جم نما
    • 🏠 صفحه اصلی
    • 🎭 سرگرمی ها
    • 🎧 موسیقی ها
    • 🔬 مقاله و تحقیق
    • 📰 عناوین اخبار
    • ✍️ انتقاد و پیشنهاد
    1. 🏠صفحه اصلی
    2. 🔬 تحقیق و مقاله
    3. انشا در مورد کتاب و کتابخوانی

    انشا در مورد کتاب و کتابخوانی

    انشا در مورد کتاب و کتابخوانی
    امتیاز دهید ★★★★★ رتبه 5 از 5

    تعداد نظرات

    14 دیدگاه

    تعداد لایک

    5 پسندیدن

    تاریخ انتشار

    یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۹

    بازدید

    199 نفر

    انشا درباره اهمیت و فواید کتاب و کتابخوانی برای کودکان

    انشا درباره اهمیت و فواید کتاب و کتابخوانی

    یک انشای ساده و زیبا در مورد کتاب و کتابخوانی برای کودکان و دانش آموزان پایه سوم و چهارم ابتدایی

    موضوع انشا : کتاب و کتابخوانی

    من کتاب خواندن را دوست دارم و هر بار که کتاب می خرم سریع آن را می خوانم و برای دیگران هم تعریف می کنم.

    کتاب خواندن برای ما بچه ها بسیار مفید است و باعث می شود اطلاعات زیادی را به دست بیاوریم و چیزهای جدیدی یاد بگیریم که قبلا بلد نبودیم.

    خواندن کتاب برای فکر و یاد گیری ما نیز بسیار خوب است و وقتی کتاب می خوانیم باید شخصت ها و منظره ها را در ذهن خود تصور کنیم و این موضوع باعث می شود بهتر فکر کنیم و خلاق تر باشیم.

    وقتی کتاب می خوانیم سوالات ما نیز بیش تر می شود و برای پیدا کردن جواب همین سوال ها مجبور می شویم کتاب های بیش تری را مطالعه کنیم و یا از بزرگ تر ها درباره مسائلی که نمی دانیم سوال کنیم و با این کار اطلاعات ما زیاد می شود.


    همچنین کتاب خواندن باعث می شود معنی کلمه هایی که نمی دانیم را یاد بگیریم.

    کتاب ها به ما یاد می دهند که آدم های خوب و بد چطور هستند و به همین دلیل ما دیگر گول آدم های بد را نمی خوریم و تشخیص می دهیم آن ها چه وقت حقیقت و چه وقتی دروغ می گویند.

    وقتی کتابی را بخوانیم که نوشته های خوب و مثبتی دارد حس خوبی پیدا می کنیم، مثل زمانی که با دوست هایمان حرف می زنیم.

    اگر کتاب بخوانیم در آینده آدم بهتری خواهیم بود و می توانیم برای دوستان خودمان هم مفید باشیم و جامعه ی بهتری بسازیم.

    تحقیق مقاله یا با موضوع کتاب و کتابخوانی

    مثل اقیانوس بی کرانی است که ناشناخته های بسیاری دارد و هر کس به فراخور حالش دل به ژرفای آن می سپارد و با انبانی پر باز می گردد.

    در این دریای عمیق معرفت، گوهرهای نابی وجود دارد که تنها تلاشگران چیره دست می توانند به آن دست یابند.

    وقتی یک کتاب را باز می کنیم از صفحه اول تا آخرین صفحه، فقط کتاب با ما حرف می زند و به ما چیز یاد می دهد؛ مثلاً شعرهای قشنگ، زندگی امامان علیهم السلام ، زندگی آدم های بزرگ و موفق، مسائل علمی؛ مثل جغرافیا، ستاره شناسی و خیلی چیزهای دیگر. خواندن این همه چیزهای جورواجور باعث می شود که ما از خیلی از چیزهایی که نمی دانیم با خبر شویم.

    در نتیجه توی زندگی کمتر اشتباه می کنیم و زندگی بهتری خواهیم داشت.

    جهان صنعتی امروز مدیون دانشمندان زیادی بوده، در اثر مطالعه و کتابخوانی اختراعات و اکتشافات فراوانی بوجود آمده

    که نقش بسیار مؤثری را در زندگی بشر ایفا کرده است.

    چه بسا در اثر کتابخوانی پیشرفتهایی حاصل گردیده که جان انسانها را نجات داده یا دشواریهای زندگی را بر آنها سهل کرده است

    کتاب برای اینکه ما را دوست داشته باشد، سه تا شرط تعیین کرده است:

  • اول اینکه همیشه آن را بخوانیم؛
  • دوم اینکه به چیزهای خوبی که یاد می گیریم عمل بکنیم؛
  • و سوم اینکه از کتاب، خوب مواظبت کنیم و آن را کثیف و پاره نکنیم.
  • اگر این سه شرط را رعایت کنیم کتاب هم ما را دوست دارد.

    انشا درمورد کتاب و کتابخوانی

    مثل اقیانوس بی کرانی است که ناشناخته های بسیاری دارد و هر کس به فراخور حالش دل به ژرفای آن می سپارد و با انبانی پر باز می گردد. در این دریای عمیق معرفت، گوهرهای نابی وجود دارد که تنها تلاشگران چیره دست می توانند به آن دست یابند.

    وقتی یک کتاب را باز می کنیم از صفحه اول تا آخرین صفحه، فقط کتاب با ما حرف می زند و به ما چیز یاد می دهد؛ مثلاً شعرهای قشنگ، زندگی امامان علیهم السلام ، زندگی آدم های بزرگ و موفق، مسائل علمی؛ مثل جغرافیا، ستاره شناسی و خیلی چیزهای دیگر. خواندن این همه چیزهای جورواجور باعث می شود که ما از خیلی از چیزهایی که نمی دانیم با خبر شویم.

    در نتیجه توی زندگی کمتر اشتباه می کنیم و زندگی بهتری خواهیم داشت.

    جهان صنعتی امروز مدیون دانشمندان زیادی بوده، در اثر مطالعه و کتابخوانی اختراعات و اکتشافات فراوانی بوجود آمده که نقش بسیار مؤثری را در زندگی بشر ایفا کرده است.

    چه بسا در اثر کتابخوانی پیشرفتهایی حاصل گردیده که جان انسانها را نجات داده یا دشواریهای زندگی را بر آنها سهل کرده است کتاب برای اینکه ما را دوست داشته باشد، سه تا شرط تعیین کرده است:

  • اول اینکه همیشه آن را بخوانیم؛
  • دوم اینکه به چیزهای خوبی که یاد می گیریم عمل بکنیم؛
  • و سوم اینکه از کتاب، خوب مواظبت کنیم و آن را کثیف و پاره نکنیم.
  • اگر این سه شرط را رعایت کنیم کتاب هم ما را دوست دارد.

    مقاله درمورد فواید کتاب

    نمی توان تاثیرات مثبت کتاب خوانی را در زندگی کسی منکر شد.

    کتاب‏ها نه فقط مرکبی نوشته شده بر کاغذ هستند ، بلکه گویندگانی هستند که با شنونده خود سخن می‏گویند.

    در واقع کتاب‏ها مثل نسیم بهاری باعث طراوت بخشیدن به روح انسان شده و تشنگی روح انسان را سیراب میکنند.

    در این بین کتابها اگر از خوبی‏ها، زیبایی‏ها و راستی‏ها بگوید، درخت زندگی، پربار و محکم خواهد شد. کتاب‏های مفید و علمی، در شرافت و افتخار، برتر از حتی خون شهیدان ‏اند و چنان گران بهایند که در این مورد می‏فرماید: «هرگاه مؤمنی از دنیا برود و و از او یک ورق که بر آن نکته علمی نگاشته شده باشد، باقی بماند، سپری بین او و آتش جهنّم خواهد بود.

    باید در انتخاب کتاب دقت کنیم ، چرا که بعضی از کتابها خیلی عمیقند که جهان با همه وسعتش در آن گم می‏شودو بعضی از آن ها آن قدر کوچکند که خود را به زور نشان داده‏اند.

    ممکن است نه به عمق کتابهای خیلی عمیق پی برده و نه از کوچکی کتابهای سطحی سودی ببریم پس باید کتابی که انتخاب می کنیم مناسب با قدرت درک و فهم ما باشد. کتاب باید مفید باشد.

    باید وقتی کتاب می‏خوانی، چیزی بفهمی، چیزی را حس کنی، باید چیزی را به دست آوری، باید نفعی و معنایی ببری؛ حداقل به اندازه وقتی که گذرانده ای.

    باید کتاب‏ها مفید و بزرگوار باشند.

    فواید کتاب خواندن برای بچه ها

    شاید قصه‌ها مربوط به پریان باشند اما فواید خواندن برای بچه‌های شما واقعی است. آکادمی آمریکایی اطفال و تقریبا تمام اساتید، والدین را تشویق به کتاب خواندن برای کودکان‌شان در سنین خیلی پایین می‌کنند. پشتوانه‌های علمی قوی برای این توصیه وجود دارد.

    یکی از بهترین نمونه تحقیقاتی که دراین مورد انجام شده، برنامه‌ای به‌نام Reach Out and Read است که جهت ترغیب والدین به بلند کتاب خواندن برای کودکان‌شان در بوستون شروع شده.

    دریکی از این مطالعات، پژوهشگران 122 کودک درسنین پیش از دبستان را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند زبان شنوا یا پذیرنده کودکان- توانایی گوش کردن و فهمیدن- در خانواده‌هایی که دراین برنامه بودند، به اندازه چشمگیری بهتر بود.

    این پژوهش، یافته‎های تحقیقی در گذشته را که 323 کودک چهارساله را مورد آزمایش قرار داده بود تائید کرد، که نشان می‌داد میان مهارت‌های زبانی و شنیدن کتاب با صدای بلند در خانه، ارتباط قوی وجود دارد.

    ضمنا مطالعه‌ای جدید در نشریه Pediatrics وجود دارد که نشان می‌دهد، کودکان کم‌سن، وقتی برایشان کتاب خوانده شود، تغییرات فیزیکی در مغزشان رخ می‌دهد.

    این تحقیق کوچک، یکی از اولین تحقیقاتی است که از تصویربرداری عصبی یا neuroimaging برای آزمایش تاثیرات این پدیده استفاده می‌کند.

    محققان تصاویر عملکردی ام آر آی از مغز 19 کودک بین 3 تا 5 ساله هنگام گوش دادن به قصه‌ها تهیه کردند. این تصاویر نشان داد بچه‌هایی که درخانه برای‌شان کتاب خوانده می‌شد نسبت به بچه‌هایی که کمتر این اتفاق برای‌شان می‌افتاد، در ناحیه‌ای از مغزشان که مسئول پردازش زبان است، فعالیت بیشتری داشتند.

    نکاتی درمورد کتاب خواندن برای بچه ها

    تنها ده دقیقه کتاب خواندن برای کودک‌تان می‌تواند مفید باشد و برای شما هم استراحت خوبی است. باهم خواندن لزوما نباید بخشی از عادات پیش از خواب باشد اما بسیاری از افراد این زمان را انتخاب می‌کنند. و اما چند نکته:

    برای شروع هرگز خیلی زود یا خیلی دیر نیست. کتاب‌های مصور، برای بچه‌ها عالی و ماندگار هستند. صفحات را ورق بزنید و تصاویر را به بچه‌ها نشان دهید. به بچه‌های بزرگ‌تر کمک کنید تا کلمات مربوط به هر تصویر را ادا کنند.

    از کتابخانه محل استفاده کنید. هم راحت است و هم رایگان. بسیاری از کتابخانه‌های عمومی، ساعاتی برای داستان‌خوانی بچه‌ها دارند؛ با شعبه محل خودتان تماس بگیرید و یا وب‌سایتش را بررسی کنید. اگر تبلت دارید، می‌توانید کتاب‌های رایگان را از آمازون کیندل دانلود کنید.

    حواس‌پرت‌کن‌ها را دور کنید. تلویزیون، تلفن یا کاغذهای اداری‌تان را هنگام کتاب خواندن حذف کنید. کودک کوچک شما استحقاق توجه مستقیم همراه با کمی برانگیختن حس رقابت را دارد.

    از متخصص کودک‌تان اطلاعات کسب کنید. پزشک کودک‌تان، مفیدترین پشتیبان و کمک شماست. او می‌تواند به شما بگوید کودک‌تان در چه مرحله‌ای از تکامل است و چه نوع کتاب‌خوانی برایش از همه مناسب‌تر است.

    گستره کتاب

    کتاب مثل اقیانوس بیکرانی است که ناشناخته های بسیاری دارد و هر کس به فراخور حالش دل به ژرفای آن می سپارد و با انبانی پُر باز می گردد. در این دریای عمیقِ معرفت، گوهرهای نابی وجود دارد که تنها تلاشگران چیره دست می توانند به آن دست بیابند.

    میراث ماندگار

    کتاب میراثی ماندگار و پدیده ایی شکوهمند و با ارزش است که زندگی بشر را روشن می کند و خداوند بزرگ معجزه ابدی آخرین فرستاده اش را کتاب قرار داد؛ کتابی که سرآمد همه کتاب هاست. آیین آسمانی ما، پرچمدار کتاب و کتابخوانی است. اگر در تاریخ اسلام کاوش کنیم، این حقیقت را که اسلام، دین اندیشه و معرفت، آیین دانش و معنویت است به روشنی در می یابیم. ما وارث نظام گران بها و فرهنگ پویا و تمدن والای اسلامی هستیم، تا به چه میزان با برخورداری از آثار مکتوب در راه احیای این فرهنگ بکوشیم.

    سرگذشت کتاب

    کتاب در طول سالیان دراز، سرگذشتی تلخ و شیرین داشته است، زمانی در غربت و تنهایی و زمانی در اوج شکوفایی بوده است امّا نقش برجسته و سازنده کتاب در تکامل فردی و اجتماعی مشهود است. سزاوار نیست به چنین عنصر مهمی کم توجّه باشیم و آن را فراموش کنیم.

    زیباترین جلوه آفرینش

    کتاب را باید یکی از زیباترین و مهم ترین جلوه های فرهنگی بدانیم و آن را از گرانسنگ ترین پدیده ها و میراث بشر به حساب بیاوریم. شکوه این ارزش را باید در تابش «اَلَّذی عَلَّمَ بِالقَلَم؛ پرودرگاری که به قلم آموخت» جستجو کنیم. خداوند یگانه به قلم و حرمتش سوگند یاد کرده و معجزه همیشه جاوید آخرین سفیر سعادت را کتاب آسمانی دانسته است.

    این نشانه روشن، افزون بر پیشینه پربار فرهنگیان و شمار کتاب ها و کتابخانه ها و کتاب نگاران و نام آوران، ما را ترغیب می کند ریشه های کهن و مانای کتاب را با نگرشی نو، به بررسی بنشینیم.

    نگاشته های روشنی بخش

    کتاب مثل خورشید، فضای زندگی ما را روشن می کند و نور و گرمی می بخشد. کتاب مانند باران بر سرزمین دل ها می بارد و گلبوته های اندیشه را بارور می کند و طراوت می بخشد. کتاب نقش پرندگان را به انسان ارزانی می دارد و او را به پرواز در آسمان اندیشه رهنمون می سازد. کتاب در پیشرفت های روزافزون بشر، در عرصه دانش و نوآوری و فرهنگ، نقش فعال داشته است. بی شک آنهایی که گام های بلندی در وادی ادب و فرهنگ و دیگر زمینه ها برداشته اند، با کتاب و کتابخوانی بیگانه نبوده اند.

    ابزار دینی ـ فرهنگی

    تمامی ادیان آسمانی و مردان بزرگ تاریخ، از طریق کتاب جاودانه مانده اند و این گویای اهمیت عنصر کتاب در پویایی جامعه است. روابط و تبادل فرهنگی جوامع بشری نیز در پرتو کتاب پر رونق شده است.

    اثری ماندگار

    * با ایمان و اخلاص می شود آثار خوب و زیبایی وجود آورد. یک کتاب خوب زمانی می تواند تأثیرگذار و خاطره انگیز وماندگار باشد که نیازهای خوانندگانش را بر آورده و به سؤالاتشان پاسخی قانع کننده و استوار بدهد.

    دگرگونی نشر

    * امروز همپای همه تحولات، در کار تحقیق کتاب جهش های مطلوبی انجام شده است. نیاز به صرف وقت کمتر و دقت و سرعت در پژوهش از ره آورد چنین تحولاتی می توان باشد. تلاش برای بهینه سازی آثار هم در همین راستاست. براستی چرا نباید برای استفاده بهتر و ثمربخش تر از کتاب؛ شتاب بیشتری به خرج بدهیم؟

    کشف افق های تازه

    به وجود آوردن زمینه های پیوند و دوستی با کتاب، از اهمیتی خاص برخوردار است، کتابخوانی علاوه بر ایجاد ارتباط بین ما و مطالعه، درهای دانش و بینش را بر روی ما باز می کند و آگاهی های روشنی بخشی به خواننده می دهد و افقهای جدیدی از اندیشه و فهم را در برابر آدمی می گشاید.

    نقد و بررسی

    آنچه که می تواند زیبایی ها و زشتی های پنهان در دل هر کتاب را فراروی قرار بدهد، نقد و بررسی است. نقد و بررسی به عنوان تلاشی لازم و ارزشمند می تواند به پویایی و بالندگی آرا و آثار مدد برساند و به نویسنده یاری بدهد. مسیر رشد و تعالی را طی کند و آثاری قوی و گرانسنگ ارایه بدهد که نقاط ضعفش کم باشد.

    بی مانندترین گوهر

    بسیاری از کتاب ها صدف های گرانبهایی هستند که تنها با یک بار خواندن، گوهر وجودشان را نمی توان به دست آورد. این آثار نیاز به تدبّر دوباره خوانی و کند و کاو دارند؟ کتاب های استاد شهید مرتضی مطهری از این نمونه اند.

    به کارگیری فن و ذوق

    بیان خشک و رسمی معمولاً با استقبال کمتری از سوی مخاطبان مواجه می شود، امّا اگر نوشته به زیور زیبای هنر آراسته شود، توجه و نگاه ها را به خود می کشاند، دلها را مجذوب می کند و روانها را تحت تأثیر قرار می دهد.

    دست اندرکاران چاپ و نشر

    سازمان ها و مؤسسات فرهنگی و مسئول، باید پیشتازان عرصه فکر و فرهنگ باشند و اهل قلم را ترغیب کنند. به مطالعه و تحقیق بپردازند و حاصل تلاش هایشان را در دسترس همگان قرار بدهند. و به این وسیله به پویایی و بالندگی فرهنگ جامعه مدد برسانند.

    آثار ارزشمند

    ارایه آثار شایسته و ارزشمند، جلوه هایی از روح پاکند، این کتاب ها چراغ های روشنی هستند که می توانند رهروان طریق دانش و بینش را هدایت کنند.

    کتاب مرجع

    بهترین، مهم ترین و اصیل ترین کتاب مرجع برای کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی، کلام آسمانیِ حق یعنی قرآن کریم است، مبادا در مراجعه به این کتاب ارزشمند و بهره وری از این منبع شگرف الهی، کوتاهی کنیم و از دریای بیکران رحمت و شفای آن غافل بمانیم. اگر توانایی خواندن آن را نداریم، دست کم ترجمه آن را بخوانیم و با آن اُنس و پیوند داشته باشیم، تا چاره درد و رنج خود کنیم و به تشویش ها و پریشانی ها پایان دهیم، زیرا شفای دردمندان در آن است.

    ترویج کتابخوانی

    یکی از راه های علاقه مند کردن کودکان به کتاب و کتابخوانی این است که بزرگترها آثار برتر کودکانه ای را گزینش کنند و در فرصت مناسب برای بچه ها بخوانند. این کار باعث می شود کودکان و فرزندانمان، کتابدوست و علاقه مند به کتابخوانی بار بیایند و این عشق و علاقه در وجودشان نهادینه و ماندگار بشود. تهیه و خرید کتاب و تشویق و ترغیب بچه ها به مطالعه و همراهی به آنها در بازدید از نمایشگاهها و کتابفروشی ها و هدیه دادن کتاب می تواند تأثیر زیادی در علاقه مند کردن کودکان به کتاب و کتابخوانی داشته باشد.

    کتاب های تزئینی

    برای تهیه کتاب های بزرگ باید ناشران معروف و معتبر را شناخت و آثار چاپ شده توسط آنان را برای فرزندان و دیگران، تهیه کرد.

    استفاده تزیینی و آرایشی از کتاب، گر چه باعث تأسف است، چون بیانگر آراستگی و ارزش آن در جامعه است. افرادی یافت می شوند که بدون توجه به محتوای کتاب و نیاز به آن، فقط به خاطر ویژگی های ظاهری بعضی از کتاب ها مثل زیبایی و خوشرنگی آن را برای استفاده در کتابخانه های منازل خریداری می کنند. این گونه کتاب ها، مانند کلکسیون ها و مجموعه های ارزشمندی است که افزون بر جنبه مادی، برخوردار از هنر و زیبایی است؛ گر چه همان طور که گفتیم بیشتر باید به محتوا و پیام کتاب ها توجه داشت.

    در دنیا روش هایی پیش بینی شده تا کتابخوانی در میان مردم رایج شود و در هر فرصتی کتاب بخوانند. شاید فلسفه چاپ کتاب های جیبی همین باشد. هر قدمی که مردم را به کتابخوانی تشویق بکند، ارزشمند است، مثلاً برگزاری نمایشگاه های دایمی کتاب و مسابقه کتابخوانی

    عادت به کتاب خوانی

    باعث تأسف است عادت به مطالعه هنوز در جامعه ما رواج نیافته و هنوز عده ای کتاب و حتی روزنامه نمی خوانند باید برای رشد فرهنگ عمومی تلاش بکنیم، تا همه اهل مطالعه باشند، به هنگام کارهای روزمره رفت و آمد و در دیگر فرصت های زندگی، لحظه های ارزشمندی وجود دارند که می توانیم از آن بهترین بهره را ببریم و همت کنیم. همراه خود، کتاب یا هر سرگرمی مفید و آموزنده دیگری را داشته باشیم، تا عمر و وقتمان هدر نرود.

    زمان های بسیاری از دست می دهیم که فرصت آن باز نمی گردد و از بسیاری از لحظه های آموختن، کمترین سود و استفاده را می بریم! راستی چرا همواره کتاب یا هر آفرینش فرهنگی ممکن، در دست و کنار و همراه ما نیست!؟

    بازتابی از نور

    کتاب، ابزار مناسبی برای بازتاب نور و جلوه جمال فرهنگ اسلامی و انسانی بر دل های ماست، در پرتو کتاب می توانیم شکوفایی و سرسبزی و بالندگی فرهنگ دینی و انسانی را به نظاره بنشینیم و خودمان را برای رشد و تعالی آماده کنیم.

    میراث ملی

    فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی، در گذشته و حال، هزاران کتاب در رشته های مختلف نوشته و به بشر هدیه داده است، آثاری که در میان کتاب های دیگر، مثل آفتاب عالمتاب و همچون نسیم بهاران، روح نواز و سلامتی بخش است. پاسداری از این میراث شکوهمند یکی از وظایف ما می تواند باشد. نگارش و چاپ و نشر کتاب خوب و کمک به گسترش فرهنگ کتابخوانی می تواند یکی از تکالیف مهم همه فرهنگ دوستان به شمار آید.

    مائده آسمانی

    کتاب غذای روح آدم است، اگر سالم و نشاط آور و نیروبخش باشد، اما اگر مسمون و زیان آور باشد، حتی اگر با ظاهری آراسته و دلربا عرضه شود، باید فضای جان و دل را از آن دور نگه داریم و مواظب باشیم دل و دین ما را فاسد نکند.

    پدیدآورندگان

    نویسنده با ایمانی که با عشق و سوز می نویسد، می داند اثر و کارش بسیار ثمربخش و مؤثر است، او می داند بازتاب و نتیجه کارش پر دامنه و گسترده است. نویسندگی یکی از هنرهای ارزشمندی است که امکان پرواز اندیشه ها را فراهم می آورد و با ایجاد ارتباط می تواند زمینه ساز تحولات و دگرگونی های فردی و اجتماعی باشد. نویسنده هنرمندی است که با پدید آوردن آثار پر جاذبه خود، شور زندگی را در ما پایبند می کند.

    نویسنده خوب

    آثار ارزشمند نویسنده های خوب، مثل گنج و دارایی هایی هستند که همگان را بهره مند می سا زند. نویسندگان باید پاسخگوی سؤال ها و مشکلات خوانندگان به ویژه جوانان باشند و با دنیای جوانان ارتباط برقرار کنند و دست آنها را گرفته، مشکلاتشان را حل کنند. نوشتن تلاشی در راه خدمت به فرد و جامعه و مدد رساندن به آنها برای پیدا کردن راه های بهتر زندگی است، زندگی مفید و پرثمر و با انگیزه و هدف.

    مدد از کتاب الهی

    در همه حال از کتاب الهی مدد می گیریم تا توفیق و رستگاری به رویمان گشوده شود و توفیق روزافزون دست اندرکاران نشر و احیای متون دینی و فرهنگی را از خداوند کلیم خواهانیم.

    توفیق بیش از پیش ناشران و پدیدآورندگان فرزانه را در عرصه و احیای آثار ارزشمند و سازنده آرزومندیم.

    امید است این واگویه و حکایت بتواند شکوفه اندیشه بشر و شور و رغبت مطالعه را بارور کند و گَرد فراموشی و غفلت را از چهره کتاب و کتابخوانی بزداید، به طوری که کتاب همواره در آیینه دل ها بدرخشد و نورافشان زندگی باشد.

    بوستان سبز کتاب

    قدم زدن در بوستان سرسبز کتاب، شادی بخش و روح پرور است؛ اگر به جای سوسن های نور و روشنایی، خارهای تیرگی بوستان را پر نکرده باشد و اگر به جای درختان پر از میوه معرفت و شناخت، علف های جهل و نادانی، نباشند؛ و یا به جای یاس های خوشبوی ایمان و امید، خَس و خاشاک دنیاگرایی و افسردگی نصیبمان نشود.

    بزرگترین کتاب

    نام کتاب که می آید، افتخار می کنیم «قرآن»، بزرگ ترین و شریف ترین کتاب آفرینش از آنِ ماست. سربلندیم به این که «قرآن»، کتاب نور و هدایت، شفا و رحمت و خیر و برکت متعلق به ماست. به همه عالم فخر می کنیم که به این کتاب ایمان داریم و در سایه آن از هر گزندی محفوظیم.

    بهترین دوستی ها

    خسته از بطالت بی حاصلگی ایام، از صداهای آزار دهنده و جار و جنجال، از قدم زدن های بیهوده در کوچه و خیابان های شهر، درمانده از ندانستن و تهی و ناآشنا بودن، به سوی روزنه ای از نور می روم؛ نور سپیدی که از پنجره می تابد، دلم را به میهمانی گل ها می برد. پیچک های شور و نشاط به تمام وجودم می پیچد و نسترن های امید در جانم می روید. صدها کتاب، هر کتاب با صدها برگ معرفت، صدها باغ پر از گل های دانستن، فهمیدن و پر از زلال بیداری، بهترین دوست تنهایی من است.

    دریچه دانایی

    کتاب دریچه ای است گشاده با دنیایی از تازگی ها، از آسمان و زمین، از عمق کهکشان، از دور دستهای تاریخ. گذشتگان، از رازهای خلقت، از گفتارهای نیک و از پندهای شیرین که روح عطشناک انسان را سیراب می کند. امّا افسوس که خفّاشان بدخواه گاه دریچه های دانستن را رو به تاریکی ها می گشایند تا چشمان ما به روشنی باز نشود، دریغ از ما که از این دریچه ها به جهان بنگریم.

    غذای روح

    کتاب غذای روح، دوست و هم صحبت غربت و نشان دهنده الگوی زندگی ماست، در انتخابِ بهترِ آن، بکوشیم.

    حذر از گرداب

    هر کتاب دریای است که گاه خواندن، در آن، غوطه وری و پیش می روی. گاهی در این دریا، مرواریدی هست برای صید، یا دست کم چند ماهی که روح را با آن سیر کنی؛ و گاه گردابی است متلاطم که گم گشته و حیرانت می سازد و یا چند برگِ مرداب گونه وجودت را به تلخی و سقوط بکشاند. سپس هشدار و زینهار که در کدام دریایی!

    از درون کتاب

    در سال گذشته چند کتاب خوانده ای؟ نام کتاب هایی را که خوانده ای بیاد داری؟ گاهی نام کتابی را که می خوانیم و یا نام نویسنده آن را نمی دانیم و فقط چون شیرین است و جذاب، آن را می خوانیم؛ غافل از این که شاید، گرگی باشد در لباس میش. سپس بیایید با چشمانی باز و هوشیار، بخوانیم.

    کتاب گنجینه تحریه ه

    شکست، مقدمه پیروزی و خود، تجربه ای است. امّا اگر بخواهی برای هر فهمیدن یک بار تجربه کنی، تمام زندگی را به شکست ها و تلاش های بیهوده خواهی گذراند، حال آن که می توان با خواندن کتاب ـ که گنجینه تجارب دیگران است ـ صدها قدم جلوتر از زندگی پیش رفت و موفق بود.

    مایه حیات

    کتاب، چشمه ساری است جاری و روان که روح عطشناک انسان را سیراب می کند. اگر آبِ این چشمه از سرزمین پاکی و وابستگی سرچشمه بگیرد، زلال آن، مایه حیات و تعالی دهنده روح کمال جوی انسان است و اگر نا پاکی و تیرگی ها سرچشمه این نهر باشند، سمّی مهلک برای روح تشنه کمال خواهد بود.

    راهی برای انتخاب

    خواندن کتاب، بهترین و آسان ترین راه برای دست یابی به انتخاب صحیح است؛ راهی برای مهم ترین انتخاب، یعنی انتخاب مسیر و مشی زندگی. کتاب خوب، ما را منحرف نمی کند و با نشانه های هشدار دهنده، بهترین انتخاب را می نمایاند؛ انتخاب راه مستقیم با تلاش بی وقفه.

    کتاب خوب

    فروشنده پرسید: چه کتابی می خواهی؟ گفتم: کتابی که مهربان باشد و چهره ایمانیِ روحم را به ناخن ما دیگری و بی دینی نخراشد، کتابی که روح تشنه مرا در کویر جهل و نادانی رها نکند، کتابی که همدل و همزبان من باشد و مرا در غربت بیگانگان و اجنبی ها فرو نبرد.. کتابی که راستگو باشد و در دل من به جای پاشیدن بذر واقع گرایی، بذر دروغ و نفاق و کج فهمی نکارد؛ کتابی که دوست و خیرخواه من باشد.

    کتاب های مخرب

    صبح که می شد، در شکل و شمایل یک دوره گرد، با چرخ دستی اش، در کوچه ها جار می زد: «آی کتاب دارم کتاب، ارزان و زیبا، از من بخرید.» کتاب هایش جذاب بودند. کودک و بزرگ دورش حلقه می زدند و کتاب می خریدند. چیزی نگذشت که بیماری تمام محله را گرفت، کتاب هایش آلوده بود و او آدمکِ شیطان صفتِ دنیاگرایی بود که سم مهلک را در پوشش کتاب به جان محله ریخته بود. فاجعه ای که به سادگی قابل جبران نبود. بهوش باشید این دوره گرد در محله شما سرک نکشد.

    انتخاب کتاب، انتخاب دوست

    وقتی که کتابی را می خوانی، گویی با دوستی سخن گفته و شنیده ای. اگر کتاب، موج خداجویی و کمال طلبی را در تو به جوشش درآورد، هم صحبتی نیکو و الگویی شایسته یافته ای و اگر حس دنیاپرستی و خواهش های نفسانی را در تو بیدار سازد، بدان آن کتاب گردابی هولناک است. به هوش باش در دریای پر گوهر کتب، در کام گرداب های جهل و غفلت اسیر نگردی.

    غبارروبی کتاب ها

    اگر هر روز فرصت سر زدن به کتابخانه مان را نداریم، امروز که نوروز کتاب و کتابخوانی است، باید پا در بوستان پر گُل کتابخانه مان بگذاریم و در زلال بهاری کتاب ها غرق شویم. دستی به سر و روی کتاب های یاس و اقاقیا ـ که عطر ایمان و انسانیت را به مشام جان می رساند ـ بکشیم و کتاب های هرز غربگرایی و مادیگرایی را از ریشه بکَنیم. باغچه کوچک کتاب هایمان را از غبار کتاب های باطل و بی سود بزداییم و در آسمان، یک دنیا باران درک و فهم بباریم. در نوروز کتاب باغچه اندیشه تان آباد و سرسبز باد.

    هم صحبتی با کتاب

    کتاب ها نه فقط مرکّبی بر کاغذند، بلکه گویندگانی هستند که با شنونده خود سخن می گویند. کتابی که از سرزمین وحی و خانه دل ائمه(ع) و چشمان رازدار مؤمنان سخن بگوید، تو را به خیر و برکت و نور می کشاند و کتابی که از خانه سیاه دل ابلیس و سرزمین متعفن خودخواهی و دنیاگرایی حرف بزند، تو را به بلا و تباهی خواهد کشاند. امام جواد(ع) می فرماید: «هر کس سخن گوینده ای را با اطمینان به او بشنود، گویا او را پرستیده است؛ اگر گوینده الهی باشد، خدا را پرستیده و اگر گوینده از زبان ابلیس سخن بگوید، ابلیس را پرستیده است.»

    جدّی تر فکر کنیم

    بهار، همیشه خیلی زود می گذرد. بهار جوانی هم به یک چشم بر هم زدن از دست می رود، امّا همان مدّتِ کوتاه سرمایه همه زندگی است. کمی جدّی تر فکر کنیم تا این سرمایه به بطالت نگذرد. کتاب ها مثل نسیم بهاری روح و روان انسان را طراوت می بخشد، زلال دانش که در کتاب موج می زند، تشنگیِ جان را سیراب می کند و در سایه سار هم صحبتی و همدمی با کتاب، وجود انسان آرامش را حس می کند. اگر کتاب از خوبی ها، زیبایی ها و راستی ها بگوید، درخت زندگی، پربار و محکم خواهد شد.

    مطالعه، فقط خواندن نیست، رفتن یک راه است، پا به پای جملات، دست در دست کلمات و لمس نزدیک همه آنچه در کتاب است. کتاب خواندن هنر است.

    هدف خلقت

    «اِقرَاء بِاسمِ رَبِّک الَّذی خَلَق». «بخوان»، این اولین گفته خدا با حبیبش است. «بخوان» تا هدف خلقت به دست آید، تا دین خدا استوار شود، تا آفرینش به هدف خود برسد، بخوان که کتاب، برترین معجزه جاوید آفرینش است. روز کتاب و کتابخوانی بر شما پیروان کتاب آسمانی، قرآن مبین مبارک باد.

    شرافت کتاب

    در عظمت و شرافت کتاب همین بس که خدای متعال به آن سوگند یاد می کند: «ن وَ القَلَم وَ ما یَسطُرُون؛ قسم به قلم و آن چه می نویسند» کتاب از برترین نعمت های الهی است که در پناهش بشر از حضیض و گرداب جهل به بلندای دانش می رسد و از تاریکی غفلت به روشنی دانایی پا می نهد. ما نیز کتاب را بزرگ بداریم.

    نام خدا، آغازگر خوبی ها

    کتاب اگر می خواهد روشنگر راه درست با شد، اگر می خواهد رشته رسیدن به روشنی ها و کشتی نجات از گرداب جهل باشد و اگر می خواهد دوست مهربان و مائده آسمانی روح و یار با وفا باشد، اگر می خواهد انتهایش خوبی و روشنی باشد، اگر هدفی دارد و اگر می خواهد شریف و عزیز باشد و خواندنش روح را صفا دهد، باید با نام خدا آغاز شود؛ امام ششم، امام صادق(ع) می فرماید: «لا تَدَع کِتابَةَ بِسمِ اللّه الرّحمن الرّحیم فی الْکِتابِ؛ در نوشتارت، بسم اللّه الرّحمن الرّحیم را وا مگذار»

    کتاب بیانگر شخصیت

    کتاب ها پنجره هایی درون آینه تمام نمای ذهن نویسندگانشان هستند و بوستان هایی که از چهره دستی باغبانان نشان دارند. امیر مؤمنان؛ علی(ع) می فرماید: «کتابُّ الرَّجُلِ عُنوانُ عَقْلِهِ وَ بُرهانُ فَضْلِهِ؛ نوشته آدمی، نشان عقل و نشاندهنده میزان فضیلت اوست»

    کتاب ها، سپری در برابر آتش

    کتاب های مفید و علمی، در شرافت و افتخار، برتر از حتی خون شهیدان اند و چنان گران بهایند که حضرت رسول(ص) در این مورد می فرماید: «المؤمنُ اِذا ماتَ وَ تَرَکَ وَ رَقَة واحِدَةً عَلَیْها عِلْمٌ تَکُوُنُ تِلْکَ الورَقةُ یَوْمَ القیامَةِ سَتَرا فیما بینَهُ وَ بَیْنَ النّارِ؛ هرگاه مؤمنی از دنیا برود و و از او یک ورق که بر آن نکته علمی نگاشته شده باشد، باقی بماند، سپری بین او و آتش جهنّم خواهد بود.»

    نهج البلاغه؛ کتاب دل

    امسال، سال مولا علی(ع) است و نهج البلاغه، فخر همه کتاب هاست. در فصاحت و بلاغت، شریف ترین؛ در معرفت و شناخت، بهترین؛ در علم و ادب، برترین و در نورانیت و معنویت عالی ترین. فرخنده باد سال مولایمان علی(ع) ـ گرامی باد. روز کتاب بر شیعیانش عشق به این کتاب مبارک باد.

    نهج البلاغه؛ زینت کتاب ه

    روز کتاب و کتابخوانی را با نهج البلاغه گرانقدر آذین می بندیم. دریای پرشور معرفت و خداشناسی، دانستنی ها و پندها، روشنگری ها و بینش ها که روح مشتاق ما را به بلندای آسمانِ فهم و درک می برد و کدورت کج فهمی و کژی را می زداید و به گوهر معرفت و شناخت آراسته می کند. خوشا به جلال و شکوه این کتاب و آفرین به شیعیان علی(ع) در این روز!

    ژرف ترین اعجاز

    کتاب و نوشتارِ هدفمند و حکمت آمیز، چونان ساحری روح آدمی را سحر می کند و مرواریدِ درخشان حقیقت و معرفت را بر ساحل فهم و درک او می کشاند. از این روی آخرین معجزه جاویدان پیامبر، شگفت ترین و ژرف ترین اعجاز خدا، در قالب کتاب آمده است تا روح آدمیان را در میان امواج موّاجش به کرانه های سعادت بکشاند و جان های مشتاق را به لقای الهی نزدیک کند. گرامی باد معجزه جاوید، گرامی باد کتاب شگفت و تحسین برانگیز مسلمانان، گرامی باد روز کتاب و کتابخوانی.

    کتاب، نعمت بزرگ خدا

    کتاب نعمت و بخشش بزرگ الهی، چراغ هدایت انسان و لطف بی پایان حضرت حق بر انسان است. کتاب آینه ای است که حوادث غایب از نظر و معانی نهفته در درون آفریده ها را روشن می کند و آن ها را از پسِ پرده مرور زمان و بُعدِ مکان حاضر می سازد، گویی حوادث قرن ها قبل و هزاران فرسنگ دور، در این لحظه اتفاق می افتد. و این نشان عظمتِ نعمت الهی است که بر بشر ارزانی شده است. سپس باید که متواضعانه قامت بلند ذهن را در برابرش خم کنیم و گرامیش بداریم.

    کتاب های پاک

    کتابی می آورم تا بخوانمش، کتابی که برایم از دل های بی ریا بگوید، از چشم های معصوم، از شهادت و دلیری شهادت طلبان. کتابی که برایم از نور بگوید، از پیامبر، از صورت زیبا و سیرت نیکویش، کتابی که برایم از عفاف بگوید، از پاک بودن، و از آسمانی و الهی بودن. کتابی که برایم از خوبی ها بگوید تا با آن در بهشت نیکی ها قدم زنم و دلخستگی ام را به سایه سار آرامش آرام دهم و تمام وجودم را از زیبایی ها و خوبی ها لبریز سازم. به راستی کتاب های پاک به اندازه دل های پاک، دوست داشتنی و مهربانند.

    کتاب ها در سنجش ذهن

    بعضی از کتاب ها چنان عمیقند که جهان با همه وسعتش در آن گم می شود. بعضی آن قدر کوچکند که خود را به زور نشان داده اند؛ فکرِ بلند هرگز کتاب های سطحی را نمی پسندد و فکر کوتاه و نارس هرگز نمی تواند به کتاب های عمیق و معنادار و با محتوا دست یابد. بنگریم چگونه کتابی می خوانیم!

    قفسه های پر از کتاب

    کتابخانه اش پر و پیمون بود، کتاب ها همه زرکوب و زرنگار و رنگ ها همه متناسب و چشم نواز. قفسه های کتاب چیده و آراسته و کتاب ها مرتب و یک اندازه. ظاهر کتابخانه زیبا بود، امّا چرا کتاب ها عطر هیچ گلی را نمی پراکند؟ چرا از هیچ معنا و رنگی در آن ها چیزی نبود؟ چرا در هیچ کدام زلال فهم و شفافیت دانش نبود. به نظر مثل کویری خشکیده، خالی از هر مفهومی.

    روز کتاب و کتابخوانی، روز مسلمانان فرهنگ دوست و دانشور است که کتاب هایمان در آموزش معرفت و آداب، از همه آثار، برتر و والاترند. «قرآن» بزرگ ترین و آموزنده ترین کتاب آفرینش، کتاب ماست «نهج البلاغه» که دانستی ها و خورشید گرمی بخش هدایت و صلاح است، از آن ماست. صحیفه سجادیه که با شیرین ترین بیان، جامع دریای راز و نیازهاست، از ماست. ولی چرا می گوییم از آنِ ماست؟ از آن بشر است! از آنِ همگان است، زیرا «رحمةٌ للعالَمین» است.

    روز کتاب و کتابخوانی بر پیروان بزرگترین کتاب خلقت، «قرآن مجید» گرامی باد.

    کتاب مائده ای آسمانی برای روح است. بسیار ضروری تر از آن که فقط برای وقت گذرانی و سرگرمی خوانده شود. روح سرشار از استعدادمان را با خواندن کتاب های لهو و بیهوده، به سان بازیچه ها هدر ندهیم.

    اساس و شالوده زندگی

    خواندن کتاب های ارزشمند، اساس زندگی سعادتمندانه است. کتاب های ارزشمند، گوهرهای شب تاب زندگیِ پر از ظلمت و جهل اند. ریسمان های صعودند از ژرفای جهالت و تاریکی به اوج نورانیّت آسمان دانایی. دست از این گوهرها بر نداریم و آنها را گرامی بداریم.

    سپاس از نویسندگان

    کتاب ارزشمند، چونان درخت پرباری است که باغبانِ آن، سال ها عمرش را به پای آن صرف کرده و آن را با زلال دانستی ها و تجارب بارور نموده است؛ علف های هرز خیال وخطا را زدوده و با نور معانی و حقایق پرورش داده است؛ آن گاه با یک دنیا خلوص و مهر آن را در اختیار ما نهاده. باشد که مهربانیش را ارج بنهیم و سپاسش گوییم.

    کتاب ها از عرش تا فرش

    دنیای کتاب ها، دنیای شگرفی است. در این میان، نهج البلاغه نیز کتاب است؛ کتابی که قلب ها را روشن می کند و معرفتش در دل ها آتش عشق می افروزد و موج خداجویی و کمال طلبی اش، به سینه ها می کوبد. آیات شیطانی هم کتاب است. حاصل عمر سوخته فردی از تاریکی و ظلمت آمده. با این هدف پوچ که تمام چراغ های نوربخش دنیا را خاموش کند و ظلمت جهل و نادانی را در آسمان گیتی بپاشد. این کتاب است، آن هم کتاب؛ با تفاوتی به اندازه تفاوت نور و ظلمت.

    کتاب های سودمندِ علمی، پل ارتباط فکری بین ما و پیشینیانند؛ تنها آینه تمام نمای تلاش گذشتگان و یکتا چراغ فروزنده آنچه زمان بر آن پرده ابهام افکنده است. کتاب ها را پاس بداریم.

    سیری بر فراز زمان و مکان

    کافی است یک کتاب خوب انتخاب کنی و ورق هایش را یکی پس از دیگری از صفحه ذهن و دیده بگذرانی، تا قفس کوچک روزمرگی زندگی ات بشکند و از بیرون به گرداب تشویش ها و هیجاناتی که در آن غرق شده ای بنگری. از سیلاب تندگذر زمان سربلند کنی و به فرا سو نظر بیندازی. پرده های مکان را کنار بزنی و تا دورترها بروی. کتاب بابی است برای پرواز ذهن و خیال، آفرین به بالی که به آسمان خوبی ها پروازت دهد.

    کتاب را بشناسیم

    در زندگی امروزی با فریب های هزار رنگ شیطان، با دام های پر از دانه های دورویی، اگر کتابی بخوانی که سردرگمت کند، بی هدف و با مقصد بارت بیاورد و راه را نشانت ندهد، راه را گم خواهی کرد و به هدف نخواهی رسید و بیهوده خواهی رفت. روز کتاب، فرصت مناسبی است برای نگاهی دوباره و تازه به کتاب هایی که می خوانیم.

    در زلال کتاب

    اگر فقط روزی یک بار روح آزرده از دود و دم تردیدها و نادانی ها و سر و صدای خودکامی ها را در زلال چشمه کتاب های راه نما شست و شو دهیم، هرگز غبار خطا و اشتباه و آلودگیِ ندانستن و نفهمیدن روحمان را بیمار نخواهد کرد.

    دوستان آشن

    کتاب ها دوستانی بسیار مهربان و رئوفند. در کم ترین فرصت بیش ترین بهره را می دهند، هر جا که بخواهی به سراغَت می آیند و در هر حالتی با تو سخن می گویند. کم ترین فرصت را برای دیدار می پذیرند و بر آنچه می گویند استوارند. بی تکلف و بی زحمت، همیشه میهمان مهر تو می شوند و یک دنیا دانش و فهم را برایت هدیه می آورند. گر چه هستند کتابنماهایی که در لباس فرهنگ و معرفت و هدیه شان جز ضرر نیست، امّا اگر هوشیار باشی، چنین به تو نخواهد رسید.

    کتاب و بهره مندی

    خواندن کتاب، کاری بسیار لازم و ارزشمند است، نباید آن را با چاشنی بی حاصلگی و هرزگی آلوده کرد. کتاب باید که مفید باشد. باید وقتی کتاب می خواهی، چیزی بفهمی، چیزی را حس کنی، باید چیزی را به دست آوری، باید نفعی و معنایی ببری؛ حداقل به اندازه وقتی که گذرانده ای. باید کتاب ها بزرگوار باشند.

    روز کتاب و کتابخوانی بر باغبانان بوستان معرفت و ادب، نویسندگان و اندیشورانی که دانسته ها و تجارب خود را در سفره اخلاص، بر صفحه های سفید کاغذ می نهند، خجسته و مبارک باد. دستانتان بر آفرینش و پرهیز و قلم هاتان همیشه استوار باد.

    کتاب، رشته نجات

    کتابی را باید خواند که از او بگوید؛ از او که جهان در ید حکمت و دانش اوست. کتابی را باید خواند که از انسان بگوید که از کجا آمده و به کجا خواهد رفت. کتابی را باید خواند که از بایدها و نبایدها بگوید؛ مثل چراغی در راه، در شبی تاریک. کتابی را باید خواند که دل را بیدار کند و قلب را امیدوار، دست و دل را به تلاش وا دارد و پای را به رفتن. کتابی را باید خواند که رشته ای برای بیرون آمدن از چاه جهل، به آسمان معرفت باشد. کتابی را باید خواند که شمیم عطرش مشام جان را از مستی معرفت و شناخت لبریز کند.

    کتاب خواندن یعنی یافتن دوستی تازه، یعنی یک پله بالا رفتن در دانستن و معرفت، یعنی گشودن یک پنجره از نور به روی زندگی، یعنی کنار رفتن پرده نادانی از پیش چشم حکمت و دانش و یعنی نفس کشیدن در هوای تازه دانستن و آگاهی. روز کتاب، روز دوستی ها و روشنی ها گرامی باد.

    پاسداری از کتاب های سپید

    از اوّل انقلاب تا کنون یکسره کتاب های سپید را خواندیم، آن ها که از خدا گفتند، از هدف خلقت، از تلاش ارزنده، از عشق به خوبی ها، و درونمان سپید شد. مگذاریم کتاب های سیاه بین کتابهامان رخنه کنند. با فکر بلندمان، با نور ایمانمان بایستیم و راه بر سیاهی ببندیم. زنده باد کتاب های سپید، کتاب های نور، کتاب های آموزنده و ارزنده و دور باد هر چه در آن از پوچی و بی دینی نشانی هست.

    کتاب؛ راه رهایی

    کتاب خواندن آزادی است. شکستن دیوار جهل و نادانی، شکستن حصار ندانستن ها. از زندان تاریک ناآگاهی بیرون رفتن و به دنیای روشن و پر تحرک دانایی و آگاهی قدم گذاشتن؛ پاینده باد رهایی و آزادی از جهالت. عزیز و گرامی باد روز کتاب و کتابخوانی.

    خواندن کتاب؛ سیر در معنی

    خواندن یک کتاب، هجی کردن کلمات آن است، کتاب خواندن، فهمیدن است. باید نور دانستن را احساس کنی، باید روحت تازه شود، باید پرده از ندانستنی ها کنار رود، باید حس کنی چیزی در تو جوشیده، چیزی به دست آورده ای و رازی را گشوده و کشف کرده ای باید کتاب را با وجودت حس کنی. گوارا باد دنیای روشنِ درک و فهم های تازه کتاب

    سوگند به کتاب

    بسم اللّه الرحمن الرحیم، ن، وَالقَلَم وَ ما یَسطُرُون

    خداوندا! یاریمان کن تا کتاب ها و نوشتارمان، در راه تو روشنگری کند. چنان کن کتاب هایی را که می خوانیم یا می نویسیم، شمیم عطر ایمان به تو را بپراکند و مخواه که کتاب ـ این آفریده ارزشمند و گرامیت ـ دریچه ای به سوی کژی و انحراف و تاریکی باشد. خدایا! کتاب ها نعمت های عظیم و عزیز تواند که به آن ها قسم یاد کرده ای، یاریمان کن قدرشان را بدانیم و بتوانیم تو را سپاسگزار باشیم.


    ارائه شده توسط : حسین ایزدی

    در وب سایت : جم نما

    ثبت دیدگاه برای این مطلب
    نظرات شما عزیزان
    علی
     0 2
    دمتون گرم با این انشا
    سه شنبه ۱ آذر ۱۴۰۱ -ساعت:۱۵:۰۹:۲۷
    ملیکا
     2- 7
    خوب است ولی کمی بچه کانه
    دوشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۱ -ساعت:۲۱:۰۸:۰۸
    AMENE
     2- 5
    عالی فوق العاده تشکر
    شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱ -ساعت:۱۷:۰۸:۰۵
    ALi
     3- 10
    اسلام
    جمعه ۶ آبان ۱۴۰۱ -ساعت:۱۲:۰۸:۵۳
    آوا
     4- 11
    عالى
    سه شنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ -ساعت:۲۳:۱۲:۵۰
    ادلی
     3- 8
    عالی
    دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ -ساعت:۱۴:۱۲:۲۲
    زهرا
     4- 7
    عالی بود
    دوشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۰ -ساعت:۰۹:۱۲:۱۲
    ستایش عنایتی
     5- 7
    بد بود😠😠😠😠
    چهارشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۰ -ساعت:۲۳:۱۲:۳۲
    معصمومه
     1- 6
    افرین
    چهارشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۰ -ساعت:۱۳:۱۲:۲۲
    سمیه
     4- 14
    سایت شما عالیه امیدوارم همیشه از این انشاء های زیبا بذارید ❤️❤️❤️❤️🥰🥰🥰🥰😍😍😍😍😘😘😘😘
    یکشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۰ -ساعت:۱۵:۱۰:۳۱
    ثنا
     2- 11
    خیلی بد بود
    پنجشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۰ -ساعت:۱۵:۰۹:۰۵
    هستی عقیقی
     3- 16
    خیلی خیلی بد بود
    سه شنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۰ -ساعت:۱۸:۰۸:۰۸
    مصطفی
     5- 10
    عالی
    دوشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۰ -ساعت:۱۱:۰۸:۱۵
    sara
     2- 11
    سایت شما عالی هستش امیدوارم موفق باشید you movies - blog - biography - Armenian Singers
    پنجشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ -ساعت:۱۱:۰۱:۲۵
    نظرسنجی

    به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟

    مطالب پیشنهادی مشابه
    تفاوت و شباهت مستطیل و مربع
    تفاوت و شباهت مستطیل و مربع چهارشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ و بازدید : 110,150نفر
    خلاصه درس دفاع از میهن کتاب فارسی پنجم
    خلاصه درس دفاع از میهن کتاب فارسی پنجم شنبه ۶ آذر ۱۴۰۰ و بازدید : 60,980نفر
    نوعی پیمانه در بقالی ها که اجناس فله را با آن پر می کنند
    نوعی پیمانه در بقالی ها که اجناس فله را با آن پر می کنند سه شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ و بازدید : 52,829نفر
    کلماتی که با ات جمع بسته میشوند
    کلماتی که با ات جمع بسته میشوند شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰ و بازدید : 44,816نفر
    چند جمله که نهاد مفعول متمم فعل داشته باشد
    چند جمله که نهاد مفعول متمم فعل داشته باشد جمعه ۹ مهر ۱۴۰۰ و بازدید : 41,111نفر
    معنی دوکس رنج بیهوده بردند و سعی بی فایده کردند یکی آنکه اندو
    معنی دوکس رنج بیهوده بردند و سعی بی فایده کردند یکی آنکه اندو یکشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۰ و بازدید : 39,294نفر
    عضو اصلی تنفس ماهی که به وسیله آن اکسیژن موجود در آب را جذب م
    عضو اصلی تنفس ماهی که به وسیله آن اکسیژن موجود در آب را جذب م چهارشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ و بازدید : 37,468نفر
    معنی گنج حکمت راه تندرستی فارسی دهم
    معنی گنج حکمت راه تندرستی فارسی دهم دوشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۰ و بازدید : 36,071نفر
    یک متن که کلمه های خودآموزخودبینخودپسندخودجوشخودکار
    یک متن که کلمه های خودآموزخودبینخودپسندخودجوشخودکار یکشنبه ۷ آذر ۱۴۰۰ و بازدید : 33,784نفر
    بزرگترین عدد زوج طبیعی سه رقمی
    بزرگترین عدد زوج طبیعی سه رقمی پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ و بازدید : 30,786نفر
    برچسب ها
    مقاله در مورد روز کتاب و کتابخوانی
    انشا در مورد ویژگی کتاب خوب
    شعر در مورد کتاب و کتابخوانی
    انشا در مورد چرا باید کتاب بخوانیم
    انشا عادی و ادبی در مورد کتاب
    انشا در مورد کتابخانه برای کلاس سوم ابتدایی
    یک انشای زیبا در مورد کتاب
    مطلب در مورد کتاب و کتابخوانی برای کودکان
    آمار جم نما
    تعداد گنجینه مطالب : 18,402 پست لایک کننده : 38,596 نفر تعداد لایک ثبت شده : 153,344 نفر مطالب محبوب بالای 10 لایک : 1,385 پست مطالب بالای هزار بازدید : 1,567 پست نظرات ثبت شده شما عزیزان : 5,828 نظر بازدید کل : 13.771M نفر

    © All Rights Reserved by:GemNamaGroup

    2019-2025