تعداد نظرات
0 دیدگاه
تعداد لایک
5 پسندیدن
تاریخ انتشار
سه شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۲
بازدید
46 نفر
خورش ملاقورمه شمالی، خورش بدون گوشت خوشمزه و لذیذ
خورش ملاقورمه یکی از غذاهای محلی و ساده گیلانی است که گوشت ندارد و بسیار خوشمزه و خوش عطر است. اگر در خوردن حبوبات محدودیت دارید این غذا را جایگزین قورمه سبزی نمایید.
سه روش تهیه خورش ملاقورمه شمالی + فیلم
نکته مهم موقع خرید بادمجان همیشه سعی کنید بادمجانهای تازه را انتخاب کنید که تلخی و تخم کمتری دارند. بادمجان خوب سفت، سنگین و براق است و لکه ندارد. با انتخاب بادمجان خوب و مرغوب قطعاً ملاقورمه خوشمزه تری خواهید داشت.
مواد لازم برای تهیه خورش ملاقورمه برای ۴ نفر
بادمجان | ۱ کیلوگرم |
گوجه | ۵ یا ۶ عدد |
جعفری و نعنای ساطوری شده | ۱ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
آبغوره | به مقدار دلخواه |
روغن | به مقدار لازم |
انار ترش | به مقدار دلخواه |
زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش ملاقورمه
بادمجانها را پوست کنده و نگینی خرد کنید.
به مدت ۱ تا ۲ ساعت در آب و نمک بخوابانید تا سیاهی و مزهی تلخ بادمجان گرفته شود و روغن کمتری برای سرخ شدن مصرف شود.
تا بادمجان ها آماده شوند، سبزیها را بشویید و بعد از خشک شدن آنها را خرد و ساطوری کنید.
پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید.
بادمجانها را آبکش کرده و به پیاز اضافه کنید تا تفت بخورند.
یک پیمانه از جعفری و نعنای ساطوری شده را به پیاز و بادمجان اضافه کرده و مخلوط کنید.
گوجه فرنگیها را نگینی خرد یا ریز رنده کرده و آن را به مخلوط اضافه کنید.
در پایان انار ترش و نمک و فلفل به مواد اضافه کنید.
در تابه را ببندید تا بادمجانها با آب گوجه و انار خوب مغز پخت شود و خورشت جا بیافتد.
این خورش را می توانید همراه پلو یا نان نوش جان کنید.
نکات مهم
در این غذا باید نسبت جعفری به نعنا ۲ به ۱ باشد.
اگر انار در دسترس ندارید میتوانید به جای آن از آبغوره بیشتر استفاده کنید.
میتوانید در اواخر پخت، روی آن یکی دو عدد تخم مرغ بشکنید و بگذارید خودش را بگیرد.
کمی هم نمک و فلفل روی تخم مرغ بپاشید و سپس سرو کنید.
به جای سبزی تازه میتوانید از سبزی خشک در تهیه ملاقورمه استفاده کنید.
اگر دوست داشته باشید همراه پیاز میتوانید یکی دو حبه سیر رنده یا خرد شده هم تفت دهید.
گرفتن تلخی بادمجان با چند روش ساده و بدون هزینه
خیلی وقت ها هست که از ترس تلخ بودن بادمجان هایی که در بازار می …
فیلم طرز تهیه خورش ملاقورمه
روش دیگر تهیه خورش ملاقورمه
مواد لازم
بادنجان نگینی خرد شده ۶ عدد (۶۶۰ گرم)
نمک و فلفل سیاه پودر شده به مقدار لازم
روغن مایع مخصوص سرخ کردن به مقدار لازم
سیر کوبیده شده ۴ حبه (۲۰ گرم)
زردچوبه پودر شده ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
سبزی خرد شده شامل جعفری و گشنیز از هر کدام ۱۰۰ گرم و نعناع ۵۰ گرم.
پیاز داغ ۴/۱ پیمانه (۱۲ گرم)
گوجه فرنگی فیله و خرد شده ۴ عدد (۴۰۰ گرم)
چوب دارچین ۲ تکه
آب غوره ۴/۱ پیمانه ۴۰ میلی لیتر
تخم مرغ ۴ عدد (۲۲۰ تا ۲۴۰ گرم)
طرز تهیه
بادنجانها را نمک زده، به مدت یک ساعت در آبکش قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.
سپس شسته و پس از خشک کردن، در روغن سرخ کنید.
روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود.
سیر را در تابهای حاوی روغن تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد.
سپس زردچوبه را افزوده و به مدت یک تا دو دقیقه دیگر تفت دهید.
سبزی را نیز به سیر افزوده یک تا دو دقیقه تفت دهید.
پیاز داغ، گوجه فرنگی، نمک، فلفل و مقداری آب به مخلوط سبزی بیفزایید.
درِ ظرف را بگذارید تا با حرارت ملایم به مدت دو ساعت و نیم بپزد.
در نیم ساعت آخر پخت، بادنجان، چوب دارچین و آب غوره را بیفزایید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جا بیفتد.
تخم مرغها را یکی یکی روی مواد بشکنید.
درِ ظرف را بگذارید به مدت ۲ دقیقه تا تخم مرغ پخته شود.
سپس چوب دارچین را از آن خارج کنید.
فیلم طرز تهیه خورش ملاقرمه
خورش ملاقورمه غذای محلی مازندرانی
مواد لازم
بادمجان دو عدد
پیاز یک عدد
جعفری و نعنای خشک (مقدار جعفری دو برابر نعنا باشد) به میران دلخواه
گوجه فرنگی دو عدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق
آبغوره به میزان دلخواه
طرز تهیه خورشت ملاقورمه
بادمجان ها را پوست کنده و نگینی خرد کنید.
بادمجان ها را در آبکش ریخته و روی آنها نمک بپاشید و نیم ساعت بگذارید بماند تا تلخی آن گرفته شود.
پیاز را نگینی خرد کرده و کمی تفت دهید.
بادمجان را با دست کمی فشار داده و به پیاز اضافه کنید تا تفت بخورد.
سبزی خشک را اضافه کنید و تفت دهید.
گوجه را هم نگینی خرد کرده و به مواد اضافه کنید تا کمی تفت بخورد.
رب گوجه فرنگی و آبغوره را اضافه کرده، در ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید تا خورش خوب جا بیفتد.
نکات
می توانید به جای آبغورا از غوره استفاده کنید.
می توانید زمان سرو کمی گردوی خرد شده در غذا بریزید.
در صورت تمایل می توانید دو عدد کدو سبز هم نگینی کرده و همراه بادمجان ها تفت دهید.
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : جم نما
به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟