تعداد نظرات
0 دیدگاه
تعداد لایک
5 پسندیدن
تاریخ انتشار
سه شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۲
بازدید
19 نفر
طرز تهیه حمص اصیل لبنانی خانگی [ هوموس لبنانی مجلسی ]
حمص یا هوموس یکی از غذاهای عربی – مدیترانه ای است که معمولا به عنوان پیش غذا با نان پیتا سرو می شود. در ادامه روش تهیه حمص لبنانی و خواص آن را خواهید دید.
دستور تهیه هوموس خانگی
امروزه انواع هوموس را با استفاده از نخود،لوبیا سفید، لوبیا سیاه، بادمجان، کدو، فلفل دلمه ای و سیب زمینی شیرین هم تهیه می کنند. حمص یا به طور کامل حمّص بطحینه (hummus betahini) لغتی عربی به معنی نخود است. حمص در بخش خاورمیانه ای مدیترانه مانند فلسطین، لبنان و اردن یکی از پایه های آشپزی به شمار می آید و در بیشتر خوراکها و خورشها بهکار میرود.
مواد لازم برای تهیه حمص لبنانی
نخود | یک لیوان |
ارده کنجد | دو قاشق غذاخوری پر |
آب لیمو ترش تازه | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | دو قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه و قرمز | به میران دلخواه |
نمک | به میزان دلخواه |
زیره آسیاب شده | به میزان دلخواه |
سیر له شده | دو حبه |
آماده سازی: | ۱۰ دقیقه |
زمان پخت: | ۱۰ دقیقه |
مجموع زمان پخت: | ۲۰ دقیقه |
طرز تهیه حمص معروف لبنانی
نخودها را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید.
اینکار باعث می شود تا هم نفخ نخود گرفته شده و هم راحت تر پخته شود.
البته اگر یک روز قبل خیس شود بهتر است.
نخودها را به خوبی بپزید. هر چقدر نخود بیشتر بپزد، حمص نرمتر و با کیفیت تر می شود.
در آبکش بریزید و آب آن را نگه دارید.
تعدادی نخود برای تزیین کنار بگذارید.
سپس روی نخودها آب سرد بریزید و پوست شان را جدا کنید.
اگر نخود ها خوب پخته شده باشند خیلی سریع و در عرض چند دقیقه پوستشان جدا می شود.
نخود، روغن ها و آبلیمو را در غذاساز یا میکسر ریخته و به خوبی مخلوط کنید.
باید شبیه کرم غلیظ و یک دست شود.
اگر خیلی سفت است، کمی آب نخود بریزید و مخلوط کنید.
غلظت حمص باید به حدی باشد که رد قاشق روی آن باقی بماند.
فلفل سیاه، نمک، زیره آسیاب شده و سیر را اضافه کنید.
نکات
تزیین حمص
پس از تهیه حمص لبنانی آن را به ظرف سرو منتقل کنید.
وسط حمص را با قاشق گود کنید. در گودی روغن زیتون بریزید.
نوک یک چنگال را مرطوب کنید و در پودر فلفل چیلی یا قرمز بزنید.
چنگال فلفلی را به آرامی روی سطح حمص بگذارید و بلند کنید تا رد فلفل قرمز روی سطح آن باقی بماند.
می توانید حمص را با برگ جعفری، زیتون و نخود تزیین کنید.
می توانید هوموس را در قالب ریخته، در یخچال بگذارید و سپس در ظرف سرو برگردانید.
روش سرو
حمص و نان پیتا را می توانید به عنوان پیش غذا در کنار غذاهایی مانند فلافل، مرغ کبابی و کوفته سرو کنید.
خواص هوموس
هشدار
زیاده روی در مصرف هوموس خطر ابتلا اسهال و چاقی را افزایش می دهد.
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : جم نما
به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟