تعداد نظرات
2 دیدگاه
تعداد لایک
5 پسندیدن
تاریخ انتشار
شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۸
بازدید
106 نفر
گاو (به پارسی میانه: کاو) پستانداری است سُمدار، نشخوارکننده و تهیشاخ از راسته زوجسُمان، از خانواده گاوسانان. خانوادهٔ گاوسانان در برگیرندهٔ چندین سرده است که سردهٔ Bos همهٔ گاوها و گاومیش ها را در بر میگیرد.
تحقیق دریاره گاو برای کلاس اول
جد گاوهای اهلی امروزی حیوانی منقرضشده به نام نیاگاو (Bos primigenius) میباشد. اولین حیوانی که به سرده بوس متعلق بود در بیش از دو میلیون سال پیش در آسیا دیده شد. نیاگاو در حدود دویست وپنجاه هزار سال پیش به اروپا رسید.
تحقیق در مورد گاو برای کلاس اول
خصوصیات ظاهری
پستانداری علفخوار است و معدهاش مانند دیگر نشخوارکنندگان چهار قسمتی و شامل سیرابی، نگاری، هزارلا و شیردان میباشد.در آروارهٔ فوقانی گاو دندانهای پیشین و نیش وجود ندارند و فقط دندانهای آسیاب وجود دارند و برعکس دندانهای پیشین و نیش در فک تحتانی موجودند. دندانهای نیش گاوها همانند ثنایا شده و بطور کلی بشکل یک ردیف منظم هشت تایی در جلوی فک قرار دارد. درهردست وپای گاو یک زوج سم وجود دارد.
نژادها
نژادهای گاو بسیارند. نژادهای معروف عبارتاند از:
نژادهای گاو به نژادهای گوشتی، شیری و دو منظوره تقسیم میشود.
نژادهای شیری شامل: ایرشایر، جرسی، گرنزی، یا براون سوئیس، فریژن (فریژن هلندی، هولشتین فریژن، فریژن انگلیسی و فریژن سفید و قرمز) و کرینژادهای گوشتی معروف شامل گالووای، آبردین آنگوس، هرفورد، شورت هورن، شاروله، لیموزین، سمینتال، براهمن، سانتاگتروس و برانگوس میباشد.
نژادهای معروف گاوهای ایرانی عبارتاند از: سرابی، سیستانی، گلپایگانی و و دشتیاری و نژادهای جنگلی یا ساحلی یا که مخصوص نواحی گیلان و مازندران و گرگان و است، نژاد کوهستان که گاوهای سراب و اردبیل و دیگر نواحی آذربایجان از آن نژادند.
استفادهها
گاو جانوری بسیار مفید است واز شیر وگوشت و پوست و نیروی بدنی آن استفاده میشود.از گاو نر جهت تخم کشی، شخم وبار بری وآب کشی از چاه (چاه چرخ گاوی) وآسیاب وکوبیدن گچ و ساروج وخرمن استفاده میکنند. اما گاو ماده را بیشتر جهت استفاده از شیر نگهداری مینمایند.
نحوه گوارش غذا در معده گاو
معده ی نشخوار کنندگان وضع خاص و پیچیده ای دارد؛ به عبارتی دارای پنج قسمت جداگانه است که عبارتند از:
غذایی که جانور نشخوار کننده می بلعد، در هر کدام از این قسمت ها دستخوش تغییر مخصوصی می شود. زمانی که حیوان غذا را می بلعد، در مرحله ی اول آن را به صورت گلوله های درشتی وارد سیرابی (یا شکمبه) می کند.
سیرابی از چهار قسمت دیگر معده جانور نشخوار کننده بزرگتر است و غذا در آنجا خیس می خورد و نرم می شود. غذا سپس به درون نگاری می رود و در آن قسمت به صورت ساچمه های ریز در می آید. بعد از اینکه حیوان نشخوار کننده غذایش را بلعید، معمولاً دراز می کشد و در حالی که استراحت می کند، غذا را به تدریج از نگاری به دهان بر می گرداند و آن را درست می جود.
پس از جویدن کامل، دوباره غذا را قورت می دهد. ولی این بار آن را به داخل هزارلا می فرستد. غذا از هزارلا وارد معده ی حقیقی (یا شیردان) می شود و عمل هضم در شیردان حیوان صورت می گیرد. تفاوت شتر با سایر حیوانات نشخوار کننده فقط در این است که شتر دارای هزارلا نمی باشد.
در آرواره ی بالای گاو هیچ دندانی وجود ندارد و به همین جهت است که لثه ی بالای گاو پهن و سفت است. گاو علف را میان لثه ی آرواره ی بالایی و دندان های آرواره ی پایینی اش محکم می گیرد و سپس با حرکت سر علف را از بوته جدا می سازد و می بلعد.
کلاژن گاوی چیست؟
کلاژن گاوی پروتئین طبیعی است که میتوان آنرا در پوست، استخوان و گوشت عضلات گاو پیدا کرد. جالب است بدانید این نوع کلاژن به لحاظ بافت، شباهت زیادی به کلاژن انسانی دارد و به همین دلیل در صنایع آرایشی برای مقابله با چینوچروکهای پوست از کلاژن گاوی استفاده میشود. کلاژن گاوی به خوبی از عهده پر کردن چروکهای ظریف پوست بر میآید و در التیام زخمها کاربرد دارد.
لازم به ذکر است که بدن انسان نیز بهصورت طبیعی کلاژن تولید میکند، این پروتئین در درخشش موها و شادابی پوست تاثیر زیادی دارد. شوربختانه باید گفت که فرآیند تولید کلاژن در بدن انسان از حدود سن ۲۵ سالگی بهبعد کندتر میشود. کندی روند تولید کلاژن و سایر عوامل محیطی به ایجاد چین و چروک در قسمتهای مختلف پوست صورت و سایر بدن منجر خواهد شد.
تزریق کلاژن گاوی
تزریق کلاژن گاویاز طرف دیگر شاهد افزایش تقاضا برای روشهای درمانی ترمیم و جوانسازی پوست هستیم که نیازی به عملهای جراحی ندارد. اینجاست که روشهایی مانند استفاده از کلاژن گاوی مطرح میشود، در این روش، کلاژن به قسمتهای چروکیده پوست تزریق میشود.
در بیشتر موارد، چینهای ابرو، کنارههای لب و چینوچروکهای دور چشم، قسمتهایی از پوست صورت را تشکیل میدهند که تزریق کلاژن بر روی آنها انجام میشود. فواید کلاژن گاوی به همینجا ختم نمیشود و از این پروتئین مفید برای درمان زخمهای ایجاد شده در اثر جوشهای آکنه و سایر عارضههای پوستی نیز میتوان استفاده کرد. کلاژن گاوی در واقع پوست را پُر کرده و حالتی صاف و صیقلی به آن میدهد.
لازم به ذکر است که تزریق کلاژن باید حتما توسط پزشک متخصص پوست انجام شود. تنها یک پزشک حاذق میتواند نوع کلاژن گاوی مناسب را برای پوست صدمه دیده تشخیص دهد.
تاثیر کلاژن گاوی بر رفع چین و چروک
تاثیر کلاژن گاوی بر رفع چین و چروکذکر این نکته نیز لازم است که کلاژن گاوی بهخوبی چین و چروک و تورفتگی ناشی از زخمهای پوستی را پر میکند، اما این روش درمان، پایدار نیست. اگر خاطر شما باشد در ابتدا گفتیم که کلاژن گاوی نوعی پروتئین است، در نتیجه این پروتئین در دراز مدت، جذب بدن میشود. به همین دلیل در بیشتر مواقع اثر بخشی ترزیق کلاژن را بیشتر از شش تا نهایتا یکسال شاهد نیستیم. خوشبختانه با تزریق مجدد کلاژن، میتوان پوست این نواحی را احیا کرد. البته تشخیص بازه زمانی تزریق مجدد کلاژن برعهده پزشک متخصص پوست است.
از طرف دیگر افرادی که چین و چروکهای عمیق پوستی دارند یا پوست آنها در اثر عارضههای مختلف پوستی، آسیبهای جدی دیده است نمیتوانند روی تزریق کلاژن گاوی حساب باز کنند. ایندسته از افراد بهتر است سراغ روشهای درمان موثرتری بروند. یک جراح پلاستیک حرفهای میتواند راههای بهتری را پیش روی این افراد قرار دهید.
تاکنون گزارشهای بسیار کمی از حساسیت افراد نسبت به تزریق کلاژن منتشر شده است. ممکن است تزریق کلاژن به قرمز شدن ناحیهای که کلاژن به آن تزریق شده منجر شود، احتمال درد در قسمت سینه نیز در این افراد پیشبینی میشود. با این حساب میتوان گفت حساسیت به کلاژن، جدی و خطرناک نیست.
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : جم نما
به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟