تعداد نظرات
0 دیدگاه
تعداد لایک
5 پسندیدن
تاریخ انتشار
دوشنبه ۶ شهریور ۱۴۰۲
بازدید
57 نفر
قصه برای کودکان؛ کوتاه و آموزنده به نام سه ماهی
وقتی کودکان هنوز با شور و شوق زندگی میکنند و خیالپردازیهای بیپایان در ذهنشان همراه هستند، یک قصهی آموزنده و دلنشین به دستان آنها میرسد. قصهای که به طور جادویی آنها را به دنیایی از ماجراجویی، عبرتها و آموختههای جالب میبرد. در این قصهی کوتاه کودکانه که در نمناک خواهید خواند، کودکان عزیز خواهند آموخت که چگونه با هوش، تفکر و تصمیمگیری مناسب، مواجهه کنند و در مواقع سخت نیز خود را حفظ کنند.
قصه سه ماهی کوچولو در آبگیر برای کودکان
در یک آبگیر کوچک، سه ماهی زندگی میکردند. ماهی سبز باهوش و زرنگ بود، ماهی نارنجی هوش کمتری داشت و ماهی قرمز، کودن و کمعقل بود.
یک روز، دو ماهیگیر از کنار آبگیر عبور کردند و تصمیم گرفتند ماهیها را صید کنند. سه ماهی حرفهای ماهیگیران را شنیدند.
ماهی سبز، با هوش و زیرکی که داشت، بدون اینکه وقت را از دست بدهد، از راه باریکی که آبگیر را به جوی آبی وصل میکرد، فرار کرد.
روز بعد، ماهیگیران برگشتند و راه آبگیر را بستند. ماهی نارنجی که به تازگی خطر را درک کرده بود، به خودش گفت:"اگر زودتر به طرز عاقلانهای فکر نکنم، در دست ماهیگیران اسیر خواهم شد." بنابراین، خودش را به مردن زد و روی سطح آب آمد.
یکی از ماهیگیران فکر کرد که این ماهی مرده است و او را از آبگیر برداشت کرد و به طرف جوی آب پرت کرد؛ ماهی کوچولو هم از این فرصت استفاده کرد و فرار کرد.
اما ماهی قرمز که به عقل خود به موقع اعتماد نکرده بود، با عجله و مضطرب آنقدر به این و آن طرف حرکت کرد تا راهی برای فرار پیدا کند اما در دام ماهیگیران افتاد.
اهمیت قصه برای کودکان
از زمانی که دنیای مدرن و تکنولوژی وارد زندگیهایمان شده است، قصه گویی برای کودکان به ندرت اتفاق میافتد. اما ارزش قصه گویی همچنان برای تربیت و رشد کودکان بسیار مهم است. بنابراین، به عنوان والدین مسئول، ما باید تلاش کنیم تا این هنر قدیمی را در زندگی روزمره کودکانمان جاودانه کنیم.
قصه گویی تأثیر بسیاری در رشد و توسعه کودکان دارد. این فعالیت نه تنها سطح هوش اجتماعی کودک را افزایش میدهد، بلکه نقشی کلیدی در شکل دهی به شخصیت آنها دارد. از طریق قصه گویی، ارزشها، اخلاقیات، مفاهیم اجتماعی و انسانی و دانش عمومی به کودکان منتقل میشود. همچنین، قصه گویی میتواند علاقه کودکان به خواندن و یادگیری را تقویت کند و خلاقیت و تصویرسازی ذهنی آنها را تقویت نماید.
بنابراین، در گذر زمان و تحت فشارها و مشکلات مدرن، به ما بستگی دارد که هنر قصه گویی را در زندگی خانوادگیمان حفظ کنیم. با اختصاص کمی از زمان فراغتمان به قصه گویی برای کودکان، میتوانیم ارتباط عمیقتری با آنها برقرار کنیم و به رشد و توسعه شخصیت آنها کمک کنیم. همچنین، میتوانیم از منابع متنوعی مانند کتابها، داستانهای صوتی و اپلیکیشنهای قصه گویی استفاده کنیم تا به کودکانمان دنیای جذاب قصه را نشان دهیم. پس، بیایید در این دنیای پرمشغله، هنر قصه گویی را زنده نگه داریم و به فرزندانمان فرصتی برای خلاقیت، یادگیری و رشد بدهیم.
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : جم نما
به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟