بزرگسالان:2-1 قطره از محلول چشمی هر 4-3 ساعت در چشم چکانده می شود.
ب) احتقان بینی.
بزرگسالان و کودکان بزرگ تر از 12 سال:2-1 قطره از محلول 05/0 درصد حداکثر هر 3 ساعت یک بار ، در هر سوراخ بینی چکانده می شود.
استفاده از قطره نفازولین جهت رفع قرمزی چشم و عوارض آن
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات چشم بیمارستان رسول اکرم(ص) به استفاده کنندگان از لنزهای تماسی چشم توصیه کرد:استفاده از قطره نفازولین جهت رفع قرمزی چشم بدون توصیه چشم پزشک و دانستن علت قرمزی چشم سبب تشخیص دیررس و عوارض می شود.
دکتر محسن بهمنی کشکولی با اعلام این مطلب افزود:هرگونه قطره می بایست پس از معاینه توسط پزشک تجویز شود.و در مواقع خشکی چشم می توان از قطره اشک مصنوعی ترجیحا بدون ماده نگهدارنده استفاده کرد که در بازار ایران فعلا تنها یک نوع خاص از قطره اشک مصنوعی بدون ماده نگهدارنده وجود دارد.دکتر بهمنی در مورد علت قرمزی چشم نیز گفت:در مواقعی که لنز به طور مناسب روی قرنیه قرار نگرفته است، چند ساعت پس از قرار گرفتن در چشم به دلیل آن که فرآیند اکسیژن رسانی به سهولت انجام نمی شود،فرد احساس جسم خارجی در چشم خود کرده و چشم دچار قرمزی می شود.وی مهمترین اقدام برای جلوگیری از این پدیده را تعیین اندازه های قرنیه علاوه بر شماره لنز برشمرد و اظهار داشت:هیچ فردی بدون معاینه قبلی چشم و معاینه دقیق پس از آن، از لنز تماسی استفاده نکند.دکتر بهمنی همچنین در مورد عوارض شایع پس از انجام عمل لیزیک گفت:یکی از شایع ترین عوارض عمل لیزیک، خشکی چشم است، اما تاری و بی ثباتی در چند هفته اول نیز از دیگر عوارض این عمل جراحی به شمارمی رود.
این چشم پزشک همچنین توصیه کرد:بهتر است افراد پس از عمل جراحی از قطره های اشک مصنوعی بدون ماده نگهدارنده استفاده کنند.وی در مورد مضرات قطره های اشک مصنوعی با ماده نگهدارنده یادآور شد:تحمل این قطره ها در مواردی که استفاده مکرراز قطره اشک مصنوعی لازم است به دلیل ایجاد حساسیت دشوار می باشد.دکتر بهمنی ادامه داد:
در صورتی که ثابت شود فرد دچار خشکی چشم است، در موارد شدید استفاده از لنزممنوع است و در موارد خفیف استفاده از قطره های اشک مصنوعی و کاهش طول مدت استفاده از لنز توصیه می شود. مصرف در سالمندان ، در کودکان :
مصرف در سالمندان :نفازولین در بیماران سالخورده مبتلا به بیماری شدید قلبی یا بیمارانی که افزایش فشار خون در آن ها به خوبی کنترل نشده است و نیز در بیماران دیابتی مستعد به کتواسیدوز دیابتی باید با احتیاط تجویز شود .
مصرف در کودکان :مصرف نفازولین در نوزادان و کودکان ممکن است سبب ضعف CNS، و در نتیجه بروز اغما و کاهش بارز درجه حرارت بدن شود . مصرف نفازولین در بارداری
FDA طبقه بندی:C. مصرف نفازولین در دوران شیردهی
آلودگی هوا به چشم هم سرایت می کند
آلودگی هوا که به معضل بزرگ کلانشهر ها تبدیل شده است، فقط آثار خود را در قلب و ریه ها بروز نمی دهد، بلکه می تواند منجر به بروز نشانه هایی چون سرخی ، سوزش و حتی عفونت در چشم ها شود؛ یعنی آلودگی هوا می تواند با تحریک چشم ها ایجاد سوزش، قرمزی و اشک ریزش شود.
اما دکتر ریاضی به راهکاری برای محافظت از آسیب پذیری چشم ها در چنین وضعی اشاره می کند و می گوید:در این حالت بهترین راه، محافظت از چشم ها با قرار نگرفتن در معرض مستقیم آلودگی با امتناع از تردد در شهر طی ساعت ها و روزهای بسیار آلوده است. در مواردی که آلودگی هوا باعث تحریک شدید چشم ها شده باشد، می توان با استفاده از قطره های اشک مصنوعی یا محلول های شست وشو اقدام به شست وشوی چشم کرد. در این حال، استفاده از محلول های بدون نگهدارنده می تواند عوارض کمتری داشته باشد. چشم های همیشه سرخ
شاید پرسش شما هم این باشد اگر سرخی چشم تکرار و ادامه داشته باشد، باید دنبال چه دلایلی گشت؟
به گفته متخصصان چشم، تمام عواملی که به نحوی بتواند باعث گشادشدن عروق بدن و ازجمله چشم شود و نیز عواملی که باعث ایجاد التهاب در بافت های بدن می گردد، منجر به قرمزی چشم نیز می شود .
البته دکتر ریاضی بر تاثیر برخی داروها در بروز قرمزی چشم نیز تاکید کرده و می گوید:داروها نیز با مکانیسم های مختلف می تواند باعث قرمزی چشم شود. برخی از داروها با اثر بر عواملی که موجب تنظیم قطر عروق می شود، می تواند موجب گشادی عروق شود. از طرف دیگر، برخی داروها می تواند باعث فعال شدن سیستم ایمنی بدن شده و در بافت های مختلف بدن و مخاط ها و از جمله چشم باعث قرمزی، سوزش یا حتی زخم های شدید شود.
از آنجا که استرس می تواند بر سیستم های مختلف بدن اثر گذاشته و تغییراتی در دستگاه عصبی خودکار، هورمون های مختلف و سیستم ایمنی بدن داشته باشد، به طور غیرمستقیم نیز می تواند باعث تشدید بسیاری از بیماری های چشمی یا حتی ایجاد برخی از آنها شود.
پس مراقبت از چشم ها، پیشگیری از بروز بیماری های ناشی از عفونت و آلودگی، معاینه های دوره ای چشم ها براساس سن و بیماری زمینه ای، جلوگیری از مصرف خودسرانه داروهای چشمی و توجه به توصیه های متخصصان می تواند از حاد شدن مشکلات و عوارض ساده و قابل رفع چشمی جلوگیری کند.
منبع: سایت نمناک ناپریوین® (نفازولین 0/1% )
ترکیب: هر 100 میلی لیتر محلول استریل چشمی ناپریوین® حاوی 0/1 گرم نفازولین هیدروکلراید به عنوان ماده موثره و بنزالکونیوم کلراید به عنوان نگه دارنده می باشد.
فارماکولوژی: نفازولین سیستم عروقی ملتحمه را منقبض می کند. احتمالاً این اثر ناشی از تحریک مستقیم دارو روی گیرنده های آلفا آدرنرژیکی مویرگ های ملتحمه می باشد که باعث کاهش احتقان ملتحمه می گردد.
کاربرد: قطره چشمی ناپریوین® به عنوان یک منقبض کننده عروق موضعی به منظور تسکین موقتی قرمزی ناشی از ناراحتی های خفیف چشمی مانند آلرژی ناشی از گرده، سرما، گرد و خاک، هوای آلوده، دود، باد، شنا کردن و استفاده از لنز های تماسی به کار می رود.
مقدار و چگونگی مصرف دارو: مقدار مصرف معمول این دارو 1 تا 2 قطره در هر چشم هر 3 تا 4 ساعت یکبار، حد اکثر 4 بار در روز می باشد.
شکل دارویی: قطره های استریل چشمی ناپریوین® سینادارو در بطری های پلاستیکی 10 میلی لیتری عرضه می شوند. دکتر محمد طاهر رجبی
قطره های چشمی
ناپریوین یکی از پرمصرف ترین قطره های چشمی است. ممکن است زمانی که به دلایلی مانند خشکی چشم یا قرمزی چشم یا عفونت های چشمی وقتی به چشم پزشک مراجعه می کنید برای مداوا قطره های چشمی را برای شما تجویز کند.قطره چشم محلولی آبی یا روغنی است که در محیطی کاملا استریلشده تولید میشود. یکی از این قطره ها ناپریوین یا نفازولین است که برای احتقان، تحریک و خارش و قرمزی چشم استفاده می شود. ناپریوین
قطره چشمی ناپریوین به عنوان یک منقبض کننده عروق موضعی به منظور تسکین موقتی قرمزی ناشی از ناراحتی های خفیف چشمی مانند آلرژی ناشی از گرده، سرما، گرد و خاک، هوای آلوده، دود، باد، شنا کردن و استفاده از لنز های تماسی به کار می رود.نفازولین یک آمین مقلد سمپاتیک است که با تحریک مستقیم گیرنده های آلفای موجود در شریانچه ها، موجب تنگ شدن این عروق و رفع احتقان چشم یا بینی می گردد.
قرمز شدن چشم اغلب نشانه مشکلات دیگری همچون خشکی چشم ها، کم خوابی و زیاده روی در چکاندن قطره های مخصوص چشم است.
این قطره در مواردی که افراد دارای پركاری تیروئید، بیماری قلبی، فشار خون بالا ، دیابت هستند باید با احتیاط مصرف شود. معمولا یک قطره از این دارو هر سه یا چهار ساعت استفاده میشود. اگر هنگام مصرف قطره دچار تاری دید، درد چشم یا تورم پلک شدید حتما مصرف دارو را متوقف کنید و به پزشك مراجعه نمایید . دارو را بیش از مقدار توصیه شده مصرف نكنید.قطره های چشمی را در یخچال نگهداری کنید و بهتر است خودسرانه و بدون تجویز پزشک از آنها استفاده نشود.
برای مصرف قطره های چشم ابتدا دست خود را با آب و صابون بشورید ، سپس سر را به عقب برده و پلک تحتانی را به سمت پایین بکشید تا فضایی برای ریختن قطره ایجاد شود. قطره را در داخل فضا ریخته و چشم خود را ببندید.