این پست ادامه ی پست قبلی من درباره ی یک رباعی از حضرت مولانا است که اینجا میتوانید ببینیدش .
اصولا من از خواندن شعرهای مولانا دوست دارم درس زندگی بگیرم تا اینکه فقط لذت برده باشم .
مولانا در قالب شعر اصول و شیوه ی خوب زندگی را بیان کرده است که اگر با دید باز و بدون تعصب و همچنین با روحیه ای آرام و سالم به دنبال اشعار مولانا بروید درهای عظیمی از ثروت و نعمت و آسایش در این و آن دنیا به سوی شما باز میگردد .
اما این شعری که امروز میخوام درباره ی آن بنویسم متفاوت است و نیاز به درک عمیق و بینش عمیق دارد .
بیرون ز تو نیست هر چه در عالم هست / در خود بطلب هر آنچه خواهی که توئی
خیلی ها هستند که شعر ساده ی بالا را قبول ندارند . چون اگر قبول داشته باشند که هر چیزی که در عالم هست از درون و باطن او نشات میگیرد و هر آن چیز که باید طلب شود باید از درون باشد کلی از مشکلات بشریت حل میشد .
هر چیز هر اتفاق هر دیدار و ... از درون انسان است ..
هرگز چنین نمیشود که کسی چیزی را از باطن بخواهد ولی به آن نرسد این سخنی نیست که من گفته باشم مولانا و بزرگان هم با مردم شوخی نداشتند که بیهوده این ابیات را وارد کتاب هایشان کنند .
اگر به جمله ی بالا ایمان نداری ابتدا باید به درون خود و سپس به هویت وجودی خود و در نهایت به زندگی خود شک کنی !
انسان لاجرم باید به باطن و درون خود معتقد باشم و هرازچند گاهی به درون خویش سفر کند تا خواسته هایش را در درون خودش مطرح کند .
نیازی نیست پیش مشاوره بروید نیازی نیست کنار بزرگترین تحلیل گران بنشینید .
فقط به ندای درون گوش دهید و...
قواعد و اصول و قوانین انسانی ساخته ی بعضی از ذهن ها هستند آنها وجود خارجی ندارند اگر آنها را قبول کنید با اصول آنها باید زندگی کنید و نتیجه اش میشود همانی که میلیارد ها انسان آمده و رفته اند و کسی از انها خبری ندارد .
اما کسانی آمده اند و هنوز اسم آنها باقیست آنهایی که متفاوت زندگی کردند از دیگران تقلید نکردند و به درون خودش گوش دادند
باطن و احساس چیزی میگوید که معمولا منطق و افکار مخالف آن است و هر کس به صدای منطق و افکار گوش دهد مطمئنم شکست میخورد ولی آنچه احساس و ند ای درونی میگوید درست است و شما را به سعادت و ثروت و فراوانی نعمت میرساند و هم در این دنیا و هم در آن دنیا زندگی عالی پیدا میکنید .
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : جم نما
ثبت دیدگاه برای این مطلب
نظرات شما عزیزان
P.f
00
گفته های مولانا رو میشه پیدا کرد کاش معنیشو هم کامل توی یک کتاب جمع اوری میشد ودر اختیار ناشرین میگذاشت البته نمیدونم شاید باشه