جم نما
    • 🏠 صفحه اصلی
    • 🎭 سرگرمی ها
    • 🎧 موسیقی ها
    • 🔬 مقاله و تحقیق
    • 📰 عناوین اخبار
    • ✍️ انتقاد و پیشنهاد
    1. 🏠صفحه اصلی
    2. 🎭 سرگرمی
    3. معرفی انواع مختلف کتاب کمیک

    معرفی انواع مختلف کتاب کمیک

    معرفی انواع مختلف کتاب کمیک
    امتیاز دهید ★★★★★ رتبه 5 از 5

    تعداد نظرات

    0 دیدگاه

    تعداد لایک

    5 پسندیدن

    تاریخ انتشار

    شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۹

    بازدید

    194 نفر

    “و خدا انسان را آفرید، و انسان رویا را. رویا متولد شد، زیست و تبدیل به یک افسانه شد. افسانه ی انسان های برتر، انسان هایی درست‌کار که بر پلیدی فائق آیند و نور را بر ظلمت پیروزی بخشند”

    اگر بخواهیم سرمنشا تمام روایت و داستان های تاریخ را بیابیم، باید جایی در میان رویاها دنبالش گشت. افسانه ها زنده شدند، چون انسان هایی رویاپرداز بودند. و همین افسانه ها و قصه ها عاملی شد برای اینکه هزاران نفر دیگر بتوانند با الگوبرداری از آنها بر مشکلات غلبه کنند.


    تاریخ ایران غنی است از اونواع اسطوره ها. از رستم و سهراب و گشتاسب تا پوریا ولی و آقاتختی. روایت هر کدام از این اسطورها در فرم ها مختلف چندین بار تعریف شده است. اما قالبی در میان تمام فرم های هنری در ایران دست کم گرفته شده و به پتانسیل بی حد و مرز آن بی توجهی می‌شود. و آن فرم هنری چیزی نیست جز کتاب های مصور یا کمیک بوک ها! ما در این مطلب نیت به معرفی انواع مختلف کتاب کمیک داریم. اما پیش از آن، ابتدا به معرفی این هنرجذاب بپردازیم و سپس تاریخچه ی آن را وارسی نماییم. با ما همراه باشید.

    کمیک بوک یا کتاب مصور چیست؟

    کمیک بوک یک است. کتاب داستانی که برای انتقال پیام و روایت خود از یک‌سری المان متفاوت استفاده می‌کند. کتب مصور از کنار هم قرار دادن چند تصویر متوالی تشکیل شده و در آن از المان هایی چون بالون گفتار، نام‌آوا ها برای نشان دادن گفتگو و شرح های کوتاه استفاده می‌شود که برای روایت داستان مورد استفاده قرار می‌گیرند. اندازه و جاگذاری تصاویر متوالی، ترتیب بیان و پیرنگ داستان را کنترل می‌کند. برای به نمایش درآوردن و ترسیم تصاویر متوالی عموما از تکنیک نقاشی کارتونی و دیگر روش های تصویرگری شبیه به آن استفاده می‌شود.

    در ساخت یک کامیک بوک چند نفر نقش دارند:

  • نویسنده: مسئول داستان سرایی و ساخت قصه است. دیالوگ شخصیت ها، سیر روایی داستان و کپشن ها در حوزه مسئولیت نویسنده است.
  • کارتونیست: سنگین‌ترین وظیفه در خلق کامیک ها را بر عهده دارد. او همه یا بخشی از مسئولیت ساخت را برعهده می‌گیرد که اصولا یکی از نویسندگان است که در کار طراحی و نقاشی هم دست دارد.
  • قلم‌زن: قلم‌زن مسئول بهبود طرح ها و نقاشی های اولیه است که طراح آن ها را ترسیم کرده.
  • طراح: طراح واسط بین نویسنده، قلم‌زن و نقاش است. طراح با کمک نویسنده طرح اولیه برای هر صفحه از کمیک بوک را به تصویر می‌کشد، محل قرار گیری هر پنل و محتویات آن و حالت چهره و بدن شخصیت‌ها را مشخص می‌کند.
  • نقاش: نقاش وظیفه ی اتمام کمیک را بر عهده دارد. رنگ ها بدست او به دنیای کمیک می‌آیند که نقش مهمی در روانشناسی هر شخصیت و پیکره ی داستان دارد.
  • مصور: تصویرگر ها یا مصور ها همان نقاش ها، قلم‌زن ها و طراح ها هستند.
  • حروف چین: حروف چین حباب دیالوگ‌ ها، افکت‌ های صوتی و کپشن ‌ها را طراحی و در محل مشخص شده ی صفحات کمیک بوک قرار می‌دهد.
  • ویراستار: هر نسخه را پیش از چاپ بررسی می‌کند تا از نظر فنی مشکل نداشته باشد.
  • برای تشریح کامل کمیک ها نیاز به مقالات طولانی و بلند بالا است. هدف اصلی این مطلب معرفی انواع مختلف است و در حدودی که نیاز این مطلب بود، اقدام به بررسی چیستی فرمت کمیک ها شد. حالا به بررسی وجهه تاریخی داستان های مصور و بعد از آن به معرفی انواع آن خواهیم رسید.

    تاریخچه ی کمیک بوک ها؛ تاریخی به قدمت انسان

    نخستین کمیک ها، حتی پیش از اختراع نوشتار بوجود آمده اند. دوره ی پیشاتاریخ و جایی در غار لاسکو، واقع در جنوب غربی فرانسه، انسان های نخستینِ رویاپرداز افسانه هایی را در دل غار نقاشی کرده اند.

    تا اواسط سده بیستم، مصورها در آمریکا، اروپای غربی (فرانسه و بلژِک خصوصا) و ژاپن به تکامل و شکوفایی رسیدند. نشانه های کامیکس در اروپا به آثار رودلفه تپفر در دهه 1830 باز می‌گردد و با داستان های کامیکسی همچون تن تن و میلو در دهه 1920 رونق می‌یابد. در آمریکا در اوایل سده بیستم، داستان های بصری در رسانه های گروهی همچون مجله نشر می‌یافت و بعد ها در دهه 1930 صاحب مجله ی مستقل شد.

    ژاپن تاریخچه ی غنی تر در داستان سرایی تصویری دارد. طراحی مانگا ها، کامیک های ژاپنی، در سده ی سیزدهم آغاز شده‌است. پس از جنگ جهانی دوم، کارتونیست‌هایی چون اوسامو تزوکا ظهور کردند که نقش مهمی در محبوبیت کامیک در میان ژاپنی‌ها داشتند.

    انواع مختلف کمیک

    حال که با تاریخچه ی کمیک ها و نحوه پیدایش آنها آشنا شدیم، وقت آن رسیده تا نگاهی به انواع داستان کمیک بیندازیم. فرمت های رایج در دنیای کمیک شامل 13 نوع مختلف است. عمده تفاوت آنها در نحوه انتشار است. این 13 فرمت مختلف عبارت اند از:

  • سری محدود/سری کوتاه:
  • این کمیک بوک ها، داستان خود را در تعداد شماره ی محدود روایت می‌کنند. در سری های کوتاه، تعداد قسمت ها اکثر اوقات از شش عدد بیشتر نمی‌شود اما گاها با توجه به ظرفیت داستان یک یا دوقسمت دیگر هم اضافه می‌شود.

  • کمیک استریپ:
  • کمیک استریپ‌ ها گاها بخاطر تشابه اسمی با کمیک اشتباه گرفته می‌شوند. حال آنکه کمیک استریپ به نحوی خاستگاه کمیک محسوب می‌شود. کمیک استریپ ها صاحب ستون و یک بخش در مجلات غیرکمیکی هستند و بصورت روزانه، هفتگی یا ماهانه نشر می‌یابند.

  • کمیک بوک تک شماره‌ای: تعداد صفحات این نوع از کتب کمیک شامل 20 تا 32 صفحه است و گاها کم یا زیاد می‌شوند. کمیک بوک های تک شماره ای به صورتی سریالی و شبیه به مجله ها به چاپ می‌رسند. علت انتخاب نام تک شماره ای برای آنها این است که هر شماره از این کمیک بوک ها با یک عدد خاص مشخص می‌شود.
  • سری بلند: از اسم آنها مشخص است که برخلاف سری کوتاه از تعداد قسمت های بیشتری تشکیل شده‌اند. مرز تعداد قسمتی که یک کمیک را از کوتاه به بلند تبدیل می‌کند برای هر ناشر متفاوت است.
  • کمیک بوک تک جلدی: تمام داستان در یک جلد و کتاب تعریف می‌شود و در کمیک های دیگر به ادامه ی روایت این قصه نمی‌پردازند.
  • کمیک بوک سالانه: از اسمش پیداست، سالی یک بار منتشر می‌شود و معمولاً بخشی از داستان یکی از کمیک بوک‌های تک شماره‌ایِ در حال چاپ را روایت می‌کنند، و تعداد صفحه ی آن از تک شماره ای ها بیشتر است
  • کمیک بوک پرستیژ: معمولا تعداد صفحات بیشتر، بین 48 تا 64 عدد، دارند و کیفیت جلد و کاغذ آنها بیشتر است.
  • کمیک بوک دیجیتالی: نسخه ای از کمیک ها که برای مطالعه با استفاده تلفن همراه یا رایانه شخصی منتشر می‌شوند.
  • وب‌کمیک: این مدل از مجلات و کتب مصور از طریق اینترنت در درسترس قرار می‌گیرند.
  • دیجیتال مقدم: این مدل، ابتدا دیجیتالی و بعد بصورتی فیزیکی در دسترس قرار می‌گیرند.
  • مینی کمیک: این کمیک ها از نظر اندازه کوچک‌تر، و از نظر نسخه چاپی تعداد کمتری دارد.
  • زین (Zine): کتاب های دست‌ساز که بصورت ناشر-مولف چاپ می‌شوند.
  • نسخه‌ی کالکتد (Collected): نسخه ی کالکتد، آن دسته از کامیکیس ها است که مجموعه ای از نسخه های تک شماره که با هم یک فصل یا کل داستان را می‌سازند، شامل می‌شود.
  • کمیک بوک ها راهی برای آشنایی با فضایل اخلاقی

    اگر تا به حال وارد دنیای نشده اید، احتمالا این فرم برای شما غریب و کودکانه است اما باید بدانید که در محتوای این داستان ها، در مورد مسائل مختلف انسان‌شناسانه همچون دو راهی های اخلاقی، رذایل و فضایل اخلاقی و رفتاری، مفهوم خیر و شر، تشخیص راه درست از غلط و… صحبت می‌شود. راهی بسیار مناسب برای آموزش جامعه

    متاسفانه در جوامع ایرانی، توجه کمتری به این هنر بصری-نوشتاری می‌شود و این یک اتفاق ناخوشایند است که جامعه از یکی از جذاب‌ترین فرم های آموزشی خود محروم شود. ما در این مقاله با معرفی انواع مختلف کتاب کمیک تلاش کردیم تا شما را کمی با این دنیای سحرانگیز آشنا کنیم. امید است که داستان های مصور و پرمحتوا جایگاه مناسبی بین مردم ایران پیدا کنند.


    ارائه شده توسط : حسین ایزدی

    در وب سایت : جم نما

    ثبت دیدگاه برای این مطلب
    نظرات شما عزیزان
    هیچ نظری برای این پست ارسال نشده است
    نظرسنجی

    به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟

    مطالب پیشنهادی مشابه
    آن چیست که گردن دارد اما سر ندارد دست دارد اما پا ندارد
    آن چیست که گردن دارد اما سر ندارد دست دارد اما پا ندارد دوشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ و بازدید : 59,054نفر
    میلف چیست
    میلف چیست شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ و بازدید : 55,323نفر
    نماز اخرین چهارشنبه ماه صفر برای خانه دار شدن
    نماز اخرین چهارشنبه ماه صفر برای خانه دار شدن دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ و بازدید : 54,063نفر
    انواع زاویه کلاس سوم
    انواع زاویه کلاس سوم دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ و بازدید : 46,240نفر
    نار خندان باغ را خندان کند صحبت مردانت از مردان کند معنی
    نار خندان باغ را خندان کند صحبت مردانت از مردان کند معنی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ و بازدید : 41,402نفر
    چطور عروس هلندی را دستی کنیم
    چطور عروس هلندی را دستی کنیم شنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ و بازدید : 39,342نفر
    معنی و هم خانواده و متضاد ستایش فارسی ششم
    معنی و هم خانواده و متضاد ستایش فارسی ششم شنبه ۸ مهر ۱۴۰۲ و بازدید : 35,526نفر
    تفاوت نماز فرادا و جماعت
    تفاوت نماز فرادا و جماعت شنبه ۸ مهر ۱۴۰۲ و بازدید : 33,088نفر
    عاقبت فرزندان احمد شاه قاجار
    عاقبت فرزندان احمد شاه قاجار شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۲ و بازدید : 30,802نفر
    چاپلین شکلاتی چیست
    چاپلین شکلاتی چیست جمعه ۱۰ شهریور ۱۴۰۲ و بازدید : 30,572نفر
    برچسب ها
    آمار جم نما
    تعداد گنجینه مطالب : 18,402 پست لایک کننده : 38,596 نفر تعداد لایک ثبت شده : 153,344 نفر مطالب محبوب بالای 10 لایک : 1,385 پست مطالب بالای هزار بازدید : 1,567 پست نظرات ثبت شده شما عزیزان : 5,828 نظر بازدید کل : 13.770M نفر

    © All Rights Reserved by:GemNamaGroup

    2019-2025