تعداد نظرات
0 دیدگاه
تعداد لایک
5 پسندیدن
تاریخ انتشار
شنبه ۴ آبان ۱۳۹۸
بازدید
124 نفر
تحقیق درباره بلوک شیشهای
بلوک های شیشه ای از دو جداره وکیوم شده شیشه ای،که فضای میانی آنها خلا است تشکیل شده اند. جداره تشکیل شده از این بلوکها عایق بسیار مناسبی برای سرما ، گرما ، رطوبت و صدا بشمار می آید.
کاربرد
بلوکهای شیشهای از دهه ۱۹۰۰ ساخته شدند و بیشتر برای تامین نور طبیعی ساختمان توسط دیوارها کاربرد دارند.
شفافیت یکی از مهم ترین خصوصیات بلوکهای شیشهای میباشد این مصالح با شکست نور به زوایای مختلف میتواند محرمیت ایجاد کند و در عین حال به راحتی نور را از خود عبور میدهد.
از این نوع آجر در ساختمان های مسکونی، فضاهای اداری، رستورانها،انبارها، ابنیه هنری، فرهنگی و مذهبی استفاده می شود.
مزایای آجرهای شیشه ای
آجرهای شیشه ای از برتریهای ذیل برخوردارند:
- امکان استفاده در جداسازی فضاهای داخلی با حفظ روشنایی کافی.
- کم بودن ضخامت در مقایسه با دیوارهای آجری سنتی (حداقل 15 سانتیمتر)که منجر به افزایش فضای مفید اتاق می شود
- خواص بالای ایزولاسیون صوتی و حرارتی.
- سبک تر بودن در مقایسه با دیوارهای آجری سنتی تا بیش از یک چهارم .
- امکان بکارگیری طرحها و رنگهای مختلف در یک یا چند دیوار، بنابر هر نوع سلیقه .
- سادگی و سرعت عمل بالا در نصب و به کارگیری آجر شیشه ای در مقایسه با آجرهای سنتی. زیرا مراحل مختلف و متعدد دیوارکشی سنتی شامل آجرچینی، گچ و خاک، سفیدکاری و نقاشی در آجرهای شیشه ای تنها شامل آجرچینی و در موارد خاص بندکشی است.
- کمی قیمت تمام شده دیوار شیشه ای در مقایسه با دیوار سنتی .
- نظافت دیوارهای شیشه ای به سادگی تنها با یک دستمال نمدارقابل انجام است و کمترین مزاحمت را برای ساکنین دارد. در حالیکه دیوارهای سنتی حداقل هر چهار سال نیاز به رنگ آمیزی دارند.
- امکان بکارگیری آجرهای شیشه ای در تمام یا بخشهایی از نمای ساختمان.
- امکان بکارگیری آجرهای شیشه ای در ساخت سکوبندی آشپزخانه و یا میز اپن آن.
مشخصات فیزیکی
ابعاد موجود:24*24, 19*19, 30*30 , 9*19 و قطر 8 سانتی متر که با اسپیسرهای 1 سانتی ،0.5 سانتی،0.2 میلیمتری اجرا می شود.
موارد کاربرد بلوک شیشه ای:
پارتیشن بندیداخل ساختمان - فضای بین سرویس ها-دفاتر اداری- فضای بین دوش و روشویی-نمای ساختمان-دیوار استخر-کف- سقف و ...
در مقاومت آنها ازآجر4 برابر و ازسیمان7 برابر محکم تر است.
%100 عایق سرما رطوبت و گرما %99 عایق صوت
شیشه رنگی
استفاده از شیشه های رنگی در طراحی این اجازه را می دهند که با استفاده از نورهای طبیعی و مصنوعی، بتوانیم در بازه های مختلف زمانی رنگ های متفاوتی در محیط داشته باشیم. شیشه های رنگی در معماری ایرانی جایگاه قابل ملاحظه ای داشته اند و علاوه در بناهای مشهور در سایر ساختمانها نیز استفاده می شده اند. اما متاسفانه در معماری امروزی، شیشه های رنگی تقریبا بدون استفاده مانده اند و در کمتر پروژه ای از آنها استفاده می شود. این در حالی ست که استفاده از شیشه های رنگیعلاوه بر،اثرات روانشناختی قابل ملاحظه ای هم دارند.
استفاده از شیشههای رنگی در خانههای كویری
استفاده از شیشههای رنگی بیشتر در مناطق كویری ایران دیده میشود. مناطقی كه شدت نور در آنجا، زیاد و به دلایل اقلیمی، تنوع رنگی در طبیعت بسیار كم است.
استفاده از بازتابهای زیبای شیشههای رنگی محصور شده در قابهای مشبك و در نهایت تبدیل آن به بازی نور و رنگ جلوهای بیمثال از دنیایی فرازمینی را به ارمغان میآورد.
معمار ایرانی، با خلاقیت و دانش خود این تكنیك رنگنگاری را از ملل دیگر وام گرفته و با فرهنگ مردم خود درآمیخته و رنگین كمانی از رنگ خلق كرده است
به علاوه یكی از اهداف معمار هنگام به كارگیری شیشه رنگی در مناطق كویری، دور كردن خزندگان از حریم امن زندگی است. كویرنشینان معتقدند كه شیشههای رنگی خزندگان را فراری میدهند
شیشه خودتمیزشونده
نام این شیشه ها شاید تا حدودی عملکرد آنها را نشان دهد . شیشه هایی که آلودگی چندانی را به خود نمی گیرند و با بارش باران و یا تابش آفتاب کاملا تمیز می شوند . شیشه های خود تمیز شونده به دو روش سطح خود را از آلودگی پاک می کنند .
آشنایی با مکانیزم علمی شیشه های خود تمیز شونده :
برخی سوالات متداول :
شیشه های سکوریت (نشکن) ساختمانی تخت
شیشه سکوریت نوعی شیشه است که با اعمال شوک حرارتی بر شیشه معمولی تولید می شود . برای تهیه این نوع شیشه ابتدا جام های شیشه در اندازه های مورد نظر برش خورده و پس از انجام عملیات دیاموند بر روی لبه های آن بر روی غلطک کوره قرار گرفته و به صورت افقی وارد کوره شده و تا دمای خمیری حدود 650 درجه سلسیوس حرارت داده می شود ، پس از هدایت به قسمت بعدی در این مرحله توسط هوای پرفشار به سرعت سرد می گردد . این سرد شدن سریع در سطح شیشه تنش فشاری بالایی ایجاد می نماید و باعث افزایش استحکام حرارتی و مکانیکی شیشه می گردد . این نوع شیشه ها در مقایسه با شیشه های معمولی با مشخصات یکسان در مقابل بارهای مکانیکی ، ضربه و تنشهای حرارتی تا پنج برابر مقاوم تر می باشد .
شیشه دو و چند جدارهعایق
با توجه به رشد فزاینده هزینه های انرژی استفاده از شیشه های دوجداره با کارایی هر چه بیشتر در زمینه صرفه جویی وکاهش مصرف انرژی یک راه کار هوشمندانه ویک سرمایه گذاری زیرکانه مالی در کاهش هزینه های انرژی محسوب می گردد.
امروزه به منظور جلوگیری از اتلاف وکاهش مصرف انرژی استفاده از نسل جدید شیشه های دو جداره با استفاده از یک یا دو لایه شیشه های مخصوص کاهش مصرف انرژی بسیار رایج گردیده است.
شیشه های کاهش دهنده مصرف انرژی با استفاده از یک فرآیند شیمیایی در زمان تولیدجام های شیشه وکشیدن یک پوشش اکسید فلزی بر روی یک سطح از شیشه تولید می شود .این نوع شیشه ها انواع مختلفی داشته و بر اساس مناطق آب وهوایی استفاده از هر یک از انواع مختلف آن توصیه می گردد.
شیشه دوجداره ضد صدا (عایق صوت)
به دنبال گسترش روز افزون جمعیت عوامل مولد صوت نیز از قبیل خودروها، هواپیماها، مراکز صنعتی و تولیدی از قبیل کارخانجات و کارگاهها نیز در حال گسترش می باشند. در چنین شرایطی فراهم آوردن محیطی آرام و بدور از استرس وصداهای ناهنجار امری بسیار حیاتی و در عین حال دشوار است. تحقق این امر با بکارگیری شیشه های دو جدار ه ضدصدا متشکل از یک یا چند لایه شیشه لمینت، میسر می باشد.
ساخته شده استPvbشیشه لمینیت از ترکیب دو یا چند لایه شیشه به همراه یک یا چند لایه داخلی
صوتی نقش یک کاهش دهنده و یا ضعیف کننده انرژی صوتی بسیار کارآمد را ایفا می کند. استفاده از شیشه های دو جداره ضد صدا نه تنها باعث جلوگیری وکاهش انتقال صوت به داخل ساختمان می شود بلکه بدلیل استفاده از شیشه های لمینت در ساختار آن باعث بهره مندی از ویژگی های خاص شیشه های لمینت از جمله استحکام بی نظیر ومقاومت بالا در برابر ضربه ، فشار وآتش سوزی می باشد.
شیشه دوجداره لمینت ساختمانی
با توجه به اهمیت استفاده از شیشه های دوجداره به منظور کاهش هر چه بیشتر مصرف انرژی وانتقال صوت ، بکارگیری شیشه های لمینت بعنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده شیشه های دو جداره علاوه بر بالا بردن سطح امنیت ومقاومت باعث تاثیر بسزایی در کاهندگی مصرف انرژی وانتقال صوت در شیشه های دو یا چند جداره می گردد.
مزایای شیشه های دوجداره لمینت
1- کاهش ضریب تبادل حرارت نسبت به شیشه دوجداره
2- کاهش چشمگیر انتقال صدا نسبت به شیشه های دو جداره
3- بالا بودن ضریب امنیت نسبت به شیشه های دوجداره
4- جلوگیری کامل از اشعهu.v
ارائه شده توسط : جم نما
در وب سایت : جم نما
به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟