تعداد نظرات
0 دیدگاه
تعداد لایک
5 پسندیدن
تاریخ انتشار
جمعه ۲ مهر ۱۴۰۰
بازدید
51 نفر
شیر مادر سرشار از مواد مغذی و آنتیبادیهایی است که سیستم ایمنی بدن نوزاد شما را تقویت میکنند. همچنین، با شیر دادن به نوزاد پیوند خود را با او نزدیکتر میکنید. این کار حتی به کاهش وزن پس از زایمان نیز کمک میکند. در نتیجه، شیر دادن به نوزاد هم برای شما و هم برای نوزادتان خوب است. با این حال، شاید این کار برای بعضی مادران آسان نباشد. در ادامه، علاوه بر شرحدادن فواید شیر مادر برای نوزاد، نکات طلایی این کار را میگوییم تا آسانتر با چالشهای شیردادن روبهرو شوید.
. در کلاسهای پیش از زایمان شرکت کنید و کمک بخواهید
در طول بارداری خود، بهتر است تا جایی که میتوانید راجعبه مراقبت از نوزادتان اطلاعات کسب کنید. مطالعه و یادگیری احتمال موفقیت شما در این کار را افزایش میدهد. این کلاسهای پیش از بارداری معمولا در خانههای بهداشت یا بیمارستانهای اطراف خانهتان برگزار میشوند.
شاید مطالعه بهتنهایی شما را برای شیر دادن به نوزاد آماده نکند. هنگام شیر دادن به نوزاد تازه متولد شده برای اولین بار، هنگامی که هنوز در بیمارستان هستید، میتوانید از پرستارهای بخش زایمان کمک بخواهید. این افراد شما را برای درست نگهداشتن نوزاد راهنمایی میکنند و نکاتی به شما میگویند.
۲. ابزار درست شیر دادن به نوزاد را در اختیار داشته باشید
هر چیزی که زندگیتان حین شیردادن را سادهتر و راحتتر کند ارزش تهیهکردن دارد. موارد زیر برای شما مفیدند:
۳. برنامه شیردادن خود را به پزشکتان بگویید
هنگام بارداری بهتر است برنامههای شیردهیتان را به پزشکتان اطلاع دهید. با این کار، پزشک اطلاعات و منابع موردنیاز را در اختیار شما میگذارد. همچنین، میتوانید برنامه مشخصی بنویسید و هنگام زایمان به کادر درمانی خود منتقل کنید. اگر دارویی مصرف میکنید، ضروری است پزشکتان بداند. در بعضی موارد، ممکن است حین شیر دادن به نوزاد داروهای دیگری به شما پیشنهاد شوند.
۴. بلافاصله پس از تولد شیر دادن به نوزاد را شروع کنید
بسیار مفید است که به نوزادتان سریعا پس از تولد شیر بدهید. نوزادان معمولا تا حدود ۱ ساعت پس از بهدنیاآمدن آماده دریافت مراقبت از طرف شما هستند. اولین شیر مادر مواد مغذی زیادی دارد. همچنین، کمکتان میکند نحوه شیر دادن به نوزاد را بیاموزید و با فرزندتان ارتباط برقرار کنید. بعضی دیگر از فواید این کار:
۵. شیوههای مختلف نگهداشتن نوزاد را در نظر بگیرید
برای شیردادن، نوزادتان باید شما را بگیرد. برای این کار، بچه باید به شما بچسبد و بینی، لبها و چانه خودش را به سینه شما نزدیک کند. نوزاد از دو طریق میتواند شما را بگیرد:
۶. حالتهای مختلف شیر دادن به نوزاد را امتحان کنید
روشهای گوناگونی برای شیر دادن به نوزاد وجود دارند که به چسبیدن فرزندتان به شما کمک میکنند. میتوانید شیوههای زیر را امتحان کنید:
۷. برای شیر دادن به نوزاد هر دو سینه را به یک اندازه به کار ببرید
اگر نوزادتان سینه را ترجیح میدهد، بهتر است در نوبت شیردادن بعدی سینه دیگر را به او پیشنهاد کنید تا هر دو به یک اندازه تخلیه شوند. اگر فراموش میکنید آخرین بار فرزندتان از کدام سینه شیر گرفته، یک سنجاق به آن طرف لباس خود بزنید. اگر بچه شما هنوز میخواهد از یک سینه تغذیه کند، میتوانید دیگری را با پمپ مخصوص شیردوشی تخلیه کنید تا از فشار آن کم کنید. همچنین، با این کار مطمئن میشوید ذخیره شیر شما نامتعادل نمیشود.
۸. درد پرخونی را کمتر کنید
پرخونی زمانی رخ میدهد که رگهای خونی سینههایتان متورم میشوند و غدههای شیری بیشازحد پر میشوند. این حالت باعث ناراحتی یا حتی درد میشود و هنگامی رخ میدهد که نوزادتان بهاندازه کافی شیر نمیخورد. بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق این است که هر زمان نوزاد شما گرسنه میشود، از هر دو سینه به او شیر بدهید. هدف این است که سینههایتان بهطور منظم خالی کنید تا از ورمکردن و سفتشدن آنها جلوگیری کنید. پرخونی ممکن است مانع چسبیدن کامل نوزاد به شما شود.
روشهای زیر در مقابله با پرخونی مفیدند:
۹. اگر ورم سینه دارید، از شیردادن ناامید نشوید
گاهی غدههای شیردهی مسدودشده ممکن است دچار عفونت شوند. به این عارضه ورم سینه میگویند. علائم این بیماری شامل تب، علائم سرماخوردگی، سینههای متورم و دردناک، سینههایی که دمای بالایی دارند، یک توده سفت در سینه و خطوط قرمز روی پوست سینهها میشود. اگر فکر میکنید به این بیماری مبتلا هستید، حتما نزد پزشک بروید. پزشکتان یک آنتیبیوتیک برایتان تجویز میکند که باید در حین شیر دادن به نوزاد مصرف کنید.
تا خوبشدن ورم سینه، توصیه میکنیم:
۱۰. از نوک سینههایتان مراقبت کنید
حساسشدن نوک سینهها در هفتههای اول شیردادن غیرعادی نیست. در نهایت، این حساسیت از بین میرود. برای جلوگیری یا کاهش ناراحتی نوک سینهها میتوانید از نکات زیر استفاده کنید:
۱۱. هنگام شیردادن به علامتهای نوزاد توجه کنید
هیچ برنامه شیردادن مشخصی وجود ندارد که رعایتکردن آن ضروری باشد. بهجای آن، به نشانههای گرسنگی فرزندتان توجه کنید. در نظر داشته باشید زمانهای غذا خواستن نوزاد شما ممکن است در گذر زمان تغییر کند. همچنین، بهطور منظم بهدلیل رشدهای ناگهانی کموزیاد میشود.
نشانههای گرسنگی فرزند شما:
گریه نوزاد از آخرین نشانههای گرسنگی است. بهتر است برای غذادادن به فرزندتان منتظر گریهکردن نمانید.
۱۲. مطمئن شوید نوزادتان بهاندازه کافی شیر مادر میخورد
اگر بهدنبال راهحلهای آسانی برای مطمئنشدن از دریافت مواد مغذی فرزندتان هستید، ۵ نکته زیر میتواند به شما کمک کند:
۱۳. ذخیره شیرتان را در صورت نیاز اضافه کنید
برای افزایش شیر خود میتوانید این کارها را انجام دهید:
۱۴. از پمپ شیردوش استفاده کنید
در شرایط زیر پیشنهاد میشود از پمپ برای تخلیهکردن مقداری از شیر خود استفاده کنید:
۱۵. برای دادن پستانک به نوزاد عجله نکنید
دادن پستانک به بچه ممکن است آن را بین نوبتهای غذا خوردن آرام کند؛ اما این کار در هفتههای اول شاید اثری منفی روی شیردادن شما داشته باشد. ممکن است مانع شیرخوردن نوزاد شود. متخصصان باور دارند بهتر است تا عادتکردن فرزند به شیر مادر صبر کنید.
۱۶. برای شیردادن در فضاهای عمومی آماده شوید
ممکن است زمانی بخواهید در فضای عمومی به فرزند خود شیر دهید. برای این کار بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:
۱۷. به سلامتی و تغذیه خود توجه کنید
سبک زندگی سالم در زمان شیر دادن به نوزاد اهمیت بسیار زیادی دارد و مانند زمان بارداری، توجه زیادی میخواهد. نکات زیر در رعایت تغذیه مناسب کمکتان میکنند:
۱۸. از الکل و سیگار بپرهیزید و مصرف بعضی غذاها را محدود کنید
زمانی که به نوزاد شیر میدهید، غذاهایی را که خوردهاید به او منتقل میکنید. به همین دلیل، نیاز است محدودیتهایی برای سبک زندگی خود در نظر بگیرید تا از سلامت فرزندتان مطمئن شوید:
۱۹. در صورت بروز مشکل در شیردادن کمک بخواهید
اگر شیردادن برای شما ناراحت یا دشوار است، حتما کمک بخواهید. لازم نیست احساس خجالت کنید. شیردادن پروسهای طبیعی است و به تمرین و زمان نیاز دارد. افراد زیادی هستند که میتوانند برای مشکلات پیشآمده به شما کمک کنند. میتوانید از پزشک، پرستار یا کادر بیمارستان کمک بگیرید یا با متخصص شیردهی مشورت کنید.
سخن پایانی
شیر دادن به نوزاد کار چالشبرانگیزی است؛ مخصوصا اگر بهتازگی مادر شدهاید. طبیعی است که درباره آن کمی اضطراب داشته باشید. منتها با دنبالکردن نکات ذکرشده میتوانید بهراحتی در این کار ماهر شوید.
هرقدر بیشتر به نوزاد شیر دهید، شیر بیشتری در بدن تولید میشود و بیشتر تمرین میکنید. دلسرد نشوید. پس از مدت کوتاهی، شیردادن به بخشی از زندگی روزانه شما تبدیل میشود و فرصتی برای این یک پیوند محکم بین شما و نوزادتان خواهد بود.
ارائه شده توسط : حسین ایزدی
در وب سایت : جم نما
به نظرتان بیشتر چه محتوای در جــم نـما منتشر شود؟