باسلوق یکی از قدیمیترین و خوشمزهترین شیرینیهای ایرانی است. این شیرینی حالتی شبیه به ژله دارد و بافت آن بسیار لطیف است. باسلوق با رنگها و طعمهای مختلف تهیه میشود. در صورتی که سوال میکنید طرز تهیه باسلوق چیست ؟ باید بگوییم این شیرینی با روشهای مختلفی تهیه میشود. باسلوق یکی از سادهترین شیرینیهای ایرانی است. تمام افراد بدون داشتن دانش شیرینی پزی میتوانند باسلوق بپزند. برای آشنایی با طرز تهیه انواع باسلوق با ما همراه باشید. طرز تهیه باسلوق ژله ای انواع باسلوق
ممکن است با شنیدن نام باسلوق معمولا به یاد شیرینی بیرنگ همراه با تکههای گرد و پودر نارگیل بیافتید، اما بهتر است بدانید این شیرینی با زعفران نیز تهیه میشود. همچنین ممکن است در تهیه آن از شیره انگور هم استفاده شود. طرز تهیه انواع باسلوق چیست ؟ آیا میتوان به راحتی در خانه باسلوق تهیه کرد؟ باسلوق ژلهای چیست؟
طرز تهیه باسلوق ژله ای مانند باسلوقهای دیگر است. با این تفاوت که در دستور آن ژلاتین نیز وجود دارد. ژلاتین خاصیت ژلهای باسلوق را افزایش میدهد. طرز تهیه باسلوق ژله ای برای افرادی مناسب است که بافت سفتتری از باسلوق را میپسندند. ممکن است شما تمایل داشته باشید باسلوق نرم درست کنید. در این صورت ژلاتین اضفه نکنید. طرز تهیه باسلوق خانگی
برای استفاده از طرز تهیه باسلوق خانگی ابتدا مواد اولیه آن را فراهم کنید.
مواد لازم:
نشاسته 1 پیمانه
گلاب نصف پیمانه
شکر 2 پیمانه
آب 3 پیمانه
پودر ژلاتین (در صورت تمایل) دو قاشق چای خوری
کره1 قاشق غذا خوری
وانیل 1.4 قاشق چای خوری
پودر نارگیل و گردو به میزان دلخواه مرحله اول طرز تهیه باسلوق گردویی
طرز تهیه باسلوق با نشاسته انجام میشود. نشاسته مهمترین ترکیب باسلوق است. ابتدا آن را با یک پیمانه آب سرد ترکیب کنید. مخلوط آب و نشاسته را آن قدر بهم بزنید تا نشاسته کاملا در آب حل شود. در صورتی که برای طرز تهیه باسلوق با نشاسته از پودر آن استفاده کنید، از گلوله شدن نشاسته جلوگیری میشود. مرحله دوم طرز تهیه باسلوق گردویی
یک پیمانه آب را با دو پیمانه شکر در یک قابلمه تفلون بریزید. سپس آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شده و شکر در آب حل شود. پس از اینکه آب و شکر کاملا حل شدند، ترکیب آب و نشاسته را به آن اضافه کنید. ترکیب را دائما بهم بزنید تا نسوزد. طرز تهیه باسلوق با نشاسته مرحله سوم تهیه باسلوق چیست ؟
در صورتی که تمایل دارید ژلاتین اضافه کنید، آن را به روش بن ماری در آب جوش بریزید و حل کنید. پودر ژلاتین و 1.4 پیمانه آب را در پیاله بریزید. آن را روی بخار کتری بگذارید. از ظرف نشکن استفاده کنید تا تحت حرارت بالا ترک برندارد. سپس ژلاتین را در آب حل کنید. ژلاتین حل شده را به ترکیب نشاشته، آب و شکر اضافه کنید. سپس هم زدن را ادامه دهید تا ترکیب غلیظی به وجود بیاید.
خلاصه
طرز تهیه باسلوق چیست ؟ برای تهیه باسلوق ژلهای کافی است آن را با ژلاتین تهیه کنید. نشاسته، شکر، گلاب، آب، کره و وانیل مواد اولیه باسلوق هستند. یکی از مهمترین نکات در تهیه باسلوق این است که باید دائما ان را هم بزنید. زیرا از ته گرفتن باسلوق جلوگیری میکند. مرحله چهارم تهیه باسلوق
پس از حدودا نیم ساعت ترکیب گلاب و وانیل را اضافه کنید. مایع آن رقیق میشود. دوباره به هم زدن ادامه دهید تا مابع غلیظ شود. پس از این که یک ساعت از اینکه مواد باسلوق تحت حرارت باشند گذشت، کره را اضافه کنید. سپس هم چنان مواد را به هم بزنید. وقتی مواد به راحتی از قابلمه جدا شوند، باسلوق آماده است. مرحله آخر تهیه باسلوق چیست ؟
قابمه را از روی حرارت بردارید. مواد باسلوق باید حدودا 3 ساعت در یخچال بماند تا سفت شود. میتوانید قبل از قرار دادن در یخچال، باسلوق را به شکلهای مختلف درست کنید. روی آن پودر نارگیل بریزید و گردو اضافه کنید. از قالبهای شیرینی پزی برای تهیه باسلوقهای زیبا و مجلسی استفاده کنید. قبل از آن که مواد باسلوق را در قالب بریزید، پودر نارگیل را کف آن بپاشید. پس از پر کردن قالب با مواد باسلوق، آن را داخل یخچال بگذارید. میتوانید باسلوق را مانند باقلوا برش بزنید. برای این کار یک کیسه فریزر داخل قالب مستطیلی بگذارید. سپس روی آن پودر نارگیل بپاشید تا باسلوق به راحتی از قالب جدا شود. مغزهای گردو را در قالب قرار دهید. سپس مایع باسلوق را داخل قالب بریزید. پس از اینکه سفت شد آن را به صورت لوزی برش بزنید. چرا باید به سرعت باسلوق را در قالب بریزیم؟
مراقب باشید مواد باسلوق بلافاصله پس از آن که از روی حرارت برداشته شد قابل شکل دادن است. در غیر این صورت به همان شکل سرد میشود. اضافه کردن رنگهای خوراکی به باسلوق میتواند زیبایی آن را بسیار بیشتر از قبل کند. پودر نارگیل روغنی برای تهیه باسلوق مناسبتر است. طرز تهیه باسلوق زعفرانی کاملا مانند باسلوق ساده است. با این تفاوت که در باسلوق زعفرانی مقداری زعفران دمکرده اضافه میشود. در صورت تمایل میتواید شکر کمتری برای باسلوق استفاده کنید. افرادی که باسلوق را با شیرینی کمتر میپسندند، 1.5 پیمانه شکر اضافه کنند.
خلاصه
پس از آماده شدن باسلوق آن را داخل قالب بریزید و در یخچال بگذارید تا سفت شود. باسلوق را با گردو خرد شده یا پودر نارگیل تزئین کنید. دقت کنید بلافاصله پس از آماده شدن باسلوق آن را داخل قالب بریزید. زیرا ممکن است سرد شود و دیگر شکل قالب را به خود نگیرد. طرز تهیه باسلوق با شیره انگور
باسلوق با شیره انگور طعم متفاوتی دارد. این نوع باسلوق در استان مرکزی به فراوانی تهیه میشود. تهیه آن در منزل راحت است. باسلوق با شیره انگور خوراکی سالم و مقوی است. میتانید به راحتی آن را تهیه کنید. این باسلوق جایگزین مناسبی برای خوراکیهای مضر است. باسلوق با شیره انگور به باسلوق رژیمی نیز معروف است. زیرا در تهیه ان شکر استفاده نمیشود. از خواص باسلوق با شیره انگور میتوان به طبیعی بودن آن اشاره کرد. این باسلوق طعم طبیعی شیره انگور را دارد و بسیار پرطرفدار است. از خوردن آن لذت ببرید. طرز تهیه باسلوق خانگی مواد لازم برای تهیه باسلوق با شیره انگور
نشاسته 1.2 پیمانه
آب 1 و 1.4 پیمانه
گلاب و هل به میزان دلخواه
گردو خرد شده 100 گرم
3.4 پیمانه شیره انگور
پودر نارگیل به میزان دلخواه برای تزئین طرز تهیه باسلوق با شیره انگور
بهتر است از قابلمه نچسب برای تهیه این باسلوق استفاده کنید. روش تهیه این باسلوق تقریبا مشابه طرز تهیه باسلوق گردویی است. نشاسته را داخل قابلمه بریزید و آب سرد به آن اضافه کنید. مخلوط را هم بزنید تا کاملا یکدست شود. بهتر است آن را از صافی رد کنید تا نشاسته گلوله نشود. سپس شیره انگور را به ترکیب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید. چه زمانی باسلوق اماده میشود؟
مراقب باشید در تمام مراحل باید مواد را هم بزنید تا ته نگیرد. پس از چند دقیقه پودر هل و گلاب را در قابلمه بریزید. پس از 10 تا 15 دقیقه باسلوق کم کم غلیظ میشود. وقتی از دیواره قابلمه جدا شد و به غلظت دلخواه رسید، گردو خرد شده را اضافه کنید. برای اینکه خامی نشاسته گرفته شود و کاملا بپزد میتوانید با استفاده از پارچه دمکنی، اجازه دهید باسلوق 5 دقیقه دم بکشد. سرد شدن باسلوق
باسلوق را داخل قالب شکلات بریزید. سپس قالب را تکان دهید تا حبابهای هوا خارج شود. میتوانید از ظرف مسطح با دیواره کوتاه نیز استفاده کنید. پس از سرد شدن باسلوق آن را از قالب جدا کنید یا در ظرف برش بزنید. از پودر نارگیل برای تزئین باسلوقها استفاده کنید. بهترین زمان برای مصرف باسلوق خانگی تا 5 روز بعد از تهیه آن است. زیرا بعد از ان باسلوق به شدت سفت میشود و طعم آن تغییر میکند. روش دیگر برای تهیه باسلوق گردویی
روشی دیگر نیز برای تهیه باسلوق گردویی وجود دارد. به این صورت که چند نخ استریل شده بردارید. گردوها را به چهار قسمت تقسیم کنید و آنها را از نخ رد کنید. سپس باسلوق را که هنوز کمی رقیق است از حرارت بردارید. نخ را داخل قابلمه فرو کنید تا تمامی سطح گردوها را باسلوق پوشش دهد. سپس نخ را روی آب چکان بگذارید. پس از مدتی مجددا این کار را تکرار کنید. وقتی ضخامت باسلوق به حد دلخواه شما رسید، نخ بعدی را داخل قابلمه بگذارید. تا وقتی تمام باسلوق مصرف شود، ادامه دهید. سپس نخها را در هوای آزاد آویزان کنید تا خشک شوند.
خلاصه
باسلوق با شیره انگور بسیار خوشمزه است. طرز تهیه آن آسان است و میتوانید در منزل درست کنید. برای تهیه آن به نشاسته، شیره انگور، آب، هل، گلاب و گردو نیاز دارید. باسلوق با شیره انگور در کمتر از یک ساعت حاضر میشود. طرز تهیه باسلوق گردویی جمعبندی
باسلوق چیست ؟ باسلوق یکی از محبوبترین شیرینیهای ایرانی است. این شیرینی به راحتی در منزل تهیه میشود. مواد اولیه ان نیز در دسترس است. طرز تهیه باسلوق زعفرانی ، گردویی و ژلهای مشابه است. با این تفاوت که به مواد اولیه باسلوق ژلهای، ژلاتین اضافه میشود. باسلوق با شیره انگور نیز تهیه میشود. این نوع باسلوق بسیار مقوی است و طعم دلپذیری دارد. برای تهیه آن نیز کافی است شیره انگور را به سایر مواد باسلوق اضافه کنید.
چرا باسلوق با شیره انگور مفید است؟
خواص باسلوق با شیره انگور به دلیل اینکه فاقد شکر است برای افراد چاق نیز مناسب است. زیرا این شیرینی چاق کننده نیست و برای سلامتی نیز مفید است. از این شیرینی برای پذیرایی در مجالس و مصرف روزانه استفاده میشود. اضافه کردن رنگهای خوراکی به آن موجب افزایش زیبایی و جذابیت باسلوق میشود. افرادی که به خوراکیهای کمشیرینی علاقه دارند میتوانند میزان شکر باسلوق را کمتر از مقدار ذکر شده بریزند.