تعداد نظرات
0 دیدگاه
تعداد لایک
5 پسندیدن
تاریخ انتشار
سه شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۲
بازدید
32 نفر
اکبر جوجه یکی از خوشمزه ترین غذاهای مجلسی است که با مرغ پخته می شود. این غذای خوشمزه و لذیذ شمالی را به روش های مختلف طبخ و سرو می کنند. برای تهیه این غذا بهتر است از مرغ های کم وزن استفاده کرده و به خوبی مزه دار کنید.
مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه مجلسی
جوجه کمتر از یک کیلوگرم | یک عدد |
پیاز | ۲ عدد |
فلفل دلمه | نصف |
سیر | ۴ حبه |
لیموترش | ۳ عدد |
زعفران دم کرده | به میزان دلخواه |
نمک ، فلفل ، زردچوبه ، پودر سیر | به میزان دلخواه |
کره | ۱۵۰ گرم |
روغن سرخ کردنی | ۱.۵ لیتر |
رب انار | به میزان دلخواه |
گردوی آسیاب شده | به میزان دلخواه |
آماده سازی: | ۶۰ دقیقه |
زمان پخت: | ۶۰ دقیقه |
مجموع زمان پخت: | ۱۲۰ دقیقه |
طرز تهیه اکبر جوجه
ابتدا جوجه را پاک کرده و بشویید.
نکته : حتما پوست مرغ بماند، چون اگه پوست مرغ را جدا کنید، موقع سرخ شدن سفت می شود.
جوجه را دو نیم کرده و خشک کنید.
سپس آن را مزه دار یا به اصطلاح مرینیت کنید.
مرغ را به زعفران دم کرده آغشته کرده و در ظرفی در دار با پیاز خلال شده، فلفل دلمه خرد شده، ۲ حبه سیر، رنده پوست لیمو ، آب ۲ عدد لیمو ترش، نمک و فلفل مخلوط کنید.
جوجه را بین ۳ الی ۲۴ ساعت در یخچال استراحت دهید تا با مواد به خوبی طعم دار شود.
بعد از استراحت داخل قابلمه مناسبی به اندازه ای روغن سرخ کردنی بریزید روی جوجه روا بپوشاند.
یک عدد پیاز دو نیم شده و ۲ حبه سیر اضافه کرده و با حرارت پایین به مدت ۱.۵ الی ۲ ساعت بپزید.
نکته : چون این روغن به دمای بالا نمیرسد، می توانید بعد از پخت جوجه، آن را از صافی رد کرده و برای سرخ کردن استفاده کنید.
جوجه را از روغن خارج کرده و داخل ماهیتابه با مقداری کره سرخ کنید.
مقداری زردچوبه، فلفل قرمز، پودر سیر، آب ۱ عدد لیمو ترش و زعفران دمکرده را با مقداری آبجوش مخلوط کنید و در حین سرخ شدن روی جوجه بریزید.
''ببینید » طرز تهیه انواع غذای ایرانی و خارجی با مرغ در مجله تصویر زندگی «
طرز تهیه سس
مقداری رب انار و گردوی آسیاب شده یا رنده شده را با پودر سیر و زعفران دمکرده مخلوط کنید.
این سس را در کنار زرشک پلو زعفرانی و اکبر جوجه سرو و نوش جان کنید.
فیلم طرز تهیه اکبر جوجه
نکات
می توانید یک قاشق ماست و یک قاشق سس مایونر را هم به مواد مرینت اضافه کنید.
سس مایونز و ماست باعث تردی و آبدار شدن جوجه میشود.
برخی شیر به مواد مرینت اضافه می کنند.
برای بهتر آغشته شدن مرغ به مواد، بهتر است آن را کمی ورز دهید.
روش دیگر پخت اکبر جوجه
مرغ را به همان روش قبل مزه دار کنید.
سپس یک لیوان روغن سرخ کردنی و نصف لیوان روغن حیوانی (ساری یاغ) یا کره را داخل قابلمه ریخته و کمی داغ کنید.
مرغها را از طرف پوست داخل روغن گذاشته و حرارت را ملایم می کنیم.
بعد از بیست دقیقه بر می گردانیم و نصف لیوان آب اضافه کرده می گذاریم با حرارت ملایم با درب بسته بپزد.
بعد از حدود یک و نیم ساعت که مرغ کاملا پخته شد، کمی زعفران دمکرده اضافه و ده دقیقه بعد از روی حرارت بر میداریم.
غذا با مرغ: طرز تهیه کباب تابه ای مرغ
کباب تابهای یکی از غذاهای محبوب بین ایرانیهاست که هم با برنج و هم بدون …
طرز تهیه مرغ تنوری خوشمزه و مجلسی + سیب زمینی تنوری
منظور از مرغ تنوری مرغ درسته ای است که در فر گاز پخته شده باشد …
ته دیگ ته چینی
دو کفگیر از کته که آبش کشیده شده را بردارید.
با یک تخم مرغ تخم مرغ، سه قاشق ماست غلیظ، یک قاشق گلاب، مقدار کافی زعفران، نمک و دو سه قاشق روغن مایع مخلوط کنید.
در یک ماهیتابه نچسب مقداری روغن و زعفران دم کرده بریزید. مواد را داخلش بریزید.
با پشت قاشق کمی فشرده و صاف کرده و با شعله ملایم دم کنید.
فیلم طرز تهیه این اکبر جوجه
روش دیگر تهیه سس
یک پیاز متوسط را رنده کرده و با چند قاشق روغن مرغ و مقداری گردوی نگینی تفت دهید.
دو قاشق رب انار ملس اضافه کرده و کمی تفت دهید.
نمک، فلفل سیاه، نصف لیوان آب مرغ، دو قاشق زعفران دم کرده ریخته و اجازه دهید بجوشد و کمی غلیظ شود.
دستور پخت اکبر جوجه توسط استاد محمدی
مواد لازم
مرغ درسته یک عدد ١۵۰۰گرمی
فلفل دلمه ای سبز یک عدد
هویج دو عدد
پیاز یک عدد
نمک، فلفل قرمز و زرد چوبه به مقدار لازم
رب انار ٣۰۰گرم
شیر یک پاکت
پودر گردو سه قاشق غذاخوری
روغن زیتون یک فنجان
طرز تهیه
ابتدا مرغ رو تمیز شسته و به روش زیر مرینت کنید.
داخل کاسه ای شیر، نمک، فلفل قرمز و زرد چوبه را با هم مخلوط کنید.
دور مرغ را به خوبی نخ بپیچید طوری که پاها و بال و کتف کاملا جمع شود.
مرغ را داخل کاسه گذاشته و رویش سلفون بکشید.
حداقل یک ساعت استراحت دهید.
در قابلمه ای مناسب، پیاز، فلفل دلمه و هویج را خورد کنید.
یک آبکش یا صافی استیل روی سبزیجات کف قابلمه بگذارید.
مرغ را از داخل شیر درآورده و روی صافی بگذارید.
سپس مواد داخل کاسه را هم با کمی آب داخل قابلمه بریزید.
در قابلمه را با فویل یا در خود قابلمه کاملا کیپ کیپ کنید.
نیم ساعت روی حرارت بگذارید تا مرغ نیم پز شود.
از قابلمه درآورده و داخل آبکش بگذارید بگذارید تا خشک و خنک شود.
مرغ خنک را ۱۰ دقیقه داخل ماهیتابه با کمی روغن به آرامی سرخ کنید.
سس مخصوص اکبر جوجه را درست کنید و با کمی روغن زیتون داخل ماهیتابه بریزید.
بعد از کمی تف دادن پودر گردو را بهش اضافه کنید.
بعد از کمی تف دادن حرارت را خاموش کنید.
مرغ رو از داخل روغن بردارید و سس را روی مرغ بریزید.
با استفاده از برس آشپزخانه همه جای مرغ را سس بزنید و به همراه برنج یا کته مخصوص نوش جان کنید.
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : جم نما
به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟