تعداد نظرات
0 دیدگاه
تعداد لایک
5 پسندیدن
تاریخ انتشار
سه شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۲
بازدید
65 نفر
یکی از غذاهای محلی و خوشمزه آذربایجان شرقی ، آش آبغوره هست که بیشتر در شهر تبریز طبخ میشه. غوره خواص زیادی از جمله عطشزدایی، صفرابری و کاهش قند و کلسترول خون داره. بهتون توصیه میکنم حتما این آش را پخته و در کنار خانواده از خوردن اون لذت ببرید. خوردن آش آبغوره به دلیل خواص زیادی که داره توسط پزشکان طب سنتی خصوصا برای سم زدایی بدن توصیه شده.
مواد لازم برای تهیه آش آبغوره تبریزی
لوبیا چشم بلبلی پخته شده | ۱ پیمانه |
عدس پخته | ۱ پیمانه |
بلغور | ۱ پیمانه |
برنج نیم دونه | ۱ پیمانه |
سبزی یک کیلو | ۱ کیلوگرم |
پیاز داغ | مقدار مورد نیاز |
گوجه رنده شده | ۴ عدد |
رب | ۲ قاشق غداخوری |
آب قلم | مقداری |
غوره اگه فصلش هست یا خود آبغور چاشنیش | نصف پیمانه |
آماده سازی: | ۶۰ دقیقه |
زمان پخت: | ۶۰ دقیقه |
مجموع زمان پخت: | ۱۲۰ دقیقه |
دستور پخت آش آبغوره تبریز
پیاز داغ و لوبیا و عدس و برنج و بلغور با هم میگذاریم تا پخته بشه.
کمی که پخت سبزی و آب قلم را اضافه می کنیم. بعد گوجه رنده شده و رب و غوره های دون شده با کمی فلفل تفت داده تو روغن را اضافه می کنیم تا آشمون جا بیفته.
وقتی جا افتاد به آش نعناع داغ اضافه می کنیم. یه جوش که خورد خاموش می کنیم.
به میزان دلخواه آبغوره اضافه می کنیم. ترشی به ذائقه خودتون بستگی داره که زیاد یا کم باشه.
نوش جون
نکاتی در مورد تهیه آش آبغوره تبریزی
در این آش میتوانید از کوفته ریزههایی که با گوشت چرخ کرده آماده نمودهاید استفاده نمایید.
در صورتی که از آبغوره تازه استفاده میکنید، ۲۰۰ میلیلیتر و اگر آبغوره شما مانده است و مقدار اسیدیته آن بیشتر شده است، مقدار آن را بنا به ذائقه خود نصف نمایید.
زردچوبه ذکر شده در مواد لازم را با پیازداغ تفت دهید و سپس به آش بیفزایید.
در صورت تمایل به ادویهها در غذا میتوانید یک قاشق چایخوری ادویه کاری نیز به آش اضافه کنید.
می توانید به تره و جعفری، مقداری گشنیز، نعناع و ترخون هم اضافه کنید.
لوبیا را از حداقل ۶ ساعت قبل خیس کرده و چند بار آبش را عوض می کنیم تا نفخ احتمالی بر اثر خوردن آن به حداقل برسد. سپس درون قابلمه آبپز نموده و آبکش می نمائیم.
گوجه فرنگی ها را به صورت درشت رنده می نمائیم.
برخی به جای لوبیا چشم بلبلی، از لپه نیز استفاده می کنند.
گاهی داخل این آش مقداری غوره یا “غوره غوره” (نوعی غوره نگهداری شده در آبغوره نیز در انتهای پخت) به این آش می افزایند. که برای کسانی که مزه ترش را دوست دارند، بسیار لذیذ می باشد. در آن صورت بهتر است که آبغوره حذف و با میزان آن کمتر شود.
برخی مقداری آلوچه نیز به آش آبغوره اضافه می کنند.
فیلم آموزش پخت آش آبغوره بروجردی
این آش فاقد گوجه است.
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : جم نما
به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟