مقدمه كاهش تراكم استخوان ها با افزایش سن اجتناب ناپذیر است :ولی نحوه نگهداری و توجه به نكات علمی و ثابت شده میتواند سالمت استخوان ها را تضمین كند. حداقل روزی 20دقیقه پیاده روی برای استحكام استخوان ها ضروری است .دوچرخه سواری و شنا نیز باعث تقویت استخوانها میشوند .یكی دیگر از عوامل موثر در تقویت استخوان ،جذب ویتامین دخورشید است. زمانی كه نوشابه و نوشیدنی های طعمدار و گازدار را جایگزین آب میوه طبیعی و شیر میكنید ،مطمئن باشید حجم زیادی از توده استخوانی را از دست خواهید داد.
نان سبوسدار بهترین نوع نان برای تقویت استخوان و جذب كلسیم است. سیگار را ترك كنیدسیگار یكی از مهمترین عوامل ابتال به پوكی استخوان است.
بنابراین اولین قدم برای جلوگیری از پوكی استخوان ترك سیگار است.
زمینخوردن به ویژه در سنین میانسالی به بعد ،میتواند شروع شكستن استخوانها و ناتوانی باشد.
كم تحركیعدم استفاده از مواد حاوی كلسیمكاهش ویتامین د در بدنابتال به بیماری های خاص مانند سرطاناستفاده از داروهای استروئیدیاستخوان ها حداقل به هزار تا هزار و دویست میلی گرم كلسیم در روز نیاز دارند .این میزان با افزایش سن و در زنان یائسه افزایش پیدا می كند.
پرتقال و سالمت استخوان
پرتقال یکی از قدیمی ترین و پرمصرف ترین مرکبات است که بشر از آن تا کنون استفاده کرده است و خواص پرتقال بخصوص در تصفیه خون و بسیاری از بیماری ها مفید است . ویتامین Cیکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است که پرتقال منبع این ویتامین محسوب می شود. پرتقال و آب پرتقال پرتقال سرشار از ویتامین Cاست که برای شکلگیری کالژن و حفظ سالمتی استخوان بسیار مهم است .پرتقال حاوی ویتامین Aنیز هست که برای رشد استخوانها و تقسیم سلولی ضروری است. نکتهی مهم :آب پرتقالی را انتخاب کنید که با کلسیم غنی شده است چرا که برای سالمتی استخوانها مفید است.
ریواس وسالمت استخوان
ریواس نوعی گیاه است که بهخاطر ساقههای قرمز و سبز و طعم ترشش معروف است. در اروپا و آمریکای شمالی ،ریواس را میپزند و معموال با افزودنیهایی شیرین میکنند .در آسیا ریشه ریواس کاربردهای درمانی دارد. ریواس ازجمله به سالمت استخوان ،مبارزه با سلولهای سرطانی و کاهش وزن کمک میکند. مصرف ریواس میتواند به تقویت استخوان و جلوگیری از بیماریهای آن مانند پوکی استخوان کمک کند. یکی از خواص ریواس این است که ریواس منبع خوبی از ویتامین Kاست و موجب رشد استخوانها میشود
و به بهبود آسیبها کمک میکند .این ویتامین و سایر مواد معدنی میتوانند باهم همکاری کنند تا احتمال بروز شکستگیها و سایر مشکالت استخوان را کاهش دهند.
انجیر و سالمت استخوان انجیر میوه ای است که هر دو حالت خشک و تازه آن مفید و مغذی است. برای درمان بسیاری از بیماریها کاربرد دارد ،از منظر قرآن و اطبای قدیمی نیز به عنوان بهترین میوه همراه زیتون یاد شده است. انجیر ها حاوی کلسیم ،پتاسیم و منیزیم هستند که موجب سالمتی استخوان ها می شوند. انجیر تراکم استخوان را بهبود می بخشد و شکستگی استخوان ها را کاهش می دهد ، کلسیم برای حفظ استخوان های سالم بسیار مهم است و انجیر یکی از بهترین منابع آن است.
خواص اسفناج برای استخوان اسفناج را باید یک سبزی همه فن حریف نامید .خواص اسفناج برای اعضای داخلی بدن و سالمت و زیبایی پوست و الغری در کنار درمان بیماری های مختلف بخشی از دنیای خاصیت اسفناج است. اسفناج عموما ً به عنوان "سوپر خوراکی" در نظر گرفته می شود و عموما ً به عنوان سالم ترین و راحت ترین غذا برای انسان ها مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند به شکل عجیبی با روش های مختلف خورده شود اسفناج برای سالمت استخوانها کمبود ویتامین Kخطر شکستگی استخوان را افزایش میدهد. اسفناج یک منبع غنی از ویتامین Kاست که نقش مهمی در متابولیسم استخوان و بهبود سالمت استخوانها ایفا میکند.
خواص کیوی برای استخوان
کیوی منبعی غنی و سرشار از ویتامین Cاست و مقدار ویتامین Cآن از پرتقال نیز بیشتر است. اگر بخواهیم برخی فواید کیوی را بیان کنیم ،میتوان به :بهبود سالمت گوارشی و قلب و عروق و کمک به درمان سرطان ،بیخوابی ،و دیابت. کیوی غنی از فالونوئیدهاست و در طول بارداری مفید است ،در حفظ سالمت پوست و به جذب آهن بدن کمک بسیاری میکند. همچنین خصوصیات ضد میکروبی کیوی ،بدن را در برابر تعدادی از پاتوژنها محافظت و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
افرادی که استخوان های ضعیف و شکننده دارند باید اضافه کردن کیوی به رژیم غذایی خود را در نظر بگیرند. به ویژه این میوه ،مقدار باالیی ویتامین Kو کلسیم دارد -مواد معدنی که برای سالمت استخوان ضروری هستند. این مواد ،به کاهش خطر آسیب های استخوانی و پوکی استخوان کمک می کنند.
شیر سویا و تقویت استخوان
شیر سویا منبع خوبی برای پروتئین گیاهی است و همچنین دارای میزانی کلسیوم است. بر اساس بسیاری از تحقیقات پزشکی ،ما برای سالمت بدنمان نیاز به هر دو این مواد یعنی کلسیوم و پروتئین داریم. گذشته از این دو ماده مهم شیر سویا دارای موادی مانند روی و آهن است که به قوی کردن سیستم ایمنی بدن کمک میکنند و حتی سرعت بهبود زخم را افزایش میدهند. منیزیوم موجود شیر سویا هم به کاهش میگرن و سردرد کمک میکند.
از آنجایی که شما با جایگزین کردن شیر سویا از پروتئین گیاهی به جای پروتئین حیوانی استفاده میکنید ،حتی میتوانید به جلوگیری از پوکی استخوان نیز کمک کنید. ریسک پوکی استخوان در زنانی که در سن یائسگی هستند بسیار شایع است که معموال عامل آن کمبود کلسیوم شناخته میشود.
تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی دارای پروتئین حیوانی باعث دفع کلسیوم از طریق ادرار میشود. بنابراین پروتئین گیاهی سویا میتواند به جذب بیشتر کلسیم ،جبران کلسیوم از دست رفته و باال بردن میزان آن در خون کمک کند. مصرف درمانی سویا میتواند در حفظ تراکم استخوان مؤثر باشد و خطر شکستگی استخوان را در زنان یائسه کاهش دهد.
فلفل دلمه ای و سالمت استخوان
همانطور که همه ی ما می دانیم فلفل دلمه ای ها در سه رنگ زرد ، قرمز ،سبز وجود دارد و بصورت پخته و خام مورد استفاده قرار می گیرد اینها در گروه سبزیجات قرار می گیرند و برای سالمت پوست و مو بسیار مفید و سرشار از ویتامین ،مواد معدنی است. منبع پیدایش فلفل دلمه ای در مرکز و جنوب آمریکا و همچنین مکزیک است
فلفل دلمهای قرمز برای سالمتی استخوانهای شما خیلی خوب است، چرا که سرشار از ویتامین آ و سی است. این گیاه همچنین مقداری ویتامین کا نیز دارد. داشتن کالری پایین برای هر نوع رژیمی مفید است و منبع خوبی از ویتامینهای ب و فیبر به حساب میآید.
مارچوبه و سالمت استخوان این گیاه بومی اکثر قسمتهای اروپا ،شمال آفریقا و غرب آسیا است. هنگامی که بیش از ۲۰۰۰سال پیش برای اولین بار کشت شد ،به عنوان یک داروی طبیعی استفاده میشد .فواید این گیاه خوراکی در همان سالهای نخستین مشخص شد .شاید باورتان نشود اما قدیمیترین کتاب دستور غذای باقیمانده از قرن سوم دستور پخت غذایی دارد که حاوی مارچوبه است. از پوکی استخوان جلوگیری میکند نرم و ضعیف شدن استخوانها از ویژگیهای پوکی استخوان است که باعث میشود بیشتر در معرض خطر شکستگی باشید. یکی از عالیترین روشها برای محکم نگه داشتن استخوانها، مصرف منظم ویتامین کا است -چیزی که برای جذب درست کلسیم، الزم است.
مارچوبه غنی از ویتامین کا است و کمکتان میکند از پوکی استخوان دوری کنید .شاید این یکی از مهمترین خواص مارچوبه باشد.
پنیر چدارو سالمت استخوان
خوردن ۵۰گرم پنیر چدار معادل یک سوم مصرف لبنیات توصیه شده در روز برای بزرگساالن است . محصوالت لبنی مثل پنیر چدار ،به شما مواد مغذی ضروری شامل پروتئین ،کلسیم ،ویتامین Dو پتاسیم را می دهند . دریافت مقدار کافی این مواد مغذی باعث کاهش خطر ابتال به بیماری هایی مانند پوکی استخوان ،دیابت ،بیماری های قلبی و فشار خون می شود. این ماده ،منبعی عالی برای تامین کلسیم و فسفر در رژیم غذایی به شمار میرود. ویتامین دی موجود در این پنیر ،نقش مهمی در استحکام و رشد استخوانها ،به خصوص در کودکان ایفا میکند.