تعداد نظرات
0 دیدگاه
تعداد لایک
5 پسندیدن
تاریخ انتشار
شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
بازدید
133 نفر
علت آروغ زدن زیاد چیست؟
علت آروغ زدن زیاد می تواند، نشانه و علامت بروز برخی از بیماری های گوارشی باشد که در این صورت فرد حتما نیاز به مشورت با پزشک و درمان دارد. آروغ زدن یکی از راه هایی است که بدن شما گاز بیش از حد محبوس شده در مری یا معده را از طریق دهان دفع می کند.
به طور طبیعی هنگام غذا خوردن و یا نوشیدن، هوا همراه آنها وارد دهان می شود. این هوا یا در مری محبوس می شود یا همراه غذا به معده منتقل می شود. علاوه بر آن، معده آنزیم هایی را برای هضم غذا آزاد می کند که خود این فرآیند می تواند منجر به بروز گازهای اضافی شود. تجمع بیش از حد گاز در معده می تواند منجر به آروغ زیاد شود. گاز باقیمانده تا حدی توسط روده کوچک جذب می شود و باقیمانده از بدن خارج شده و از روده بزرگ عبور می کند و از طریق راست روده از بدن خارج می شود.
بنابراین، آروغ زدن به طور موقت و هر چند وقت یک بار، مخصوصاً بعد از یک وعده غذایی بزرگ، کاملاً طبیعی است. با این حال، این وضعیت پر سر و صدا و بد بو از بدن می تواند تا حدی آزار دهنده باشد، خصوصاً برای افرادی که غالباً دچار حملات ناگهانی آروغ زدن می شوند. آروغ زدن زیاد یا مداوم می تواند علامت برخی از ناراحتی های گوارشی جدی باشد.
علائم و نشانه های آروغ زدن زیاد چیست؟
آروغ زدن اغلب با صدای معمول و گاهی بو همراه است؛ اما آروغ زدن زیاد که ممکن است نشان دهنده علائم خاصی از بیماری باشد، معمولاً با علائمی مانند درد و گرفتگی شکم که از نظر شدت و مدت متفاوت است و سوزش سردل همراه است.
چه عواملی باعث آروغ زدن زیاد می شود؟
چگونه از آروغ زدن زیاد پیشگیری کنیم؟
برای پیشگیری از آروغ زدن زیاد راهکارهایی وجود دارد که می توانید با رعایت آنها از این عادت را ترک کنید.
چه موقع برای آروغ زدن به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورتی که آروغ زدن زیاد با علائم زیر همراه باشد، حتما برای تشخیص علت اصلی به پزشک مراجعه کنید؟
آروغ زدن بیش از حد را چگونه در خانه درمان کنم؟
اگرچه آروغ زدن یک عملکرد بدنی طبیعی است، اما ممکن است گاهی خجالت آور و حتی ناراحت کننده باشد. برای جلوگیری و درمان آروغ زدن بیش از حد، می توانید از چند روش درمانی خانگی ساده و اقدامات سبک زندگی استفاده کنید.
به آرامی غذا بخورید.
عجله کردن در وعده های غذایی یکی از دلایل آروغ زدن است زیرا منجر به تجمع گاز در سیستم گوارشی می شود. بنیاد بین المللی اختلالات دستگاه گوارش گزارش می دهد که غذا خوردن به طور تدریجی می تواند باعث انتقال هوا از روده و جذب آن شود. از طرفی هم آروغ زدن زیاد با صحبت کردن هنگام غذا خوردن تشدید می شود، زیرا منجر به بلع نامطلوب هوا می شود. آهسته غذا بخورید و لقمه خود را به درستی بجوید تا هضم آن برای معده شما راحت تر شود.
فعال باشید.
سبک زندگی بی تحرک می تواند باعث تشکیل گاز اضافی در معده شود. بنابراین، اگر می خواهید تجمع گازی موجود در دستگاه گوارش را کاهش دهید، باید به اندازه کافی فعالیت داشته باشید. فعال بودن یک پیش شرط مهم برای مقابله با مشکل آروغ زدن زیاد، گاز یا نفخ است. ورزش به حرکت و هضم غذا در دستگاه گوارش بدن کمک می کند. بررسی ها نشان می دهد که فعالیت بدنی نتیجه علائم نفخ شکم را کاهش می دهد.
تنفس عمیق را تمرین کنید.
تنفس عمیق، همچنین به عنوان تنفس دیافراگم، تنفس شکمی و تنفس ضربان دار شناخته می شود. تنفس عمیق روش ساده و در عین حال موثر دیگری برای مقابله با آروغ زدن است. نفس های آرام و عمیق جریان خون را در دستگاه گوارش افزایش می دهد که به هضم مناسب کمک کرده و از تشکیل گاز جلوگیری می کند. تنفس دیافراگم به کاهش آروغ همراه با سایر علائم GERD کمک می کند. برای تنفس عمیق می توانید مراحل زیر را انجام دهید.
چای زنجبیل بنوشید.
زنجبیل یک درمان خانگی موثر برای جلوگیری از آروغ زدن است. خواص دفع کننده آن به شل شدن عضلات دستگاه گوارش کمک کرده، از این رو از ایجاد گاز، آروغ و نفخ جلوگیری می کند. زنجبیل هضم را تقویت و به تسکین درد شکم کمک می کند.
بررسی ها نشان می دهد عصاره های زنجبیل یک درمان کمکی بی خطر و کوتاه مدت برای سوء هاضمه است که علائم آن شامل درد شکم، نفخ شکم، احساس سیری زودرس، آروغ زدن و حالت تهوع و سیری است. 1 قاشق غذاخوری برش های نازک زنجبیل را در 1 فنجان آب داغ بریزید. روی آن را بپوشانید و اجازه دهید حدود 10 دقیقه دم بکشد. محلول را صاف کرده، کمی عسل و آب لیمو اضافه کنید و آن را 2 یا 3 بار در روز بنوشید. در روش دیگر، شما می توانید یک مکمل زنجبیل مصرف کنید. برای دوز صحیح با پزشک خود مشورت کنید.
چای نعناع بخورید.
نعناع یکی دیگر از داروهای طبیعی برای درمان آروغ زدن است. خاصیت ضد اسپاسم آن به عملکرد مناسب دستگاه گوارش کمک می کند و باعث کاهش تشکیل گاز در معده می شود. حتی جریان صفرا را بهبود می بخشد و هضم را تقویت می کند. IBS یکی از دلایل اصلی آروغ زدن بیش از حد است.
آروغ زدن زیاد را با بابونه مهار کنید.
گیاه دارویی دیگر برای درمان آروغ مزمن، بابونه است. نوشیدن چای بابونه، آروغ زدن زیاد را مهار کرده و همچنین می تواند به رفع گرفتگی روده کمک کند. بررسی ها نشان می دهد بابونه به آرامش معده و تسکین گاز معده کمک می کند. حتی می تواند برای چندین بیماری گوارشی مانند نفخ شکم، اسپاسم، قولنج و ناراحتی معده استفاده شود.
دانه های بادیان را امتحان کنید.
دانه های انیسون دارای اجزای مختلفی هستند که به هضم غذا کمک و آروغ زدن را درمان می کنند. خواص دفع کننده آن در دفع گاز در دستگاه گوارش موثر است و در نتیجه نفخ شکم را کاهش می دهد. برای کمک به هضم غذا بعد از غذا یک قاشق چای خوری دانه بادیان بجوید. همچنین، 1 قاشق چایخوری دانه انیسون را که کمی خرد شده، به 1 فنجان آب جوش اضافه کنید. روی آن را بپوشانید، اجازه دهید 5 دقیقه دم بکشد و سپس آن را صاف کنید. این چای را روزانه دو بار بنوشید.
از خوردن محرک ها پرهیز کنید.
درشرایطی که از خوردن غذاهای محرک که منجر به گاز زیاد می شوند، خودداری نکنید، تمام درمان ها برای آروغ زدن زیاد بی اثر خواهد بود.
غذاهای غنی از کربوهیدرات و غذاهای چرب اغلب باعث ایجاد گاز می شوند و باید به طور کلی از آنها اجتناب شود و یا در بهترین حالت آنها را کمتر مصرف کنید. برخی از مواد غذایی که ممکن است منجر به آروغ زدن زیاد و ناراحتی دستگاه گوارش شوند، عبارتند از:
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : جم نما
به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟