خوراکی تقریبا یکسان است و جایگزینی وزنی آنها تغییر چندانی در لایزین جیره بوجود نمیآورد.
"{ارزش غذایی سویا ماکارونی|کالری یک لیوان سویا پخته|چربی سویا چیست}"
در مدتی کوتاه یعنی از مهر ماه به این طرف مجوزحدود ۲ میلیون تن واردات ذرت تراریخته صادر شده است.
{Protein In Soya|سویا ارزش غذایی|خاصیت آجیل سویا}
وقتی سویا نرم شد ، آن را در صافی بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود سپس در ظرفی پیاز رنده شده را سرخ کنید و به آن ادویه نمک و رب گو جه فرنگی را اضافه کنید ، حالا سویا را داخل آن بریزید و تفت دهید .
میزان پروتئین سویا
همانطور که پیشتر اشاره کردیم سویا دانه بسیار مغذی است وجود پروتئین ها و آمینو اسید های مختلف در آن باعث شده است تا سویا به عنوان یکی از مهمترین دانههای گیاهی شناخته شود.
ارزش غذایی دانه سویا
در ۲۳۶ میلیلیتر (معادل با یک لیوان) شیر گاو ۱۲ گرم قند وجود دارد، درحالی که شیر سویا نصف این میزان قند دارد.
۴- با تغییر در ساختار ژنی این محصولات، بدون نیاز به ماده اضافه ای محصولات مدت زمان بیشتری با کیفیت باقی می مانند.
برای جلوگیری از ریزش بیش از حد توصیه می شود از روغن سویا استفاده نمایید.
همچنین شمع های ساخته شده با روغن سویا به مدت طولانی می سوزند و دوده کمتری دارند.
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : جم نما
ثبت دیدگاه برای این مطلب
نظرات شما عزیزان
هیچ نظری برای این پست ارسال نشده است
نظرسنجی
به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟
مطالب پیشنهادی مشابه
میلف چیستشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ و بازدید : 54,638نفر