تعداد نظرات
0 دیدگاه
تعداد لایک
5 پسندیدن
تاریخ انتشار
سه شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۲
بازدید
39 نفر
دلمه برگ مو یکی از انواع دلمه خوشمزه و پرطرفدار بهاری است که به عنوان پیش غذا هم سرو می شود. همانظور که می دانید معروف ترین دلمه برگ مو متعلق به شهرهایی مثل اردبیل و تبریز است که در این مناطق اکثرا دلمه را با سبزیجات معطر و کوهی تهیه می کنند.
مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو
برنج | ۲ و نیم پیمانه |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
گوجه متوسط | ۱ عدد |
گشنیز خرد شده | مقدار کمی |
سیر رنده شده | ۳ حبه |
فلفل سبز تند خرد و ریز شده | ۳ عدد (تند دوست نداشتین کمتر) |
دستور پخت دلمه برگ مو
اول از همه برنج را شسته و با آب جوش نیم ساعتی میگذاریم.
سپس پیاز و سیر و فلفل باکمی روغن زیتون تفت میدیم.
بعد گوجه را اضافه می کنیم. ادویه، فلفل و کمی نمک می زنیم.
برنج و گشنیز را اضافه می کنیم.
در پایان آبلیمو و رب انار را به میزان دلخواه می ریزیم.
لازم نیست مواد زیاد تفت بخورن.
آموزش پیچیدن دلمه ها
روش پیچیدن دلمه برگ انگور رولی ، مکعبی و بقچه ای با تصویر + فیلم آموزشی
روش پخت و تزیین دلمه برگ مو
طرز تهیه دلمه برگ خوشمزه و مجلسی با سس مخصوص
بعد از پیچیدن دلمه ها ، ته قابلمه را کمی روغن زیتون ریخته ، یک ردیف گوجه و یک ردیف سیب زمینی حلقه شده می گذاریم.
به ردیف و جفت دلمه هایی رو که پیچیدیم تو ظرف میگذاریم.
چون داخل مواد نمک کم ریختم، برای روی دلمه ، عصاره مرغ و نمک لیمو و ابلیمو خوب مخلوط کرده و روی دلمه ها می ریزیم.
روغن زیتون هم می ریزیم.
یک بشفاب چینی را را بر عکس روی دلمه ها میگذاریم.
روش تا حدی که سطح دلمه ها را بگیره، آب جوش می ریزیم.
برای اینکه موقع جوش خوردن دلمه ها از هم باز نشه یه سنگ رو تمیز شستم و داخل پاکت روی بشقاب گذاشتم که سنگینی کنه.
روی قبلمه را با آلومینیوم پوشوندم و گذاشتم با شعله متوسط یک ساعت و نیم تا ۲ ساعت بجوشه.
موقعی که آبشکم شد دلمه برگ مو ما آماده میشه.
وقتی خنک شد بشقاب دیگه را میگذاریم رو قابلمه و برمیگردونیم.
نوش جان
روش تهیه دلمه برگ مو قالبی
موادش از روی همین دستور هست.
داخل قالب را یک ردیف سیب زمینی چیده و روی آن را به شکل زیر با برگ بپوشانید.
مواد را داخل قالب ، رو برگ ها ریخته و یکدست و صاف کنید.
به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت داخل فر ۱۸۰ درجه بگذارید.
دلمه من یه ساعت و نیم پخته شد.
طرز تهیه دلمه برگ مو قالبی
نکات
سبزی دلمه معمولا شامل نعناع ، ترخون ، مرزه ، شوی ، پیازچه و جعفری است.
در این دستور از لپه استفاده نشده .
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : جم نما
به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟