تعداد نظرات
0 دیدگاه
تعداد لایک
3 پسندیدن
تاریخ انتشار
سه شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۲
بازدید
429 نفر
امروز در بخش دستور آشپزی با طرز تهیه قیمه نذری به تعداد زیاد و فوت و فن های پخت خورش قیمه خوشمزه و مجلسی را برای شما همراهان مجله تصویر زندگی آماده کرده ایم. قیمه یکی از خورشت های ایرانی است که در ماه محرم نیز به عنوان نذری طبخ می شود. معمولا قیمه نذری برای ۵۰ نفر، ۱۰۰ نفر، ۲۰۰ نفر، ۵۰۰ نفر یا حتی برای ۱۰۰۰ نفر متداول است.
این مقدار مواد برای تهیه قیمه نذری برای ۵۰ نفر می باشد. در ادامه مقدار مواد لازم برای تهیه تعداد بیشتر توضیح داده شده است.
طرز تهیه خورش قیمه نذری با سیب زمینی
مواد لازم جهت تهیه قیمه نذری (برای ۵۰ نفر)
| گوشت خورشتی | ۴ کیلوگرم |
| پیاز | ۳ کیلوگرم |
| لپه | ۶ لیوان دسته دار |
| زردچوبه و فلفل | به مقدار لازم |
| رب | ۶۵۰ گرم |
| لیمو عمانی | ۳۰۰ گرم |
| سیب زمینی | ۵ کیلوگرم |
| زعفران دم کرده | یک قوری کوچک |
| نمک | به میزان لازم |
| دنبه | نیم کیلوگرم |
| برنج | ۸ کیلوگرم |
| روغن | به میزان لازم |
| آماده سازی: | ۶۰ دقیقه |
| زمان پخت: | ۱۸۰ دقیقه |
| مجموع زمان پخت: | ۲۴۰ دقیقه |
طرز تهیه خورش قیمه نذری خوشمزه و مجلسی
برای تهیه قیمه نذری از شب قبل لپه را خیس کنید. چند ساعت خیس بخوره کافیه. گوشت رو از روز قبل پاک کرده و خورد کنید.
روز پخت قیمه، دیگ مناسب رو انتخاب کنید. به مقدار مناسب روغن داخل دیگ بریزید.
مقدار روغن به قدری باشه که کمی از کف دیگه بالاتر بیاد. اول گوشت خورد شده رو داخل دیگ بریزید. کمی تفت دهید.
سپس پیاز خلال شده رو به گوشت اضافه کنید. خوب که تفت خوردن و گوشت رنگش عوض شد، و پیاز نرم شد کافیه.
لپه ای که خیس کرده بودین آبکشی کنید. لپه رو به مواد اضافه کنید.
کمی لپه رو تفت بدین. به تفت زیادی نیاز نداره. به مقدار مناسب زردچوبه و کمی فلفل به مواد بزنید و خوب هم بزنید.
بعد رب رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید. سپس به مقدار مناسبی آب درون دیگ بریزید.
بعد از جوش اومدن آب خورش، زیر دیگ رو کم کنید. اجازه بدین که خورش بپزه و جا بیافته.
زمانی که گوشت پخت، تقریبا نیم ساعت آخر پخت، زعفرون دم کرده، لیمو عمانی و نمک به خورش بزنید.
بعد از اینکه خورش کاملا جا افتاد، زیرش رو خاموش کنید.
طرز تهیه چلو
برنج رو آبکشی کنید و دم بذارید. سیب زمینی های خورد شده را سرخ کنید.
در نهایت برنج، خورش و سیب زمینی سرخ شده را در ظرف های مناسب بریزید.
نکات مهم در تهیه قیمه نذری
نوع گوشت قیمه به شما بستگی دارد. می تونید از گوشت گوساله ، گوشت گوسفند و حتی گوشت گاو استفاده کنید. اما خب مسلما گوشت گوسفندی خورش را خوشمزه تر می کنه.
اندازه تکه های گوشت خورش به سلیقه شما بستگی داره.
میزان کالری موجود در ۱۰۰ گرم خورشت قیمه برابر با ۱۸۵ کیلو کالری می باشد.
دستور پخت قیمه نثار قزوین خوشمزه و مجلسی
قیمه نثار یا قیمه نسا جزو غذاهای سنتی و مجلسی قزوینه. قیمه نثار قزوین به …
اگه از گوشت گوسفندی استفاده میکنید حتما تکه های گوشت رو کمی بزرگ بردارید. چون گوشت گوسفندی حاوی چربی است و موقع پخت کوچک میشه.
میزان استفاده از روغن تهیه خورش نیز سلیقه ای است.
اگه دوست دارید خورشتتون روغن زیادی داشته باشه می تویند از روغن بیشتری استفاده کنید اما من توصیه نمیکنم.
اگه اول پیاز رو تفت بدین و بعد گوشت اصلا درست نیست. اینطوری موقع تفت گوشت، پیاز می سوزه.
از زردچوبه به مقداری استفاده کنید که رنگ گوشت تغییر کنه.
استفاده از زعفرون کاملا اختیاری هستش. اما ریختن زعفرون قیمه رو خوشمزه تر می کنه.
به عنوان ادویه قیمه می تونید از دارچین هم استفاده کنید. قبل از اضافه کردن رب، مقداری دارچین به موادتون بزنید. خوشمزه میشه.
در مواد اولیه دنبه هستش. استفاده از دنیه هم اختیاریه. اگه مایل به استفاده بودین، موقع تفت گوشت و پیاز آنرا اضافه کنید.
دنبه خورش رو خوشمزه تر می کنه. اگه خواستین از دنبه استفاده کنید، مقدار روغن رو کم کنید.
می تونید از سیب زمینی های خلالی آماده هم استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه قیمه نذری بالای ۵۰ نفر
برای تهیه قیمه برای ۱۰۰ نفر، می تونید از همین دستور استفاده کنید. فقط کافیه مقدار مواد اولیه را دو برابر کنید.
برای تهیه قیمه برای ۲۰۰ نفر، می تونید از همین دستور استفاده کنید. فقط کافیه مقدار مواد اولیه را ۴ برابر کنید.
برای تهیه قیمه برای ۵۰۰ نفر، می تونید از همین دستور استفاده کنید. فقط کافیه مقدار مواد اولیه را ۱۰ برابر کنید.
طرز تهیه خورش قیمه نجفی عراق اصل (علاچی)
قیمه نجفی جزو معروفترین غذاهای نذری های عاشورا و محبوبترین غذاهای عراقیهاست. هرچند که اسم …
برای تهیه قیمه برای ۱۰۰۰ نفر، می تونید از همین دستور استفاده کنید. فقط کافیه مقدار مواد اولیه را ۲۰ برابر کنید.
برای تهیه قیمه برای ۱۰ نفر، می تونید از همین دستور استفاده کنید. فقط کافیه مقدار مواد اولیه را یک پنجم کنید.
دو مدل زیبای تزیین خورش قیمه
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : جم نما
به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟