تعداد نظرات
0 دیدگاه
تعداد لایک
5 پسندیدن
تاریخ انتشار
سه شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۲
بازدید
34 نفر
طرز تهیه شامی بابلی غذای خوشمزه و خوش عطر شمالی
شامی یکی از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار است که نه تنها در ایران، بلکه در هند، افغانستان، آذربایجان و پاکستان هم پخته می شود. در ادامه طرز تهیه شامی بابلی اصیل را خواهید دید.
بر خلاف آنچه برخی فکر می کنند شامی با کتلت تفاوت دارد، در کتلت گوشت خام استفاده می شود و در شامی همه مواد از قبل پخته و سپس با هم ترکیب می شوند.
مواد لازم برای تهیه شامی بابلی
گوشت گوساله بدون چربی | ۴۰۰ گرم |
سبزی شامی کبابی ( اناریجه، زلنگ، نعنا، گشنیز، تره، برگ سیر) | ۴۰۰ گرم |
سیب زمینی متوسط | ۲ عدد |
پیاز | یک عدد |
لپه | یک پیمانه |
تخم مرغ | ۳ تا ۴ عدد |
گردوی چرخ شده | نصف پیمانه |
زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و نمک | به میزان دلخواه |
آماده سازی: | ۷۵ دقیقه |
زمان پخت: | ۱۵ دقیقه |
مجموع زمان پخت: | ۹۰ دقیقه |
طرز تهیه شامی بابلی
لپه و سیب زمینی را با کمی آب می پزیم و می گذاریم آبش کامل برود.
گوشت و پیاز را در روغن تفت دهید.
ادویهها به جر نمک را به گوشت و پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید.
یک پیمانه و نیم آب جوش اضافه کرده و با شعله ملایم می گذاریم خوب بپزد و آبش برود.
گوشت و لپه و سیب زمینی پخته شده را کنار می گذاریم تا کاملا خنک شوند.
سپس در چرخ گوشت چرخ کرده یا در غذا ساز بریزید.
گردو، سبزی، نمک و ادویهها را به گوشت و سیب زمینی اضافه کنید.
می توانید همه را با هم چرخ کنید.
مواد را در ظرفی ریخته و تخم مرغها را دانه دانه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا حالت چسبندگی پیدا کند.
از مواد شامی گلوله ای کوچک بردارید و با دست شکل دهید و دو طرف آن را با حرارت ملایم در روغن سرخ کنید.
فیلم روش فرم دادن شامی ها
نکات
برخی در شامی نخود و لپه با هم می ریزند و برخی فقط نخود.
هم چنین برخی سبزی قرمه را جایگزین سبزی شمالی می کنند.
اگر سبزی شمالی در دسترس ندارید با جعفری، گشنیز، شنبلیله، تره و برگ سیر جایگزین کنید، ولی طعم شامی اصیل را نخواهد داشت.
در اینجا از گوشت مغز ران گوساله بدون چربی استفاده شده است.
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : جم نما
به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟