تعداد نظرات
0 دیدگاه
تعداد لایک
5 پسندیدن
تاریخ انتشار
سه شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۲
بازدید
28 نفر
این دستور پخت زرشک پلو با مرغ واقعاٌ فوق العاده است. مزش حتی از زرشک پلو رستورانی هم بهتره و مطمئن باشید بعد از پختش همه از مزه و عطر اون تعریف میکنن.
مواد لازم جهت تهیه زرشک پلو مجلسی (برای ۶ نفر)
آبلیمو (تازه) | ۴ قاشق غذاخوری |
برنج | ۶ پیمانه |
زرشک | یک و نیم تا ۳ پیمانه |
گلاب | به میزان لازم |
شکر (بستگی به ذائقه) | ۱ تا ۵ قاشق غذاخوری |
خلال بادام | به میزان لازم |
زردچوبه | ۲ قاشق چایخوری |
برگ بو | ۵ عدد |
پوست پرتقال | ۱ عدد |
خلال پسته | به میزان لازم |
زعفران (هر چه بیشتر بهتر) | به میزان لازم (حدوداً ۱پیمانه) |
مرغ | ۱ عدد |
چوب دارچین (بزرگ) | ۱ قطعه |
هل | ۳ عدد |
کره | به میزان لازم |
آب پیاز | ۱ لیوان |
کرفس | ۳ ساقه |
زنجبیل (متوسط) | ۱ قطعه |
هویج | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق سوپ خوری |
لیمو ترش | ۲ عدد |
فلفل دلمه ای | ۲ عدد |
پوست نارنج | ۱عدد |
آماده سازی: | ۳۰ دقیقه |
زمان پخت: | ۹۰ دقیقه |
مجموع زمان پخت: | ۱۲۰ دقیقه |
طرز تهیه زرشک پلو مجلسی
ابتدا خلال پسته و بادام رو با کمی شکر و گلاب و در صورت تمایل هل در آب سرد بریزید و ۴تا ۵ساعت اجازه بدید خیس خورده و مزه دار بشن .
زرشک رو بشورید و داخل آبکش خشک کنید و با کره و شکر مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار بدید تا شکر آب شده و زرشک پف کنه (روش صحیح تفت دادن زرشک). توجه داشته باشید زرشک رو نباید زیاد سرخ کنید.
زرشک آماده رو از روی حرارت بردارید و خلال پسته و بادام آبکش شده رو بهش اضافه کنید و کمی هم زعفران آب کرده بهش اضافه کنید.
برنج رو به شیوه معمول آبکش کنید و بعد از پخت با خلال ها و زرشک تزیین کنید و با مرغ خوشمزه و آماده شده سرو کنید.
طرز پخت برنج ایرانی و مجلسی | فوت و فن قد کشیدن برنج | روش دم کردن برنج
راز و رمزهای پخت برنج ایرانی و قد کشیدن برنج در این مطلب با اصول …
طرز تهیه مرغ برای زرشک پلو رستورانی :
در ابتدا پوست پرتقال و نارنج رو کاملا از قسمت سفید جدا
کنید چون باعث تلخ شدن پوست همون قسمت سفید هست. بعد اونها رو ۳مرتبه با آب
بجوشونید و آبکش کنید و بعد داخل آب سرد بریزید و ۲۴ساعت داخل یخچال یا
جای خنک قرار بدید و چند بار هم آبش رو عوض کنید و بار آخر ۲قاشق شکر و کمی
گلاب هم داخل آب بریزید تا خوشمزه تر بشه.
مرغ رو پاک کنید و بشورید و اجازه بدید کامل خشک بشه یک ظرف در دار انتخاب
کنید و داخلش کمی کره آب کنید و زردچوبه رو اضافه کنید تا کمی از خامی
بیوفته و بعد شعله رو خاموش کنید.
توجه داشته باشید نیازی به سرخ کردن زردچوبه نیست چون ممکنه تلخ بشه. حالا فلفل دلمه ای، هویج و کرفس رو درشت خرد کنید.
مرغ های تکه شده رو روی زردچوبه قرار بدید طوری که فقط یک لایه باشن و روی هم چیده نشن!
این نکته بسیار مهمه! حالا همه مواد رو لا به لای مرغ قرار بدید طوری که همه جا پخش بشن مثلا چوب دارچین رو ریز کنید تا همه جا باشه و لیمو ترش رو هم حلقه کنید و لا به لای مرغ ها قرار بدید و در انتها یک لیوان آب پیاز و زعفران آب کرده و آبلیمو رو داخل مواد بریزید و در ظرف رو کاملا چفت کنید و بعد بذاریدش توی یخچال. زعفران هرچه بیشتر باشه بهتره برای یک عدد مرغ به نظرم حتی تا ۱پیمانه زعفران آب شده هم بریزید خوبه!
مواد شما میتونه از حداقل ۴ ساعت تا ۲۴ ساعت داخل یخچال بمونه و به نظر من اگر از شب قبل بذاریدش داخل یخچال خیلی خوشمزه تر میشه. بعد از مدت زمان استراحت مرغ اون رو روی شعله بسیار ملایم قرار بدید و حواستون باشه نیازی به ریختن آب اضافه نیست. مرغ های رستورانی هیچ وقت آبدار نیستن و سس اونها جدا طبخ میشه. برای تهیه سس مرغ رب گوجه فرنگی رو با کره داخل ظرف کاملا تفت بدید و به اون مقداری آبلیمو و زعفران اضافه کنید. وقتی مرغ شما بعد از ۱ونیم تا ۲ساعت پخته شد مواد اضافی رو ازش جدا کنید و آبش رو بگیرید و اون رو با سس مخلوط کنید.
نکات:
نوش جان
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : جم نما
به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟